Fotbal intern

Mircea Rednic îi cere jucători noi lui Gică Hagi: „Vom juca 8 meciuri în 25 de zile”

09.01.2021 | 12:50
Mircea Rednic ii cere jucatori noi lui Gica Hagi Vom juca 8 meciuri in 25 de zile
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic a declarat că are nevoie de transferuri la Viitorul Constanța, deoarece echipa va avea un program infernal în următoarele patru săptămâni.

FC Viitorul va juca duminică de la ora 19:00 partida restantă din etapa a 12-a cu AFC Hermannstadt, iar „Puriul” face apel prin intermediul presei către Gheorghe Hagi, de la care așteaptă să îi aducă jucători noi.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Gică Hagi este pe locul opt în Casa Pariurilor Liga 1 după 14 meciuri disputate, cu un punct sub FC Botoșani și la trei distanță de Chindia Târgoviște, prima echipă aflată pe un loc de play-off.

Mircea Rednic luptă pentru play-off: „Îmi doresc un lot mare”

Mircea Rednic poate egala la puncte pe Chindia Târgoviște cu o victorie în partida restantă cu FC Hermannstadt, însă antrenorul celor de la Viitorul e nemulțumit de campania transferuri: „Îmi doresc concurenţă, îmi doresc un lot mare… au intrat şi jucători tineri de la Academie. Mai mult ca sigur vor interveni accidentări şi trebuie să fim pregătiţi”, a declarat destul îngrjiorat.

ADVERTISEMENT

Singurul transfer al celor de la Viitorul Constanța a fost cel al atacantului leton Valerijs Sabala. Mircea Rednic se teme de programul infernal din următoarele săptămâni, în care pot apărea mai mulți jucători indisponibili: „Până la prima întrerupere vom juca opt meciuri în 25-26 de zile, aşa că va fi foarte puţin timp de refacere. De aceea am şi insistat să am un lot numeros, s-a făcut un transfer, a venit atacantul Sabala”, a mai spus Rednic.

Rednic consideră că în ultimele trei partide Viitorul a pierdut puncte importante din cauza unor greșeli individuale, ceea ce a încercat să remedieze în perspectiva restanței cu cei de la Sibiu: „Normal că toată lumea are nevoie de puncte, ne aşteptăm la un meci dificil. Sper ca noi să nu mai facem greşelile pe care le-am făcut în ultimele trei partide, pentru că au fost greşeli individuale, greşeli de portar… trebuie mai ales să tratăm cu mai multă responsabilitate ocaziile pe care le vom avea. Avem nevoie de o victorie duminică pentru moralul nostru”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT

Căpitanul Viitorului, Gabi Iancu, este accidentat și va pleca la în Germania

Fostul golgheter al Ligii 1 și actual căpitan al celor de la Viitorul Constanța, Gabi Iancu, va absenta și la meciul cu Hermannstadt, după ce a ratat și ultimul meci din 2020 cu Gaz Metan Mediaș. Iancu se află acum la Bucureşti și va pleca la un control amănunțit în Germania, așa cum a declarat chiar Mircea Rednic.

Iancu se luptă cu o accidentare mai veche și nu s-a putut pregăti normal: „Îmi pare rău că în perioada asta nu l-am avut la antrenamente şi pe Iancu. El are probleme după o accidentare mai veche şi tot încearcă să treacă peste durerea pe care o are. El s-a pregătit separat şi nu va fi prezent nici la meciul de duminică”.

ADVERTISEMENT

De altfel, nici Mățan nu va fi disponibil pentru meciul cu Hermannstadt: „Trebuia să meargă în Germania la un control, însă au fost ceva probleme cu plecarea. A rămas la Bucureşti. Eu sper să revină cât mai repede. Am decis ca în perioada asta de pauză să se ocupe de accidentare şi să revină 100%. La fel Măţan, a avut o contractură la gambă şi nu s-a antrenat cu grupul. Dar a intrat azi şi sper să îl am totuşi în lot pentru partida cu Hermannstadt”, a precizat antrenorul.

Mircea Rednic: „Primul obiectiv e calificarea în play-off”

Mircea Rednic are un obiectiv extrem de clar: calificarea în play-off, iar fiecare meci îl va trata ca pe o finală: „Avem 16 meciuri de jucat, 16 finale. Dar nu vreau să facem calcule, luăm fiecare meci în parte. Începem cu Hermannstadt şi ne dorim foarte mult să câştigăm pentru că aşa ne putem îndeplini primul obiectiv, acela de a termina turul în primele şase locuri.

Antrenorul Viitorului Constanța însă nu se concentrează pe adversar, ci pe propria echipă: „Pe mine mai puţin mă interesează adversarul, deşi e clar că şi Hermannstadt are probleme… Am văzut că ei au făcut şi câteva schimbări, au plecat şi au venit jucători”.

 „Aşa că trebuie să fim concentraţi pe jocul nostru. Vreau să ne impunem ca prezenţă, ca joc, şi să câştigăm cele trei puncte”, a concluzionat Rednic.

ADVERTISEMENT