Fotbal intern

Mircea Rednic, lovitură pentru FCSB! Vrea să îl împrumute pe Dorin Rotariu la Dinamo!

15.11.2018 | 12:28
Mircea Rednic lovitura pentru FCSB Vrea sa il imprumute pe Dorin Rotariu la Dinamo
ADVERTISEMENT

Luptă intensă pentru serviciile internaționalului român de 23 de ani, care joacă acum pentru AZ Alkmaar, în Olanda. Mircea Rednic vrea să îl împrumute pe Dorin Rotariu, dar totul depinde de rezultatele pe care formația din Ștefan cel Mare le va obține în perioada următoare.

De Rotariu se interesează în această perioadă și Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, care este dispus să îl achiziționeze pe atacant. Becali a avut mereu o slăbiciune pentru fostul vârf al lui Dinamo, pe care a încercat să îl aducă la echipă chiar când acesta îmbrăca tricoul alb-roșilor.

ADVERTISEMENT

Ar fi lovitura iernii pentru Dinamo! Mircea Rednic vrea să îl împrumute pe Dorin Rotariu!

Venirea lui Rednic pe banca tehnică a “câinilor” a schimbat radical dinamica formației din “Groapă”. Antrenorul a declanșat o adevărată revoluție la nivelul lotului de jucători, fiind aduși nu mai puțin de 5 fotbaliști: Aliji, Ait Atmen, Zenke, Montini și Tade. Toți au venit liberi de contract și au semnat până în vara lui 2020. Doar că planurile tehnicianului nu se opresc aici.

Dacă acum s-a mulțumit în a aduce jucători fără contract, care să ajute Dinamo pe termen scurt, el are o strategie și pe o perioadă medie. Astfel, conform informațiilor FANATIK.RO, Mircea Rednic vrea să îl împrumute pe Dorin Rotariu. Internaționalul român nu își găsește locul la AZ Alkmaar, nereușind să devină titular la formația olandeză. Mutarea este însă îngreunată de două aspecte extrem de importante. Principala condiție pentru sosirea lui Rotariu este legată de intrarea lui Dinamo în play-off. Dacă gruparea dinamovistă nu va avea nici o șansă pentru acest obiectiv, Rednic nu va deschide nici un fel de negociere. Al doilea impediment îl reprezintă interesul puternic arătat pentru atacant de rivalii de la FCSB.

ADVERTISEMENT
Dorin Rotariu sare la cap cu Marko Momcilovic
Dorin Rotariu le-a pus întotdeauna mari probleme steliștilor în meciurile directe

Gigi Becali dorește să îl cumpere pentru FCSB! Avantaj în tratativele cu Club Brugge

Șansele ca Dorin Rotariu să evolueze din iarnă în România cresc de la zi la zi. Gigi Becali a anunțat public că îl dorește pe Rotariu și că ar fi dispus să achite pe loc 500.000 de euro. A fost prima ofertă pentru Club Brugge, dar belgienii vor două milioane de euro. Tratativele avansează, iar Becali ar vrea ca prețul de cumpărare să fie de un milion de euro.

Harlem Gnohere și Dorin Rotariu se bucură împreună după un gol al lui Dinamo
Dorin Rotariu și Harlem Gnohere ar putea fi din nou colegi. De această dată în tricoul celor de la FCSB

E mai aproape cu un pas de FCSB. Eu zic că mai degrabă o să fie transferat. Dar când o să fie, o să fie. Avansăm în negocieri”, a afirmat finanțatorul FCSB. Dacă Dinamo are avantajul numit Rednic, care l-a ajutat pe Rotariu când l-a împrumutat la Mouscron și cu care a lucrat în trecut chiar în Ștefan cel Mare, FCSB are atuul că dorește un transfer definitiv. Contractul românului cu Club Brugge expiră în 2020, iar belgienii ar dori să închidă afacerea și să recupereze cât mai mult din cele 2,3 milioane de euro plătite către Dinamo în ianuarie 2017.

ADVERTISEMENT

Situație încurcată la AZ Alkmaar: ce opțiune au olandezii în contract

Lupta dintre FCSB și Dinamo pentru talentatul fotbalist român depinde foarte mult și de dorința celor de la AZ Alkmaar. Olandezii l-au împrumutat în vară din Belgia și, deși s-au arătat încântați de el la antrenamente, nu i-au acordat prea multe minute în meciurile oficiale.

Cu toate acestea, AZ îl mai poate ține pe Rotariu până la finalul sezonului, când îi expiră împrumutul de la Club Brugge. Mai mult, conform informațiilor FANATIK.RO, olandezii au o opțiune de cumpărare pentru atacant de 2 milioane de euro și procente dintr-un următor transfer! Situația încurcată în care se află jucătorul va fi rezolvată cel mai probabil până la finalul acestui an, cu Gigi Becali în pole position pentru transferul la FCSB.

ADVERTISEMENT
Dorin Rotariu centrează în fața porții
Dorin Rotariu, în tricoul lui AZ Alkmaar, echipă la care nu a reușit să se impună ca titular până acum