Sport

Mircea Rednic dă de pământ cu veteranii: ”Pe unii trebuie să îi retragem. Nu i-aş lua pe Chiricheş şi Maxim la naţională”

Echipa națională a dezamăgit crunt în primele meciuri din Liga Națiunilor, iar Mircea Rednic a pus tunurile pe veteranii Vlad Chiricheș, Alex Maxim și Mario Camora.
17.06.2022 | 09:56
Mircea Rednic da de pamant cu veteranii Pe unii trebuie sa ii retragem Nu ias lua pe Chiriches si Maxim la nationala
Echipa națională a dezamăgit crunt în primele meciuri din Liga Națiunilor, iar Mircea Rednic a pus tunurile pe veteranii Vlad Chiricheș, Alex Maxim și Mario Camora. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

După două eșecuri în deplasare, ”tricolorii” au învins Finlanda, dar apoi a venit umilința din Giulești în fața Muntenegrului, iar fanii au cerut demisia conducerii FRF.

Veteranii naționalei, luați în colimator de Mircea Rednic

Fost antrenor la Dinamo, Mircea Rednic îi reproșează lui Răzvan Burleanu că nu a știut să-și aleagă oamenii de lângă el și a i-a reproșat selecționerul Edi Iordănescu că a mizat pe veterani precum Chiricheș și Maxim.

ADVERTISEMENT

”Nu știu cum să o iau, dacă e să mă gândesc la ce i se propusese lui Loți Boloni… acum suntem pe locul 4, jocul nu ne dă nicio siguranță, nu știu ce să zic. Părerea mea e că e o decizie la care mă așteptam.

Ținând cont de felul în care Edi a ajuns la echipa națională, a fost o greșeală de la început, cum am spus și cu Răzvan Lucescu. Acum, dacă Răzvan Lucescu ar fi fost la națională, erau altfel lucrurile. Nu era antrenorul pentru perioada asta grea în care ne aflăm de câțiva ani”, a declarat Rednic la emisiunea Digisport Special.

ADVERTISEMENT

Rednic, nemulțumit de comportamentul federalilor cu Boloni

”Noi trebuie să-i retragem pe unii de la echipa națională, nu ei să vină și să spună că vor să se retragă de la echipa națională. Să luăm și noi exemplul Ungariei. Noi tot schimbăm antrenorii, dar rămânem cu aceeași jucători.

Nimeni nu îl acuza pe Edi dacă lua jucătorii tineri și în formă. Nu l-aș lua pe Chiricheș, nu l-aș lua nici pe Camora, nu l-aș lua nici pe Maxim, cu tot respectul. Avem alte soluții, asta e părerea mea. Ai posibilitatea să-l iei pe Loți Boloni, care merge pe strategia lui. Ne-am comportat urât cu un fotbalist emblematic al fotbalului nostru.

ADVERTISEMENT

Am avut noroc cu Finlanda că am dat golul ăla cum l-am dat, dar să nu uităm și repriza a doua, când au avut ocazii mari și a scos portarul o groază de mingi. Eu îi reproșez lui Burleanu că nu și-a ales oamenii care trebuiau. Cine l-a pus pe Edi? Cine l-a pus pe Rădoi? Cine l-a pus pe Contra? Cine l-a pus pe Daum?”, a tunat Rednic.

Chiricheș s-a gândit la retragere

La finalul înfrângerii umilitoare în fața Muntenegrului, Vlad Chiricheș a declarat că jucătorii naționalei României trec prin momente extrem de grele și a dezvăluit că s-a gândit la un moment dat să se retragă de la prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

Alex Maxim a fost unul dintre cei mai slabi jucători de pe teren în meciul cu Muntenegru, iar la finalul jocului Ilie Dumitrescu și jurnalistul Vali Moraru s-au contrat din cauza prestației mijlocașului.

ADVERTISEMENT