Sport

Culisele războiului de 8 ani dintre Iuliu Mureșan și Mircea Rednic. E a doua oară când „Muri” îl execută pe „Puriu”!

Iuliu Mureșan l-a dat afară pe Mircea Rednic de la Dinamo. Este a doua oară când președintele îl „execută” pe antrenor. FANATIK vă prezintă culisele războiului de 8 ani dintre cei doi.
21.12.2021 | 23:23
Culisele razboiului de 8 ani dintre Iuliu Muresan si Mircea Rednic E a doua oara cand Muri il executa pe Puriu
Iuliu Mureșan și MIrcea Rednic sunt într-un război „nedeclarat” de 8 ani. „Muri” îl execută pe „Puriu”! Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Șocul finalului de sezon fotbalistic este, fără nicio îndoială și fără nicio concurență, demiterea neașteptată a lui Mircea Rednic de la Dinamo, anunțată în exclusivitate de FANATIK.

Culisele războiului de 8 ani dintre Iuliu Mureșan și Mircea Rednic. E a doua oară când „Muri” îl execută pe „Puriu”!

Decizie șocantă luată la doar câteva ore după ce antrenorul stabilise cu conducerea lui Dinamo, administratorul special Iuliu Mureșan, administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu și Nicolae Badea, care ajută financiar echipa de mai mult timp, strategia pentru remanierea masivă a lotului în pauza hibernală.

ADVERTISEMENT

Situația s-a întors, însă, în numai 4 ore și Iuliu Mureșan l-a dat afară pe Mircea Rednic, au avut loc discuții foarte rapide cu Flavius Stoican, care a ajuns imediat la un acord să preia echipa.

Decizia lui Iuliu Mureșan a declanșat un val masiv de proteste al fanilor dinamoviști din DDB, foarte mulți hotărând să se retragă din asociația socios care a ținut pe Dinamo în viață din punct de vedere financiar în ultimii doi ani.

ADVERTISEMENT

Hotărârea bruscă a lui Iuliu Mureșan, despre care nici Mircea Rednic, nici Nicolae Badea au spus că nu știau nimic, este bomboana pe coliva relației tensionate pe care a avut-o cu președintele cu antrenorul tot timpul de la numirea acestuia pe banca tehnică a lui Dinamo, în septembrie.

În 2013, Mircea Rednic era dat afară de Iuliu Mureșan după ce intrase în conflict cu vestiarul condus „în luptă” de o „legendă” din Gruia

Mureșan și Rednic au lucrat împreună, la CFR Cluj, două luni, la începutul campionatului 2013-2014. Tehnicianul a făcut pregătirea de vară cu echipa, dar rezultatele au fost dezastruoase: 3 înfrângeri în primele 3 etape ale Ligii 1.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a obținut prima victorie în etapa 4, cu Viitorul lui Gică Hagi, dar Mircea Rednic era dat afară de preşedintele clubului din Gruia, Iuliu Mureşan, patron fiind atunci în Gruia Arpad Paszkany.

Așa cum a anunțat FANATIK în exclusivitate, Mircea Rednic a fost dat afară de la CFR Cluj în 2013 din cauza conflictului cu Ricardo Cadu, pe atunci căpitanul echipei şi „șeful” vestiarului.

ADVERTISEMENT

Concret, Cadu, scos de Rednic din echipă, dar și alți coechipieri ai săi s-au plâns la conducere de antrenamentele „dure” făcute de Rednic, iar patronul Paszkany și președintele Mureşan au ales, ca întotdeauna în fotbalul nostru, să sacrifice antrenorul în favoarea jucătorilor.

Dat afară din lot de Rednic și adus înapoi de Mureșan, Deian Sorescu a deschis sezonul de „vânătoare” dintre cei doi

După asemenea antecedente, relația dintre Mircea Rednic și Iuliu Mureșan nu putea fi niciodată una cordială. „Puriul” nu putea uita, nu putea șterge memoria cu buretele.

Iuliu Mureșan a tot încercat după demiterea lui Dario Bonetti (în septembrie, după 0-6 cu FCSB), să aducă alt antrenor, dar a fost refuzat de „lista” sa și, până la urmă, a fost nevoit să-l accepte pe Mircea Rednic.

Care a negociat preluare lui Dinamo cu Nicolae Badea! Fiind opțiunea numărul 1 pentru fostul acționar principal, care susține și acum echipa, din umbră. Relația cu Iuliu Mureșan era reluată tot cu stângul la atac…

De bine, de rău, mai mult de rău, situația lui Dinamo fiind una dezastruoasă încă de atunci, cei doi au încercat să nu se calce pe bombeuri, dar armistițiul de voie, mai mult de nevoie n-a durat…

Rednic l-a dat afară din lot pe Deian Sorescu după Gaz Metan Mediaș – Dinamo 2-1, la mijlocul lui septembrie. Iuliu Mureșan a intervenit ca mediator și l-a adus înapoi. Sigur că lui Rednic nu i-a picat bine, dar l-a reprimit pe Sorescu în speranța că acesta își va schimba atitudinea față de implicarea în joc.

Dacă a plecat Rednic, revin Filip și Matei?

Nu s-a întâmplat așa, rezultatele negative au continuat, au continuat și neînțelegerile dintre antrenor și jucători, a crescut nemulțumirea, din ce în ce mai vocală, mai publică a lui Iuliu Mureșan. Rednic critica jucătorii, Mureșan îl critica pe Rednic. Iar în vestiar apăreau din ce în ce mai mulți… Cadu!

Steliano Filip și Cosmin Matei sunt numele cel mai sonore ale nemulțumiților. Care l-au nemulțumit, și ca joc, și, mai ales, ca atitudine, pe Mircea Rednic. Care i-a dat afară. Acum, că Mureșan l-a dat afară pe Rednic, Filip și Matei probabil că nu-și mai reziliază contractele cu Dinamo! Vorba lui Cornel Dinu: „Se cunoaște că Dinamo are stadionul între Spitalul de Urgență și Circ”.

Până la noi mișcări de trupe în Groapa tot mai adâncă din șoseaua „Ștefan cel Mare” – poate noul antrenor, Flavius Stoican, n-are nevoie de alți jucători și îi poate capacita pe cei actuali să-și depășească nivelul mai mult decât modest demonstrat până acum – cert este că din războiul rece Mureșan – Rednic, învingător a ieșit președintele și, ca întotdeauna în fotbalul nostru, cel sacrificat a fost antrenorul.

Iuliu Mureșan: „Jucătorii mi-au trimis mesaje și mi s-au plâns de atmosfera din lot și că sunt doar certați, niciodată apreciați”

Iuliu Mureșan a dezvăluit la Digi Sport motivele care l-au dus la decizie de a-l da afară pe Mircea Rednic, căruia îi reproșează că „este „foarte negativist” și „i-a divizat pe jucători”, care „mi-au trimis mesaje și mi s-au plâns de atmosfera din lot”.

  • Îi reproșez că este foarte negativist, i-a divizat pe jucători, care nu formează o echipă. Dacă jucătorii nu pun umărul, nu formează un grup… e greu” – Iuliu Mureșan
  • „Mereu era vina jucătorilor, niciodată a lui, ceea ce nu e chiar așa. Nu și-a revenit… eu am mai vorbit cu el să nu mai spună anumite lucruri la nervi, dar nu se poate abține… se enervează și nu se concentrează” – Iuliu Mureșan
  • „Nu poți doar să critici jucătorii, pentru că după asta îi pierzi. Jucătorii mi-au trimis mesaje și mi s-au plâns de atmosfera din lot și că sunt doar certați, niciodată apreciați” – Iuliu Mureșan
  • 12 meciuri oficiale (11 în campionat și 1 în Cupă) a fost Mircea Rednic antrenorul lui Dinamo: 1 victorie, 3 egaluri, 8 înfrângeri (una în Cupă), golaveraj: 9-19. Primul meci a fost pe 2 octombrie, 2-2 cu UTA în „Ștefan cel Mare”, ultimul, pe 20 decembrie, 0-2 cu Farul, tot pe teren propriu.
ADVERTISEMENT