Sport

Mircea Rednic, despre situația lui Steliano Filip: “Am avut o discuție și m-a încurcat. Și cu Sorescu am avut dreptate, să accepte și să execute”

Mircea Rednic a lămurit situația lui Steliano Filip. Acesta nu va face parte din lotul pentru meciul cu FC U Craiova 1948, deși inițial ar fi trebuit să fie rezervă.
25.11.2021 | 12:48
Mircea Rednic despre situatia lui Steliano Filip Am avut o discutie si ma incurcat Si cu Sorescu am avut dreptate sa accepte si sa execute
ADVERTISEMENT

După nu mai puțin de 12 eșecuri suferite în Liga 1, Dinamo speră să revină pe linia de plutire printr-o victorie în fața nou-promovatei FC U Craiova 1948. Având în vedere moralul scăzut al jucătorilor și problemele de lot, culminate cu absența lui Steliano Filip, nu va fi, însă, o misiune deloc ușoară.

Chestionat pe marginea situației fundașului stânga, Mircea Rednic a explicat că inițial își dorea ca acesta să rămână pe banca de rezerve, dar în urma incidentului produs recent a decis să nu apeleze deloc la serviciile sale. „Am avut o discuție și m-a încurcat. Și cu Sorescu am avut dreptate, să accepte și să execute”, a subliniat tehnicianul alb-roșilor.

ADVERTISEMENT

Echipa ocupă în momentul de față penultima poziție în clasament, cu doar patru puncte avans față de „lanterna roșie” Academica Clinceni. De cealaltă parte, oltenii se află pe locul al 14-lea și caută primul succes de la revenirea lui Eugen Trică pe banca tehnică. Partida este programată vineri, 26 noiembrie, la ora 20:30, pe stadionul din „Ștefan cel Mare”.

Mircea Rednic a lămurit situația lui Steliano Filip. De ce nu l-a inclus în lot pentru meciul cu FC U Craiova 1948

Am ceva probleme cu Espinosa și Carp, în rest toți jucătorii sunt prezenți. Steliano vine după o accidentare, a jucat un meci și am decis ca la meciul ăsta să nu-l folosesc.

ADVERTISEMENT

Ar fi fost rezervă, dar a fost un incident legat de niște dorințe de ale lui și am zis să nu fie inclus în lot. Am avut o discuție și m-a încurcat. La fel ca Deian (n.r. Sorescu), el a zis că nu poate să joace decât fundaș stânga.

 Ca să nu stea rezervă și să nu fie supărat, că s-a născut titular la echipa asta, am decis să nu facă parte din lot. Nu-i nicio problemă, sunt 32 de jucători, toți au avut șansa să joace. El trebuie să înțeleagă că vine după o accidentare și nu vreau să risc. O recidivă musculară ar însemna să piardă toate meciurile până la sfârșitul anului.

ADVERTISEMENT

Și cu Sorescu am avut dreptate în ceea ce privește postul. Ei trebuie să asculte și de antrenor. Ca să fii fundaș stânga, 60% trebuie să fii fundaș. Nici Sorescu, nici Filip nu au calitățile astea. Sau nu le-au arătat în ultima perioadă.

Cum responsabilitatea e a antrenorului, trebuie să accepte și să execute ce spune antrenorul. Nu am nimic cu nimeni, mă interesează ca toată lumea să fie prezentă și cei care joacă să dea maxim. E o perioadă în care se fac multe schimbări, sunt normale. Imediat cum s-a deschis perioada de transferuri pentru noi a venit un grup de jucători. Cineva îi acuză pe Rednic și Mureșan, dar noi vrem binele echipei.

ADVERTISEMENT

Am venit să ajutăm, dar în perioada asta se găsesc greu jucători. În iarnă vor veni jucători care nu sunt titulari, nu joacă la echipele lor și vor să vină la un club unde pot să joace. Avantajul e că s-au antrenat. Cei care au venit în perioada asta târzie au fost liberi de contract, nu s-au antrenat și n-au jucat din aprilie

Lucrurile sunt clare, există niște etape pe care trebuie să le respecți.  Mi-aș dori ca jucătorii să aibă o reacție de orgoliu, să le arate celor care îi contestă că nu e așa. Schimbi antrenorul, dar jucătorii rămân aceiași. Unii încă n-au experiența și valoarea să joace acum la prima echipă, iar cu cei care au venit trebuie să am răbdare. În afară, de Torje, care s-a integrat foarte bine și a făcut ceea ce toată lumea se aștepta, restul au nevoie de timp”, a declarat Mircea Rednic la conferința de presă premergătoare duelului din etapa a 16-a.

Replică dură pentru contestatari: „Rednic a trebuit să plătească motorina și asigurarea autocarului”

De asemenea, „Puriul” a vorbit din nou despre problemele financiare ale grupării din Ștefan cel Mare și le-a transmis un mesaj cât se poate de ferm suporterilor care îl contestă din cauza rezultatelor negative. Printre aceștia se numără și purtătorul de cuvânt al DDB, Daniel Șendre.

Acest fan, Șendre, care critică jucătorii și își dă cu părerea, știe că noi n-am avut bani să plătim motorina să facem două deplasări la Buzău și Ploiești? Știe că autocarul n-avea asigurare și a trebuit să plătească Rednic și motorina, și asigurarea? Știe că Rednic a renunțat la o parte din salariu să închiriem patru mașini sau că deplasarea viitoare o plătește Rednic? Nu avem bani”, a răbufnit Mircea Rednic.

ADVERTISEMENT