Fotbal intern

Mircea Rednic, ofertat de Adrian Mititelu din pușcărie să preia FC U! „Vorbim după decembrie!” Exclusiv

23.11.2020 | 14:52
Mircea Rednic ofertat de Adrian Mititelu din puscarie sa preia FC U Vorbim dupa decembrie Exclusiv
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic a fost ofertat de către Adrian Mititelu pentru a prelua FC Universitatea Craiova, liderul ligii secunde după disputarea a 13 etape. Antrenorul a amânat un răspuns final pentru începutul anului viitor, mai ales că Liga 2 mai are două runde în 2020, apoi se reia la primăvară cu ultimele etape din sezonul regulat.

FANATIK a aflat că Mititelu, intrat la închisoare în urmă cu câteva săptămâni, l-a contactat direct pe Rednic pentru a-i propune banca tehnică, cu obiectiv clar promovarea în vara lui 2021.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic, ofertat de Adrian Mititelu pentru a prelua FCU Craiova! Când dă „Puriul” răspunsul final

Adrian Mititelu face tot posibilul ca echipa sa, FCU Craiova, să reușească promovarea în prima ligă la finalul actualei ediții de campionat. După disputarea a 12 etape, FCU este liderul diviziei secunde, fără eșec, cu 24 de puncte, unul mai mult decât ASU Poli.

Dar problemele cu justiția ale lui Adrian Mititelu, care l-au dus la închisoare pe 5 noiembrie, s-ar putea să afecteze și echipa. Mai ales în plan moral. Dovadă că de când patronul a intrat după gratii, Craiova a remizat non-stop. Trei egaluri consecutive: 0-0 la ASU Poli, 1-1 cu Gloria Buzău, 0-0 la Unirea Slobozia.

ADVERTISEMENT

Mititelu încearcă să aducă un antrenor titrat pentru a-și crește șansele de promovare. Din informațiile FANATIK, acesta l-a sunat direct din închisoare pe Mircea Rednic, liber de contract după despărțirea de Iași, pentru a-i propune să preia acum FCU Craiova.

Tehnicianul a recunoscut recent că a avut foarte multe oferte din Liga 2, „doar de la Petrolul nu am fost căutat”. Oferta Craiovei este însă una interesantă pentru Rednic. Dar un răspuns final va veni peste câteva săptămâni. „Vorbim după luna decembrie”i-ar fi transmis Rednic lui Mititelu.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu a încercat să-l aducă pe Mircea Rednic și în luna august, oferindu-i un salariu mai mare ca la Iași!

Nu este prima oară când Adrian Mititelu încearcă în acest an să-l aducă pe Mircea Rednic la FCU Craiova. FANATIK a dezvăluit în luna august, cu puțin timp înainte de a începe Liga 2, că Mititelu l-a ofertat pe Rednic.

„Puriul” tocmai se despărțise de Poli Iași, iar numele său era în capul listei lui Mititelu. Acesta renunțase la Eugen Trică, omul cu care FCU a promovat din liga a treia. Atunci, în august, Mititelu a trimis oferta sa Luanei Rednic, fiica antrenorului, dar răspunsul acestuia a întârziat.

ADVERTISEMENT

Mititelu a fost nevoit să pună antrenor și a recurs atunci la eterna soluție Nicolo Napoli. Dar oferta pentru Rednic rămâne valabilă și acum, în aceiași parametri financiari.

Mititelu îi oferă și acum lui Rednic un contract mai mare ca la Iași, cu 10.000 de euro lunar (2.000 mai mult față de Copou) și un bonus consistent de promovare. E posibil ca datele problemei să fie altele în relația Mititelu – Rednic față de acum 3 luni.

Dacă Mircea Rednic refuză să vină la FCU Craiova, Adrian Mititelu forțează „pista Ronny Levy”!

Patronul celor de la FCU Craiova pare foarte încrezător că de data aceasta va reuși să-l convingă pe Mircea Rednic să vină la echipa lui. Ar fi de fapt o revenire a „Puriului” la FCU, la care a mai antrenat 8 etape în sezonul 2004/2005. La finele acelui campionat Craiova a retrogradat, după Rednic urmând Pavel Badea, Bondrea și Neagoe.

Oricum, din informațiile FANATIK, Mititelu ar avea pregătit și un „plan B” în cazul unui nou refuz al lui Rednic. Ar fi vorba despre israelianul Ronny Levy, care a mai antrenat în România la Unirea Urziceni (2010) și FCSB (2011). De fapt, cu puțin timp înainte de a intra la închisoare, Mititelu declara că este în discuții și cu un tehnician străin care a mai antrenat în fotbalul românesc. Probabil la Levy se referea! Mai ales că pe unele grupuri de suporteri ai celor de la FCU a apărut și varianta Levy la echipa lui Mititelu!

„Nu vă ascund că avem un antrenor interimar, pe Dan Vasilică, cel care a muncit cel mai mult la echipa asta. El este autorul moral al acestei echipe. Dar cel cu care am avut discuții este un antrenor de afară, dar a mai antrenat prin România” – Adrian Mititelu, octombrie 2020, pentru editie.ro

În acest moment, Ronny Levy este liber de contract. Israelianul de 54 de ani s-a despărțit acum trei luni de Beitar Ierusalim, pe care a pregătit-o 39 de meciuri din 6 iunie 2019 până pe 28 august 2020.

  • 5-0 este cea mai clară victorie a oltenilor în acest sezon de Liga 2, contra Rapidului, pe 10 octombrie 2020, ultimul meci al lui Nicolo Napoli ca antrenor. Italianului i-a urmat Dan Vasilică, „omul lui Mititelu”
  • 6 victorii și 6 remize are FCU Craiova în cele 12 etape disputate în acest campionat, oferind și golgeterul la zi al Ligii 2, Claudiu Bălan cu 7 reușite
ADVERTISEMENT