Sport

Mircea Rednic, înainte de Voluntari – Dinamo: „Avem nevoie de puncte ca de aer!” Ce jucători nu sunt în lot cu ilfovenii

Mirccea Rednic, antrenorul lui Dinamo, a susținut o conferință de presă înainte de meciul din campionat cu FC Voluntari și a anunțat pe ce jucători nu se bazează.
21.11.2021 | 12:33
Mircea Rednic inainte de Voluntari  Dinamo Avem nevoie de puncte ca de aer Ce jucatori nu sunt in lot cu ilfovenii
ADVERTISEMENT

Dinamo debutează în returul campionatului cu FC Voluntari, una dintre cele două echipe pe care „câinii” le-au învins în acest campionat.

Cu toate acestea, Dinamo este singura echipă din Casa Pariurilor Liga 1 care nu a obținut niciun punct în meciurile din deplasare, însă Rednic e încrezător că jucătorii săi vor depăși această barieră.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic prefațează meciul dintre FC Voluntari și Dinamo

Mircea Rednic a susținut o conferință de presă înainte de Voluntari – Dinamo, în care a vorbit despre ultimele noutăți de la echipă și despre partida de luni, 22 noiembrie, de la Voluntari.

„Un meci important cu o echipă bine organizată, nu cu un joc spectaculos, dar foarte eficient și cu un lot echilibrat. Venim după o săptămână grea în care am dat posibilitatea tuturor să joace. Am reușit să recuperez doi jucători după accidentări: Filip și Iliev, dar i-am pierdut pe Carp și Espinosa.

ADVERTISEMENT

Asta se întâmplă când jucătorii nu au meciuri în picioare și dau de antrenamente cu ritm ridicat. Nu sunt accidentări grave dar nu vreau să risc nimic. Andrei Radu nu face parte din lot pentru că vreau să îl văd și pe Niko (n.r. Nikolaos Kainourgios) și mai am și alte soluții.

E clar că avem nevoie ca de aer de puncte și vom face tot ce ne stă în putere. Ținând cont ce s-a întâmplat în ultimii ani m-a surprins parcursul lor dar nu au avut schimbări, au păstrat antrenorul și au avut și puțină șansă. Nu e surprinzător la felul cum joacă și sunt organizați.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic: „Mi-aș fi dorit să am un jucător ca Tamaș! Avem probleme mari în zona centrală”

Mi-aș fi dorit și eu un jucător cum e Tamaș, mai ales în defensivă unde avem probleme mari în zona centrală. Avem probleme și am încercat toți jucătorii acolo. 

Nu mă interesează spectacolul ci doar punctele și chiar vom juca mai închis. Avem nevoie să fim inteligenți în situația în care suntem noi. Espinosa a jucat trei meciuri într-o săptămână. Vina îmi aparține mie pentru că eu l-am pus să joace deși el nu era pregătit. Are o contractură și nu am vrut să risc.

ADVERTISEMENT

Trebuie să arate că pot să joace la Dinamo și vreau ca jucătorii care vor continua să aducă un plus, să se implice și să joace cu ambiție, nu pentru că salariile sunt la zi în insolvență. Vreau să își dorească mai mult.

Eu îmi doresc să îmi rămână toți. Eu nu am nimic cu niciunul dar nu au nicio scuză. Nu am venit la o echipă care a făcut o pregătire sau transferuri în vară. Dar asta se uită repede când vine vorba de persoana mea.

Știu ce am de făcut și am încredere în mine și în jucători. Nu are rost să vorbim cine pleacă și cine vine. S-ar putea să nu putem transfera din cauza proceselor.

Mircea Rednic, mesaj clar pentru jucători: „Vreau să nu mai facem greșeli! Toată lumea trebuie să se apere”

E clar că băieții sunt foarte concentrați, sigur vor fi prezenți pentru că nu mai avem voie să facem greșeli. Avem o echipă în formă dar nu poți să îi compari cu Rapid, Sepsi, UTA sau CFR Cluj. Voluntariul se apără bine, au jucători de contraatac și un atacant adevărat număr nouă care știe să țină de minge și să țină adversarii sub presiune.

Vreau să fim mai atenți în apărare, să nu mai facem greșeli, să nu mai luăm goluri din faze fixe și să nu mai ratăm atât din poziții clare. Apărarea e punctul slab la câte goluri am luat. Toată lumea trebuie să se sacrifice când pierdem mingea și să nu le creem spații adversarilor.

Mircea Rednic nu e de acord cu planul pe zece ani la națională propus de Hagi: „Trebuie să ne calificăm!”

Mircea Rednic, despre echipa națională: „Eu îl văd pe Dan Petrescu selecționer dar nu cred că va fi el. Eu nu am combinații, sunt dinamovist. În afară de Contra, de la Lucescu nu cred că a mai fost vreun dinamovist. Nu au fost antrenori care au avut rezultate mai bune ca mine.

Mi se pare corect dacă pleacă Mirel Rădoi să plece tot staff-ul. La fel s-a întâmplat și în Islanda. Toată lumea e vinovată. Echipa națională trebuie să aibă obiectiv să se califice, nu să pregătim pentru nu știu câți ani”, a declarat Mircea Rednic înainte de FC Voluntari – Dinamo.

Dinamo este pe penultimul loc în Liga 1 cu doar opt puncte în 15 meciuri și a nu a mai câștigat un meci în campionat de pe data de 2 august când „câinii” se impuneau cu 3-1 împotriva celor de la Academica Clinceni.

ADVERTISEMENT