Fotbal intern

Mircea Rednic, supărat că Dan Nistor nu a fost convocat de Cosmin Contra: „Dacă nici acum…”

15.03.2019 | 17:08
Mircea Rednic suparat ca Dan Nistor nu a fost convocat de Cosmin Contra Daca nici acum

Cosmin Contra a anunțat lotul României pentru partidele de debut din preliminariile Euro 2020, împotriva Suediei și a Insulelor Feroe. Surpriză sau nu, din lotul tricolorilor lipsesc jucătorii de la Dinamo! Antrenorul „câinilor roșii”, Mircea Rednic, s-a arătat mâhnit de faptul că mijlocașul Dan Nistor, căpitanul lui Dinamo, lipsește de la națională, chiar dacă a arătat o formă foarte bună în 2019.

Mircea Rednic, supărat că Dan Nistor nu a fost convocat de Cosmin Contra

Rednic a spus că Nistor ar fi meritat să fie convocat la lot: „Dacă nici acum când e cel mai bun pasator, când are atâtea goluri date și e, poate, cel mai bun din campionat pe postul lui… Atunci când îl mai convoci?! Dar până la urmă este decizia selecționerului, noi nu avem ce să facem. El o să-și asume rezultatele. M-aș fi bucurat pentru Dan să fie la națională, merita să fie acolo și era important pentru moralul lui”, a spus Rednic, potrivit doardinamo.

Dan Nistor a fost integralist în toate cele cinci partide jucate de Dinamo în 2019. Căpitanul „câinilor” a fost decisiv în victoriile cu Poli Iași, Sepsi și Chiajna. El a înscris singurul gol în victoria împotriva covăsnenilor și a reușit nu mai puțin de 4 pase de gol în celelalte două partide. Astfel, Dan Nistor a fost implicat în cinci din cele șapte goluri din acest an.

Mircea Rednic este al treilea antrenor al lui Dinamo în acest sezon

Dinamo nu are jucători convocați la echipa mare, dar e prezentă la tineret

Dacă de la echipa mare lipsesc jucătorii lui Mircea Rednic, antrenorul poate fi mulțumit de faptul că are doi fotbaliști la lotul de U21. Astfel, naționala de tineret a României îi va avea la dispoziție pe Deian Sorescu și pe Ricardo Grigore. Cei doi vor putea fi folosiți de Rădoi în cantonamentul din Spania, acolo unde tricolorii mici vor întâlni în două amicale selecționata gazdă și cea a Danemarcei.

Revenind la naționala mare, elevii lui Cosmin Contra vor juca în deplasare, în Suedia, pe 23 martie, în timp ce contra Insulelor Feroe vor juca la Cluj, pe 26 martie.