Fotbal intern

Mircea Rednic, varianta bombă de ultimă oră de înlocuire a lui Cosmin Contra la Dinamo! Exclusiv

27.10.2020 | 15:37
Mircea Rednic varianta bomba de ultima ora de inlocuire a lui Cosmin Contra la Dinamo Exclusiv
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic ar putea fi varianta bombă pe care patronatul spaniol reprezentat de Pablo Cortacero o va accesa pentru înlocuirea lui Cosmin Contra pe banca lui Dinamo. Totul depinde de meciul „câinilor” împotriva Astrei, în etapa următoare, dar și de clauza pe care Contra o are în contract.

Din informațiile FANATIK, Pablo Cortacero a fost sfătuit să încerce aducerea lui Rednic la Dinamo în cazul în care se desparte de Cosmin Contra. Rednic ar fi numele care ar calma aproape sigur situația explozivă existentă în birouri, în vestiar, dar mai ales în rândul fanilor-acționari ai lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic în locul lui Cosmin Contra la Dinamo? Pablo Cortacero ar fi de acord cu omul dorit de PCH!

Cosmin Contra traversează o perioadă critică pe banca lui Dinamo, acum, la al doilea mandat. Este deja la a patra înfrângere consecutivă, lucru care nu i s-a întâmplat în toată cariera, după propriile-i declarații.

0-1 cu UTA, 2-3 la FCSB, 0-1 cu Craiova, 0-2 la Sepsi. Acesta este traseul ultimelor etape pentru Armada spaniolă de la Dinamo condusă de Contra. După astfel de rezultate, chiar și în campionate puternice, se ajungea la despărțirea de tehnician. La Dinamo este o situație specială. Nu doar că proiectul este la început, dar nu toată vina este a antrenorului când problemele financiare nu au fost încă rezolvate.

ADVERTISEMENT

FANATIK a scris înainte de meciul de la Sepsi că antrenorul Contra este foarte speriat de faptul că nu au venit banii promiși de administrația spaniolă, cu Pablo Cortacero în față, dar neștiind dacă și la butoane. Dar indiferent de aceste aspecte, pe un antrenor îl țin în funcție rezultatele.

Iar Contra nu le are în acest moment. E și el conștient de acest lucru, a spus-o, iar meciul de acasă cu Astra, din runda a 9-a, este decisiv pentru el. În cazul în care Contra pleacă, primul nume care a fost trecut în agenda lui Cortacero, sfătuit și de cei din jur, este Mircea Rednic. Liber de contract de la terminarea sezonului trecut și numele în care cei din PCH cred necondiționat!

ADVERTISEMENT

Clauza de 300.000 de euro a lui Cosmin Contra ar fi una dintre problemele importante pentru Pablo Cortacero

Lucrurile nu sunt însă așa de simple cum poate ar părea la prima vedere. Dacă Dinamo bate vineri pe Astra, apele se liniștesc momentan în ceea ce privește banca tehnică. Dacă „roș-albii” se duc la al 5-lea eșec consecutiv, probabil că spaniolii și Contra se așează la masă și negociază despărțirea.

Este ceea ce a lăsat de înțeles Pablo Cortacero în ultima ieșire publică în media românească. El a afirmat că deocamdată nu s-a gândit să-l înlocuiască pe „Guriță”, dar dacă Dinamo pierde și cu Astra, e normal să se ia niște decizii.

ADVERTISEMENT

Vreau să-mi cer scuze suporterilor pentru imaginea pe care am dat-o. Îmi este rușine că port sigla asta, că sunt antrenorul echipei. Vom vedea ce se va întâmpla la meciul următor, dar prefer să joc cu tinerii decât cu cei cu experiență care nu au avut personalitate. Dacă ar juca salariile am fi în primele trei echipe din România. Vor fi zile grele pentru mine, sunt la dispoziția clubului. Voi încerca să găsesc soluții” – Cosmin Contra, după Sepsi – Dinamo 2-0

Există însă o clauză de 300.000 de euro pe care Contra o are în contract în cazul în care va fi demis. Ținând cont de faptul că spaniolii se chinuie din greu să adune bani pentru plata restanțelor la jucători și la terți, clauza lui Contra chiar ar fi o problemă pentru ei.

Cosmin Contra nu e de acord să-și dea demisia! Se simte păcălit de planul pe care i l-a prezentat noul patron față de realitatea de azi

FANATIK a aflat de la apropiații antrenorului că acesta nu e de acord să-și dea demisia! El se simte păcălit deoarece i s-a prezentat un plan, pentru care și-a dat acordul, dar managementul spaniol nu a asigurat, cel puțin până acum, finanțarea promisă.

Cornel Dinu dă însă asigurări că a discutat cu Cortacero și acesta i-ar fi promis că vin și banii în cursul acestei săptămâni. Asta ar însemna că măcar se va înlătura neliniștea financiară existentă în acest moment în vestiar.

Eu am avut o discuţie doar cu Pablo Cortacero. A fost simplă. I-am spus istoricul lui Dinamo şi simplitatea adusă la Dinamo. El mi-a transmis că e dispus să ajute Dinamo, că se spun lucrurile neconforme cu adevărul. Eu i-am spus ‘Domnul Cortacero, lumea aşteaptă să veniţi cu banii promişi. În rest sunt doar discuţii” – Cornel Dinu la Telekom Sport

Fanii-acționari din PCH sunt încă de partea lui Contra, dar îl vor pe Rednic dacă „Guriță” pleacă

Fanii din programul DDB și-au manifestat susținerea pentru Cosmin Contra după eșecul de acasă cu Craiova. A venit însă o nouă înfrângere, 0-2 la Sepsi, una mult mai clară decât o arată scorul, moment în care cei din PCH și-au îndreptat tirul spre Pablo Cortacero.

Avem patron care nu e patron”, a fost ideea de bază a suporterilor, care „l-au uitat” pe Contra după meciul de la Sf. Gheorghe. Unii sunt încă de partea lui Cosmin, considerându-l garantul proiectului spaniol, alții cred că ar trebui să plece dacă pierde și cu Astra. Oricum, aproape toți vor să vină Rednic dacă Dinamo se desparte de Contra.

Iar doleanța fanilor, pe care Cortacero încearcă, totuși, să-i țină aproape, este pe masa spaniolului. Există informații că intenția a ajuns și la Rednic, care așteaptă liniștit derularea următoarelor evenimente. Acesta a declarat în mai multe rânduri că va veni momentul când se va întoarce la Dinamo, dar niciodată cu Ionuț Negoiță. Care a dispărut din peisaj. Momentan? Depinde doar de spanioli și de banii pe care-i aduc… Dacă-i aduc…

  • 5 eșecuri din 7 meciuri are Cosmin Contra pe banca lui Dinamo, singurele 4 puncte din 21 posibile fiind câștigate cu Botoșaniul (1-1) și la Mediaș, cu Gaz Metan (3-1)
  • 30.000 de euro lunar este contractul lui „Guriță” cu Dinamo, care a semnat până în vara lui 2022
ADVERTISEMENT