Sport

Mircea Rednic se ține de cuvânt. Ce fotbaliști a trimis la echipa a doua să joace cu Real Bradu

Mircea Rednic a trimis cinci jucători de la prima echipă la Liga a treia pentru meciul cu Real Bradu.
05.11.2021 | 18:15
Mircea Rednic se tine de cuvant Ce fotbalisti a trimis la echipa a doua sa joace cu Real Bradu
Mircea Rednic se ține de cuvânt. Ce fotbaliști a trimis la echipa a doua să joace cu Real Bradu. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Dinamo i-a avertizat pe jucători că dacă nu vor confirma vor fi trimiși la echipa a doua, iar Rednic s-a ținut de cuvânt.

Nu mai puțin de cinci jucători au fost trimiși la echipa a doua a clubului să joace în Liga a treia în meciul de campionat cu Real Bradu.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic, mesaj clar pentru jucătorii lui Dinamo: Cinci fotbaliști de la prima echipă, trimiși la Liga a treia

Mircea Rednic nu se dezminte și i-a trimis la Dinamo 2 pe Marco Ehmann, Alin Dudea, Claudiu Stan, Valentin Borcea, Geani Crețu și Mihai Neicuțescu. Toți au fost titulari și și-au adus aportul în victoria cu 3-1 în fața celor de la Bradu. În tur, Bradu câștigase cu 2-0.

Cea mai surprinzătoare „retrogradare” este a lui Geani Crețu, jucător eligibil regulii U21 și care a fost utilizat în mai multe partide de către Rednic. Crețu a fost folosit ca o improvizație pe postul de fundaș dreapta și evoluat în 13 meciuri în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1. Fara a fost și el rezerva lui Iliev la meciul de la Sfântu Gheorghe cu Sepsi.

ADVERTISEMENT

Cum a arătat Dinamo 2 cu Real Bradu

Dinamo 2: Fara-Ehmann, Dudea, Stelea, Mitran, Penescu, Stan, Floarea, Borcea, Crețu, Neicuțescu

Rezerve: Turcin, Țone, Hîldan, Zamfir, Bănică, Spînu, Vioiu.

Geani Crețu a fost cel mai bun jucător la Dinamo 2. A marcat o dublă, unul dintre goluri cu o super execuție. A mai avut o bară și încă o ratare singur cu portarul.

Valentin Borcea i-a amețit pe fundași cu driblingurile sale, a dat o pasă de gol și a scos un penalty ratat de Alin Dudea.

ADVERTISEMENT

Dacă Alin Dudea și Claudiu Stan au mai jucat la echipa a doua, Ehmann, Neicuțescu, care a oferit un assist la primul gol, și Crețu revin după mult timp la liga a treia. Cel mai probabil sunt șase mari ca niciunul dintre cei cinci jucători să nu facă parte din lotul lui Dinamo pentru meciul cu CFR Cluj de duminică, 7 noiembrie.

Mircea Rednic a lăsat mai mulți jucători în afara lotului înainte de meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe

FANATIK a aflat în exclusivitate că Mircea Rednic nu a inclus în lotul pentru meciul cu Sepsi nu mai puțin de 11 jucători din cei 41 de jucători legitimați la Liga 1.

ADVERTISEMENT

Astfel, Eșanu – Nica, Ehmann, Carp, Filip – Mihaiu, Răuță, Kainourgios – Moldoveanu, Nunic, Neicuțescu, au rămas la Săftica să se antreneze cu secundul Iulian Mihăiescu, un unsprezece care în urmă cu câteva etape ar fi fost cu siguranță din primul minut pe teren.

„Eu am răbdare cu unii dintre ei. Cu alții, nu. Unii sunt la echipa a doua, ca să-și revină. Acum am concurență mare, am 30 de jucători. Unii nu vor prinde lotul de 20 și se vor antrena separat sau vor merge la echipa a doua”. – Mircea Rednic

Mircea Rednic: „Unii s-au obișnuit la echipa mare”

„Unii s-au obișnuit la echipa mare și la echipa a doua – ori joacă cum joacă, ori se dau accidentați. Am avut cazuri… De la mine au plecat apți și când ajungeau acolo aveau o bătătură sau o unghie neagră”, le-a transmis Rednic elevilor săi.

FANATIK a aflat că Alin Dudea a fost unul dintre cei care inițial a refuzat să meargă la echipa a doua, la fel ca Roberto Diniță, exclus din lot.

Cătălin Țîră era și el unul dintre renegații intrați pe lista neagră, însă golul din Cupa României cu FC Argeș l-a salvat deocamdată pe atacantul de 27 de ani: „Am jucat cu alți doi atacanti, i-am lăsat aici acum patru ani și tot aici i-am găsit. Nici măcar nu aleargă și sunt tineri… nu e de mirare că aduc alți jucători. Bravo lui Țîră, așa vreau, mi-a arătat că mă pot baza pe el. Sunt mulți care plâng, dar au șansa pe care o au acum și nu-mi demonstrează că mă pot baza pe ei”, spunea Rednic după meciul cu FC Argeș.

Faptul că cinci-șase jucători de la prima echipă au coborât la echipa a doua nu înseamnă că Rednic nu se mai bazează pe ei. Cel mai bun exemplu e Cătălin Măgureanu care a revenit la prima echipă ca titular după evoluțiile bune de la Dinamo 2.

„Unii sunt răsfățați și trebuie să înțeleagă că nu mai merge. Când te duci la echipa a doua, trebuie să fii un exemplu. Dacă la Liga 3 nu arăți că ești mai bun decât ceilalți, nu ai ce să mai cauți la echipa mare!”. – Mircea Rednic

Rednic a acuzat faptul că mulți jucători sunt nepregătiți din punct de vedere fizic și chiar au kilograme în plus, ceea ce i se pare inacceptabil: „Testele fizice sunt foarte slabe.  Nu e vina lor, n-au fost cântăriți niciodată. Erau și jucători cu șapte kilograme în plus! N-au făcut vreodată un antrenament de forță”, șoca „Puriul” după meciul cu UTA.

  • 5 jucători au fost trimiși de Rednic la Dinamo 2 să joace cu Real Bradu
ADVERTISEMENT