Fotbal international

Mircea Rednic, indignat de tratamentul românilor din Belgia: “Ruşinos ce s-a întâmplat cu Stanciu, Chipciu şi Rotariu”

31.07.2018 | 23:07
Mircea Rednic indignat de tratamentul romanilor din Belgia Rusinos ce sa intamplat cu Stanciu Chipciu si Rotariu

Mircea Rednic, actualmente aflat pe banca echipei saudite Al Faisaly, a vorbit foarte indignat, la Telekom Sport, despre tratamentul românilor din Belgia. Mircea Rednic a ales să-şi aducă în România, în stagiul de pregătire, actuala sa echipă şi marţi a disputat o partidă de verificare în compania celor de la a doua echipă a lui FC Voluntari, care activează în al treilea eşalon.

Mircea Rednic, indignat de tratamentul belgienilor pentru români. Chipciu şi Stanciu au avut mult de suferit în tricoul lui Anderlecht (imagine)
Mircea Rednic, indignat de tratamentul belgienilor pentru români. Chipciu şi Stanciu au avut mult de suferit

Obişnuit cu campionatul belgian, această ţară fiind o a doua casă a “Puriului”, Mircea Rednic este una dintre cele mai competente persoane care pot vorbi despre situaţia prin care au trecut jucători români de echipă naţională în aceşti ani. Rednic ştie foarte bine mentalitatea conducătorilor de club din Belgia, el însuşi având în cariera sa de jucător dificultăţi până a reuşit să se impună la Standard Liege, iar ca antrenor s-a lovit în mai multe rânduri de o anumită obtuzitate a conducătorilor de club.

Mircea Rednic, indignat de tratamentul românilor din Belgia. El cunoaşte bine metehnele conducătorilor belgieni

Cei de la Anderlecht, vă spun, cu răutate au făcut-o. Chipciu şi Stanciu au demonstrat acolo. S-a luat campionatul cu ei, au fost jucători de bază. Să nu-mi spună mie că a venit un nou antrenor şi ei au uitat să joace.

Deci chiar n-au mai fost susţinuţi deloc. Cel mai ruşinos e ce s-a întâmplat cu Rotariu. Nu e posibil să plăteşti bani pe el şi să nu-i oferi şanse. Ok, nu-l mai vrei, dar măcar îi faci un program, îi pui la dispoziţie un antrenor

Rotariu, nici o şansă la Club Brugge, Stanciu şi Chipciu sub presiune la Anderlecht

Toţi cei trei jucători amintiţi de Mircea Rednic au avut mari probleme în perioada petrecută în campionatul belgian. Alex Chipciu şi Nicolae Stanciu au jucat la Anderlecht, în timp ce Dorin Rotariu a fost cumpărat în iarna lui 2017 de la Dinamo de către Club Brugge, pentru suma de 2 milioane euro. Toţi trei au fost trataţi urât de cluburile lor. Dorin Rotariu practic nici nu a avut multe oportunităţi de a juca şi a fost împrumutat la Mouscron, unde l-a avut ca antrenor chiar pe Mircea Rednic. Sub comanda lui a reuşit să îşi revină şi a marcat nouă goluri, unele dintre ele absolut magnifice.

În vara lui 2018 el a revenit la Club Brugge, unde a fost anunţat că nu intră în planurile echipei şi a fost vândut în Olanda, la AZ Alkmaar, unde speră să demonstreze ce greşeală au făcut conducătorii lui Brugge. Nici Alex Chipciu şi Nicolae Stanciu nu mai fac parte din lotul lui Anderlecht. Primul a scăpat de iad abia în această vară, când a ajuns din nou lângă Stanciu, la Sparta Praga.

Stanciu şi Chipciu au ajuns la Sparta Praga

Stanciu a fost adus pe o sumă record pentru istoria lui Anderlecht, în 2016, pentru 10 milioane euro. Presiunea pusă pe umerii săi a fost uriaşă şi a fost mereu criticat, chiar şi atunci când juca bine. În iarna lui 2017 s-a transferat la Sparta Praga, pentru 6 milioane euro, din nou cea mai mare sumă de transfer din istoria clubului praghez. Are 6 goluri marcate până în prezent şi e considerat cel mai important jucător din lot. La Sparta mai are încă doi români colegi, portarul Florin Niţă şi fundaşul Bogdan Vătăjelu.