Fotbal intern

Greșeala decisivă a lui Mircea Rednic. Cum a dinamitat vestiarul. „Nimeni nu mai crede în play-off!”

02.12.2018 | 14:14
Greseala decisiva a lui Mircea Rednic Cum a dinamitat vestiarul Nimeni nu mai crede in playoff

Mircea Rednic a făcut o greșeală mare care ar putea să-i fi barat, decisiv, șansele de a prinde play-off-ul cu Dinamo. În acest moment, cu 9 etape înainte de terminarea sezonului regulat, Dinamo are 18 puncte și este la 6 „lungimi” de locul 6, ultimul care duce în turneul pentru titlu, și la doar unul de retrogradarea directă!

Rednic are o singură victorie în 6 meciuri în Liga 1 pe banca lui Dinamo, cea din minutul 93 a meciului de la Voluntari. În rest, 4 remize și eșecul dur de la Ovidiu, 1-4 cu Viitorul, meci în care „câinii” au acuzat eliminarea lui Vlad Olteanu, care a rupt partida.

Mircea Rednic, greșeala de strategie care a dinamitat tot vestiarul

Lăsând deoparte rezultatele sub așteptări, prestațiile jucătorilor au creat impresia că în vestiar lucrurile nu sunt deloc în regulă. Și nici nu ar avea cum să fie, pentru că Mircea Rednic a făcut o greșeală de strategie puțin așteptată la experiența pe care o are.

Din informațiile FANATIK, ruptura dintre antrenor și mare parte dintre jucători s-a produs în momentul în care „Puriul” i-a făcut cu ou și cu oțet aproape permanent în conferințele de presă. Că nu au față de Dinamo, că vine el cu jucătorii lui, că face curățenie mare în iarnă.

„Oricum ne dă pe toți afară. Ce mai contează?”

Ce mai contează ce se întâmplă atâta timp cât ne dă afară la iarnă. Mulți dintre noi ne căutăm echipe, pentru că nu vrem să rămânem pe bară. Noi suntem proști, noi sunt slabi, doar ăia care îi aduce el sunt buni. Dar vedeți că, până vin ăia șmecheri care nu au echipe, Dinamo pierde puncte și play-off-ul e Fata Morgana”, se descarcă jucătorii.

Nu este deloc o atitudine profesionistă a fotbaliștilor, dar unii sunt convinși că indiferent cum ar juca tot nu vor fi ținuți de Rednic care vrea neapărat să aducă jucătorii Luanei, fiica sa, cea care-i impresariază pe noii veniți.

„Nimeni nu mai crede în calificarea în play-off!”

Și după ultima partidă, eșecul cu Viitorul, după ce a criticat arbitrajul, Mircea Rednic s-a dat iar la proprii jucători, singurii lăudați fiind, de ce oare?, doar cei aduși de el, Ait-Atmane și Mattia Montini.

mattia montini dinamo
Mattia Montini, atacantul adus de Mircea Rednic a marcat la primul meci ca titular la Dinamo în meciul încheiat 4-1 pentru Viitorul

Sunt mulţumit de Rachid şi de Montini. Ceilalţi aduși nu sunt ok din punct de vedere fizic. Aş risca foarte mult dacă i-aş folosi. Sunt supărat pe cei de aici că nu dovedesc că merită să rămână. O să fie greu pentru unii de aici la iarnă ca să rămână la Dinamo. Toţi au avut şanse, dar au făcut greşeli şi nu te poţi baza pe ei. Noi avem jucători care au jucat în Liga a 2-a şi s-au trezit titulari la Dinamo”, a „mitraliat” Rednic.

Cei vizați sunt convinși că „Puriul” putea obține mai mult dacă nu-i critica non-stop: „Își făcea treaba cu noi până în iarnă, poate obțineam și puncte mai multe, apoi oricum ne dădea afară. Așa, nici jucătorii nu mai vor să tragă pentru el. De fapt, cred că nimeni nu mai crede în calificarea în play-off. Nici măcar Rednic!”.

  • 4 meciuri mai are Dinamo până la pauza de iarnă: cu CFR Cluj, la Hermannstadt, cu Craiova și la Astra Giurgiu
  • 6 puncte o despart pe Dinamo de locul 6, care duce în play-off, când mai sunt 27 de puncte puse în joc
  • 7 puncte a făcut Mircea Rednic cu Dinamo din 18 posibile