Fotbal intern

Cum a fost dat afară Mircea Rednic de la CFR Cluj. „Legenda” care l-a „executat”!

03.12.2018 | 23:38
Cum a fost dat afara Mircea Rednic de la CFR Cluj Legenda care la executat

Mircea Rednic este unul dintre personajele principale ale meciului Dinamo – CFR Cluj, partidă din runda cu numărul 18 al Ligii 1 Betano. Rednic a fost dezinvolt și la conferința dinaintea întâlnirii, și la altele în care a vorbit despre CFR Cluj.

Actualul tehnician al lui Dinamo consideră că are niște conturi neîncheiate cu cei de la Cluj, unde a antrenat timp de două luni la începutul sezonului 2013/2014. Cum a fost dat afară Mircea Rednic de la CFR Cluj?

Cum l-a dat CFR afară pe Mircea Rednic? „M-am atins de o legendă!”

E o întrebare la care FANATIK încearcă să răspundă, adunând informații atât din anturajul lui Rednic, cât și din vestiarul celor de la CFR Cluj. Ca o deschidere a discuției, să citim cu atenție declarația pe care „Puriul” a oferit-o zilele trecute, când a fost rugat să comenteze exclusivitatea FANATIK referitoare la clauza rușinoasă din contractul lui Toni Conceicao, cea prin care se consultă cu șefii când face primul 11.

Nu am auzit în viața mea de o astfel de clauză. Nu știu cum a putut să accepte. Bine, în situația în care era el, cred că s-a bucurat că vine. Eu la CFR m-am atins de o legendă și imediat au sărit șefii pe jucători cu hârtii să semneze că nu mai vor să lucreze cu mine”, a declarat Rednic înainte de meciul cu Gaz Metan Mediaș.

Mircea Rednic a rezistat la CFR doar 4 etape! „Executat” după singura victorie, 2-1 cu Viitorul, unde căpitan era Nicolae Dică!

Rednic a venit la CFR Cluj înaintea sezonului 2013/2014, a făcut un cantonament în care toate lucrurile erau în regulă, jucătorii fiind mulțumiți de ședințele de pregătire ale „Puriului”. După ce a început campionatul a apărut și vrajba în vestiar, alimentată și de rezultatele modeste. Nicio victorie în primele 3 etape, totul culminând cu eșecul drastic de la Vaslui, 0-4, unde jucau Sănmărtean, Varela, Celeban, dar și actualul „client” al lui Rednic, Sergiu Popovici?)

Mircea Rednic, dat afară de la CFR Cluj de legenda Ricardo Cadu
Mircea Rednic a fost dat afară după singura sa victorie pe banca ardelenilor de la CFR Cluj

În următoarea rundă, a 4-a, CFR a jucat în Gruia cu Viitorul, unde căpitan era Nicolae Dică, acum antrenor la FCSB. Rednic a învins cu 2-1, prima și singura sa victorie la CFR Cluj.

  • CFR-ul lui Rednic la 2-1 cu Viitorul: Felgueiras – Velayos, Piccolo, Rada, Camora – Deac, Voiculeț, Obiorra (Muniru 83), Fl. Costea (Hora 64) – Batin, Kapetanos (Tade 80).

Cadu și Piccolo s-au dus la șefi „să salveze” vestiarul! Au refuzat tactica „Divide et impera!”

Mircea Rednic vorbea despre faptul că a fost dat afară pentru că a supărat o „legendă”. Referirea lui este cu siguranță la căpitanul de legendă al CFR-ului, portughezul Ricardo Cadu, pe care l-a scos din primul 11 după 0-4 la Vaslui. „Puriul” mai spune că șefii ar fi umblat cu hârtii la jucători care să semneze că nu mai vor să lucreze cu el.

Mircea Rednic, dat afară de la CFR Cluj de legenda Ricardo Cadu
Ricardo Cadu nu a suportat „strâmbele” pe care Mircea Rednic le-a adus în vestiarul CFR-ului

Din informațiile FANATIK, după meciul cu Viitorul, Cadu, Piccolo și alți jucători au avut o discuție cu Arpad Paszkany și cu Iuliu Mureșan în care le-au transmis că nu se mai poate munci cu Rednic. Că a făcut țăndări vestiarul. Că totul e divizat în tabere, „injectându-i” pe unii împotriva celorlalți. Nu este prima oară când se fac astfel de referiri la „tactica” din vestiar al lui Rednic, cea de „divide et impera!”, așa că nu era ceva nou?)

Mircea Rednic a venit cu avionul cu care pleca Trică! „Jose” tocmai bătuse palma cu CFR!

Iar apropo de ce sugerează Rednic, nu era nevoie de „adeziuni” pentru mazilirea sa, atâta timp cât șefii vestiarului au mers la șefii clubului pentru a-l înlătura pe tehnician. Iar șefii de sus au mers pe mâna șefilor din teren.

Și un episod la fel de interesant din scurta aventură a lui Mircea Rednic pe banca ardelenilor. El a venit să semneze cu CFR Cluj la începutul lunii iunie 2012 în același avion cu care pleca din Cluj spre București Eugen Trică. Nimic deosebit până aici. Doar că Eugen Trică tocmai bătuse palma cu Iuliu Mureșan, fiind reconfirmat ca antrenor principal la CFR. De-ale Clujului…

Răzbunare pe cine? Toți au dispărut, mai puțin Camora și Deac!

Este clar că Rednic are ceva polițe de plătit celor de la CFR Cluj, dar din păcate pentru el acum nu se mai regăsește acolo aproape nimeni din ce a lăsat. Chiar și Iuliu Mureșan a „fost” dezertat… Excepțiile se numesc Mario Camora, dar el era „mic” în 2012, și Ciprian Deac, abia revenit din Germania și împrumutul în Giulești.

Mircea Rednic, dat afară de la CFR Cluj de legenda Ricardo Cadu
Mircea Rednic a încercat să folosească și la CFR deviza „divide et impera”. Fără succes!

În ce meciuri a condus Mircea Rednic pe CFR Cluj

  • 21 iulie 2013       FC Botoșani – CFR Cluj 0-0
  • 27 iulie 2013       CFR Cluj – Poli Timișoara 2-2
  • 5 august 2013    FC Vaslui – CFR Cluj 4-0
  • 10 august 2013   CFR Cluj – Viitorul 2-1