Fotbal intern

Mircea Rednic, despre Dinamo, Adi Mutu, echipa naţională şi jucătorii români din Belgia

Mircea Rednic, fostul antrenor al formaţiei FC Dinamo Bucureşti, a vorbit despre situaţia în care se află trupa din "Ştefan cel Mare", despre Ionuţ Negoiţă, Adi Mutu şi echipa naţională a...
07.03.2017 | 12:12
Mircea Rednic despre Dinamo Adi Mutu echipa nationala si jucatorii romani din Belgia

Mircea Rednic, fostul antrenor al formaţiei FC Dinamo Bucureşti, a vorbit despre situaţia în care se află trupa din “Ştefan cel Mare”, despre Ionuţ Negoiţă, Adi Mutu şi echipa naţională a României.

…despre Dinamo: “Lucrurile nu sunt clare acolo. Singurul element pozitiv la Dinamo sunt fanii, care au rămas aceiaşi dintotdeauna. Creează o atmosferă formidabilă şi ţin vie echipa. Vara trecută mi-am dat seama că n-are rost să rămân doar de dragul de a fi la Dinamo, pentru că era această situaţie instabilă la nivel de conducere, nu se ştie ce va fi cu procesul dintre Negoiţă şi Badea, strategia lui Negoiţă nu poate aduce performanţă. Văd că a venit foarte bine Contra, dar nu ştiu dacă o să aibă parte pe termen lung de momentele de acolo”,  a zis Rednic, confrom gsp.

…despre Negoiţă: “A preluat clubul într-o situaţie delicată, s-au achitat nişte datorii, cred că am făcut împreună o treabă bună acolo, însă la Dinamo ai nevoie de continuitate. El n-a asigurat-o nici cu antrenorii, nici cu jucătorii. OK, vindeai unul, doi fotbalişti, dar nu pe toţi. Măcar un stfert din banii luaţi să-i fi investit în alţi jucători. La valoaea campionatului din România, Dinamo se putea bate la pas la titlu. Pentru Negoiţă e un semnal şi implicarea extraordinară a suporterilor. Nu te poţi juca cu Dinamo! Ce show, ce coregrafii au făcut fanii pe Arena Naţională! Te obligă, nu poţi să nu ţii cont de ei. S-au săturat de atâta reconstrucţie, new Dinamo, old Dinamo. Le ajunge. Lumea vrea rezultate, pentru că nu mai eşti în insolvenţă şi ai posibilitatea să joci în Europa.”

….despre Mutu: “Nu are experienţă de conducător, însă nu cred că de la el s-a născut situaţia lui Andone, care exista înainte să vină Adrian. Lipseau rezultatele, evoluţiile nu erau constante. Să fim corecţi: pe Ando l-au salvat meciurile cu Steaua din finalul anului trecut. Mutu încă nu poate antrena. Sigur, dacă avea carnet, te puteai gândi că vrea postul de antrenor la Dinamo. Dar ştiu că-şi doreşte să devină tehnician, a şi declarat-o. Şi la Târgu Mureş se implica mult. Oricum, îl văd mai repede ca antrenor decât în administraţie.”

…despre Stanciu: “Săracul, are problema asta cu transferul mare, de 10 milioane de euro. Asta le stă în gât belgienilor, că puteau să ia alţi jucători cu banii ăştia, că cârm că mâr. Sunt sigur însă că se va impune uşor, uşor.”

…despre Chipciu: “A fost singurul care s-a adaptat repede datorită stilului şi caracterului lui. A devenit un om important pentru Anderlecht.”

….despre Răzvan Marin: I-am spus că-i trebuie mai mult tupeu. Aici trebuie să pui piciorul în prag. M-a suprins că nu l-am văzut să bată o lovitură liberă, mai ales că are un şut foarte bun. Nu-i lăsa pe alţii. Nu, tată, iei mingea şi faci treaba! Eu, la început, mă bucuram ca jucător când băteam un out, că ăştia nu-mi dădeau o minge.”

…despre echipa naţională:Dacă nu batem, ne va fi foarte greu să mai mergem la baraj. Ar fi ruşinos pentru federaţie să-l înlăture la jumătatea drumului. Ar trebui să meargă până la capătul campaniei cu actualul selecţioner, indiferent de rezultatul jocurilor cu Danemarca şi Polonia. N-a fost o decizie corectă învestirea lui Daum, pentru că avem antrenori români capabili să conducă reprezentativa. Sigur, el a schimbat câte ceva în jurul echipei la capitolul organizare, dar e greu să umbli la mentalitate. D-aia şi au jucătorii români atâtea probleme în străinătate”, a spus Rednic pentru gsp.

…despre Viitorul: “Nu cred că Gică poate să piardă titlul. El trebuie doar să gestioneze situaţia şi ştie s-o facă. O să fie însă alt campionat în play-off. Eu am fost doi ani, cu Standard şi cu Gent. Ştiu ce înseamnă. E suficient să pierzi un meci şi să faci o remiză ca să fi prins imediat din urmă. Hagi are dreptate când spune că e bun sistemul de a jucat între ele cele mai tari formaţii, dar trebuie găsită o formulă să se păstreze punctajele.”