Fotbal intern

Mircea Rednic îl transferă la Dinamo pe Mattia Montini, atacant crescut de AS Roma

06.11.2018 | 17:14
Mircea Rednic il transfera la Dinamo pe Mattia Montini atacant crescut de AS Roma

Deși ne aflăm în plin sezon și ne mai despart mai bine de două luni de perioada de transferuri din iarnă, Dinamo continuă să aducă jucători pe bandă rulantă. Desigur, Mircea Rednic transferă în Ștefan cel Mare doar fotbaliști liberi de contract în acest moment. 

După ce a bătut palma cu Naser Aliji,  Rachid Ait-Atmane, Simon Zenke, Rednic e gata să garanteze și pentru Mattia Montini, un atacant italian în vârstă de 26 de ani cotat la 150.000 de euro. Dacă numele său nu spune mare lucru fanilor din România, trebuie spus că Montini s-a format la Academia clubului AS Roma.

Cine este Mattia Montini

A jucat 38 de meciuri la echipa Primavera a Romei, pentru care a marcat 22 de goluri în 38 de meciuri. Dacă va semna cu Dinamo, atacantul se va afla la prima sa experiență în afara Italiei. Până acum a mai evoluat la zece echipe, toate din Italia și niciuna de prima ligă.

Montini a fost legitimat ultima dată la Bari, însă nu a prins niciun meci acolo, fiind împrumutat în prima parte a sezonului la Monopoli, iar în cea de-a doa parte la Livorno. În 2011 a bifat și singura sa selecție la reprezentativa Italiei U20.

Prima victorie de la revenirea lui Rednic

Dinamo a bifat luni prima victorie sub comanda lui Mircea Rednic, impunându-se cu 1-0 pe terenul ultimei clasate FC Voluntari. Succesul a venit printr-un gol marcat de Salomao din penalty la ultima fază. Până la această victorie, Dinamo avea trei remize în timpul regulamentar de joc, două în campionat și una în Cupă. În partida de Cupă însă, „câinii” au suferit o mare umilință, învinși fiind la loviturile de departajare de Miercurea Ciuc, formație de liga a 3-a.

Dinamo va disputa în weekend derby-ul cu FCSB, partida fiind programată pe Arena Națională. Între cele două echipe este o diferență de 11 puncte în clasament, în favoarea roș-albaștrilor.