Sport

Mircea Rednic îl contrazice pe Gică Hagi: ”Echipa națională să aibă obiectiv calificarea, nu să pregătim pentru nu știu câți ani”

Mircea Rednic l-a contrat dur pe Gică Hagi, pe tema reconstrucției echipei naționale. Antrenorul dinamovist susține că ”tricolorii” au nevoie de rezultate imediate.
21.11.2021 | 13:31
Mircea Rednic il contrazice pe Gica Hagi Echipa nationala sa aiba obiectiv calificarea nu sa pregatim pentru nu stiu cati ani
ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi are tot mai puțini aliați din rândul antrenorilor din Liga 1, în demersul lui de a reconstrui echipa națională pe baza unui proiect de lungă durată.

Mircea Rednic ”aplaudă” decizia lui Mirel Rădoi de a renunța la un posibil nou mandat pe banca naționalei și a reiterat ideea că nu e timp de reconstrucție și că e nevoie de calificări.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic: ”Echipa națională trebuie să aibă ca obiectiv calificări, nu proiecte pe nu știu câți ani”

Tehnicianul echipei Dinamo, Mircea Rednic, este unul dintre contestatarii ideii că echipa națională trebuie preluată de un selecționer care să beneficieze de timp din partea Federației și de răbdare din partea suporterilor.

Săgețile lui Mircea Rednic sunt țintite, evident, către Gică Hagi cel care, după o nouă ratare a calificării la Cupa Mondială, a ținut un discurs manifest în care cerea ca viitorul selecționer să aibă timp să reconstruiască echipa și imaginea naționalei.

ADVERTISEMENT

Susținut de cea mai mare parte dintre suporterii ”tricolori”, ”Regele” întâmpină tot mai multă opoziție din partea colegilor de breaslă antrenori. Mai mult, Mircea Rednic propune ca viitorul selecționer să fie un dinamovist, de ce nu chiar el.

”Eu îl văd pe Dan Petrescu selecționer dar nu cred că va fi el. Eu nu am combinații, sunt dinamovist. În afară de Contra, de la Lucescu nu cred că a mai fost vreun dinamovist.

ADVERTISEMENT

Nu au fost antrenori care au avut rezultate mai bune ca mine. Mi se pare corect dacă pleacă Mirel Rădoi să plece tot staff-ul. La fel s-a întâmplat și în Islanda. Toată lumea e vinovată, și cei care au ales selecționerul.

Echipa națională trebuie să aibă obiectiv să se califice, nu să pregătim pentru nu știu câți ani”, a declarat Mircea Rednic în cadrul conferinței de presă de dinaintea meciului FC Voluntari – Dinamo, programat luni de la 20:30.

ADVERTISEMENT

Hagi insistă pentru o reconstrucție din temelii a echipei naționale

Atacurile la adresa antrenorului Gică Hagi s-au întețit în ultima vreme, după ce tehnicianul celor de la Farul Constanța a lăsat să se înțeleagă că nu ar refuza o colaborare cu FRF, în anumite condiții.

”Eu v-am zis ce gândesc. Restul nu depinde de mine. Eu sunt doar unul dintre cei care iubesc România. Ca să faci acest proiect mare trebuie să-i aduci pe cei mai buni, care știu cu ce se mănâncă fotbalul. Nu merge altfel atunci când lucrezi pentru România. Nu este nimic mai important decât să lucrezi pentru țara ta. Noi trebuie să formăm o echipă competitivă. Asta nu e ușor, lucrurile se fac în timp. 

Doar un proiect câștigător poate sta în picioare pentru mine. La mine vorbesc faptele, eu vă zic realitatea. Se vorbește foarte mult, dar nu văd nicio concluzie. Ce trebuie să facem în următorii 10 ani? Nu spune nimeni! Nu am schimbat nicio generație!

Părerea mea este că încă ne aflăm în construcție, încă nu s-a schimbat generația. Avem nevoie de un proiect prin care să construim o echipă mare, avem nevoie de viziune”, a spus, între altele, Gică Hagi într-o intervenție în cadrul emisiunii Liga Digisport.

ADVERTISEMENT