Sport

Mircea Rednic e noul antrenor de la UTA Arad! Laszlo Balint a fost dat afară chiar înaintea semifinalei din Cupa României Betano

Mircea Rednic este noul antrenor al celor de la UTA, după ce Laszlo Balint a fost dat afară de la Arad. Fostul tehnician al lui Dinamo a fost prezentat oficial.
25.04.2023 | 09:10
Mircea Rednic e noul antrenor de la UTA Arad Laszlo Balint a fost dat afara chiar inaintea semifinalei din Cupa Romaniei Betano
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic revine în SuperLiga! Surpriză de proporții la UTA chiar înaintea meciului extrem de important din Cupa României. Rămas liber de contract după despărțirea de Dinamo, „Strâmbul” îi preia pe arădeni într-o situația destul de dificilă.

Mircea Rednic, noul antrenor al celor de la UTA

Imediat după ce clubul a anunțat despărțirea de Laszlo Balint, a venit și anunțul-bombă: Mircea Rednic a semnat cu UTA. Vestea a venit prin intermediul paginii oficiale de Facebook a clubului: „Mircea Rednic este noul antrenor principal al echipei UTA. #doarUTA. Conducerea clubului UTA a ajuns la un acord cu Mircea Rednic, care va prelua banca tehnică a echipei UTA începând de astăzi, contractul întinzându-se până la sfârșitul sezonului 2023-2024. 

ADVERTISEMENT


îi mulțumim domnului Rednic – fotbalist și antrenor cu rezultate deosebite pe plan național și internațional – că a acceptat această provocare, îi dorim mult succes în realizarea obiectivelor. Mircea Rednic va fi prezentat astăzi!”, scrie și pe site-ul oficial al clubului.

Astfel, Mircea Rednic va debuta pe banca arădenilor în meciul din semifinalele Cupei României Betano în deplasare cu Universitatea Cluj, joi, 27 aprilie, de la ora 19:00. Dinamovistul îl înlocuiește pe Laszlo Balint, care a rezistat doar 22 de meciuri pe banca UTA-ei, după ce a fost dat afară și de la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic revine pe banca unei echipe după aproape un an și jumătate

Mircea Rednic s-a despărțit de Dinamo după celebra ședință din Ștefan cel Mare de pe data de 21 decembrie 2021. De atunci au trecut mai bine de un an și patru luni.

Experimentatul antrenor va avea însă o misiune extrem de dificilă. Laszlo Balint a lăsat-o pe UTA pe locul 14, cu doar 18 puncte, la șase puncte de salvarea directă de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Rezultatele slabe au dus și la despărțirea de Laszlo Balint, așa cum conducerea clubului a explicat într-un comunicat: „În urma unei analize profunde și îndelungate a situației din clasament, conducerea clubului împreună cu staff-ul tehnic au ajuns la un acord comun – chiar dacă nicio parte nu și-a dorit acest lucru, însă am ținut toți cont de binele echipei – ca, începând de astăzi, să se facă o schimbare la nivelul băncii tehnice, printr-o înțelegere amiabilă de reziliere.

Le dorim succes în continuare tuturor, mulțumim, Gyuszi Balint, că după 57 de ani jucăm semifinala Cupei României!”.

ADVERTISEMENT

După turul semifinale cu U Cluj, Mircea Rednic luptă pentru evitarea retrogradării în etapa a 6-a a play-out-ului SuperLiga, pe teren propriu împotriva celor de la FC Hermannstadt. Rămâne de văzut cum va fi primit antrenorul de către suporteri și dacă avea partea de susținerea lor.


  • 1,57 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „șansă dublă: X2” la meciul U Cluj – UTA

ADVERTISEMENT