Fotbal intern

Mircea Rednic, ultimul antrenor care a băgat bani în conturile lui Dinamo. Ce s-a întâmplat cu jucătorii aduși

26.02.2021 | 12:30
Mircea Rednic ultimul antrenor care a bagat bani in conturile lui Dinamo Ce sa intamplat cu jucatorii adusi
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic este ultimul antrenor al lui Dinamo care a băgat bani în conturile clubului prin jucătorii pe care i-a adus în Ștefan cel Mare. Niciunul dintre cei aduși de „Puriu” nu s-au mai regăsit în lotul „câinilor” în 2018, la revenirea în „Groapă”.

Mircea Rednic se află în fața unui nou duel cu echipa sa de suflet, Dinamo, pe care a antrenat-o în nu mai puțin de patru mandate, începând cu 2006 și terminând cu 2019.

ADVERTISEMENT

De altfel, „Puriul” este ultimul antrenor care a adus titlul de campioană în Ștefan cel Mare, în sezonul 2006-2007, atunci când echipa a fost aproape să se califice și în grupele UEFA Champions League, visul interzis al „câinilor roșii”.

Mircea Rednic a adus bani la Dinamo prin jucătorii pe care i-a transferat

În vara lui 2015, Mircea Rednic revenea la Dinamo, după ce Flavius Stoican era înlocuit după meciul cu FCSB, pierdut cu 1-3. „Puriul” a avut întotdeauna ochi la jucători și a adus în „Groapă” fotbaliști care aveau să aducă bani buni în conturile clubului și care au ajutat echipa într-un moment dificil.

ADVERTISEMENT

Aproape toți jucătorii au fost aduși liberi de contract și cu cheltuieli minime din partea clubului: Harlem Gnohere, Miha Mevlja, Paul Anton, Ante Puljic, Luka Maric sau Paul Batin.

Doar din vânzarea lui Miha Mevlja, Dinamo a încasat nu mai puțin de 700.000 de euro, care a fost adus liber de la Ihud Bnei Sakhnin din Israel. Un an mai târziu, Mevlja a fost cumpărat de Rostov de la Dinamo iar între timp slovenul s-a transferat la Zenit Sankt Petersburg. Sochi a plătit nu mai puțin de patru milioane de euro pentru fundașul central în 2019.

ADVERTISEMENT

Profitul făcut de Dinamo de pe urma transferurilor lui Mircea Rednic

Harlem Gnohere a fost poate cel mai interesant jucător adus de Rednic la Dinamo. Atacantul francez a marcat 17 goluri pentru Dinamo în 45 de partide, însă a fost cumpărat de FCSB pentru doar 250.000 de euro, după ce intrase în ultimele șase luni de contract, deși avea o cotă de aproape un milion de euro și a devenit golgheterul campionatului în 2017.

Paul Anton este un alt jucător care a fost adus la Dinamo de Mircea Rednic, în septembrie 2015 de la Pandurii, pentru doar 30.000 de euro! Mijlocașul central a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Dinamo din ultimii ani, iar transferul la Getafe e cel mai bun argument. În urma acelui împrumut și prin transferul ulterior la Anzi Makhackala, alb-roșii au încasat 550.000 de euro, aproape de 20 de ori mai mult decât suma plătită celor de la Pandurii.

ADVERTISEMENT

Pe lângă acești jucători, Mircea Rednic i-a mai adus în mandatul din 2015-2016 la Dinamo pe Luka Maric, Paul Batin și Patrice Ekeng, pe care Dinamo nu a plătit niciun ban. Astfel, Dinamo a încasat nu mai puțin de 1,5 milioane de euro din vânzarea fotbaliștilor aduși de actualul antrenor al Viitorului.

Niciun jucător adus de Rednic la Dinamo nu se mai regăsea în lotul câinilor din 2018, atunci când „Puriul” s-a întors în haită

Mircea Rednic s-a despărțit de Dinamo în mai 2016, în urma unor neînțelegeri cu patronul Ionuț Negoiță. „Puriul” avea să revină în haită în octombrie 2018, însă niciun jucător adus de el în Ștefan cel Mare nu se mai afla în lotul „câinilor”. Culmea, Dinamo are acum în lot doi jucători aduși de Rednic în al treilea mandat: Paul Anton și căpitanul Ante Puljic.

Pe 1 decembrie 2020, Rednic a semnat cu Viitorul Constanța, iar vineri, 26 februarie, o va întâlni pentru prima oară pe Dinamo din postura de antrenor al constănțenilor, într-o perioadă dificilă pentru ambele echipe, care au nevoie urgentă de puncte.

Dinamo se află pe locul 12 în clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1 cu doar 26 de puncte din 24 de partide, în timp ce Viitorul e pe locul 13 cu 25 de puncte din 23 de partide, după ce meciul cu Poli Iași a fost amânat.

Câți bani a încasat Dinamo din transferurile lui Mircea Rednic

  • Harlem Gnohere: 250.000 de euro
  • Miha Mevlja: 700.000 de euro
  • Paul Anton: 550.000 de euro
  • 1.500.000 de euro a încasat Dinamo prin vânzarea jucătorilor aduși de Mircea Rednic
  • 8 ani a jucat Rednic la Dinamo
  • 4 mandate de antrenor a avut „Puriul” în Ștefan cel Mare
ADVERTISEMENT