News

Ce NESIMŢIRE! “Naşul” s-a premiat şi după 0-2 cu Turcia

Pe 6 şi 10 septembrie 2013, naţionala României a jucat dubla cea mai importantă din preliminariile pentru Campionatul Mondial pe care îl vedem şi după 16 ani, tot la televizor. Învingeam...
25.06.2014 | 01:07
Ce NESIMTIRE Nasul sa premiat si dupa 02 cu Turcia
ADVERTISEMENT

Pe 6 şi 10 septembrie 2013, naţionala României a jucat dubla cea mai importantă din preliminariile pentru Campionatul Mondial pe care îl vedem şi după 16 ani, tot la televizor. Învingeam Ungaria cu 3-0 şi pierdeam lamentabil cu Turcia, 0-2, în fluierăturile unui întreg stadion care cerea demisia a tot ce însemna Federaţia Română de Fotbal!

Amărăciunea înfrîngerii cu Turcia i-a făcut pe toţi românii de rînd să facă diverse calcule şi scenarii pentru ultimele două jocuri din grupă, în care stăteam la mîna Olandei, care urma să joace atît cu Turcia, cît şi cu Ungaria! Dar asta doar microbiştii o făceau, oamenii de rînd care refuzau să creadă că vom mai vedea un mondial la televizor şi care şi-au rupt de la gură 80 de euro pentru a vedea dubla cu Turcia şi Ungaria din salariile de 2-300 de euro pe lună! Nu şi şleahta de la Federaţia Română de Fotbal, care, în frunte cu preşedintele de atunci, Mircea Sandu, întocmea liste cu premierea federalilor din sumele obţinute din biletele de joc! Ce Mondial?! Ce supărare?! S-avem pardon, monşer!

ADVERTISEMENT

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!

10.000 de euro pentru Sandu! Trăiască!

Astfel, în dimineaţa de 12 septembrie 2013, la nici 36 de ore de la finalul umilinţei cu Turcia, omul din umbra Naşului, Dumitru Mihalache, şeful departamentului competiţii al FRF, pregătea lista de premiere pentru aproape toţi angajaţii de la Casa Fotbalului. “Vă propunem acordarea unor prime pentru următorii angajaţi ai FRF care au contribuit la derularea în condiţii normale a tuturor activităţilor ocazionate de meciurile România – Ungaria şi România – Turcia”, a notat “Meche” în referatul către Comitetul Executiv, pe care FANATIK.RO vi-l prezintă în EXCLUSIVITATE! Iar cap de listă, evident, a fost pus “Naşul”: “Mircea Sandu – 10.000 de euro!” 

Mihalache – 9.000 euro, administratorul – 5.000 de euro 

Lista întocmită de Meche cuprinde aproape toţi angajaţii FRF, de la secretare ale diverşilor federali sau ale comisiilor jurisdicţionale, pînă la membrii departamentului juridic, directorul de licenţiere Viorel Duru şi angajaţii departamentului competiţii! Totuşi, Mihalache i-a împărţit pe angajaţi în 3 categorii: greii, oamenii de încredere şi restul angajaţilor. Printre grei, Mircea Sandu – 10.000 de euro, Dumitru Mihalache – 9.000 de euro, Alexandru Voinea (administratorul Casei Fotbalului) – 5.000 de euro! Acesta este un top trei al premiaţilor înfrîngerii cu Turcia, la care se adaugă foştii ziarişti Sorin Cojocaru şi Paul Zaharia – 1.500 de euro fiecare, aceeaşi sumă fiind încasată şi de trezorierul FRF, Vasile Filimon! Muncise mult pentru jocul cu Turcia.. 

ADVERTISEMENT

Romania-Ungaria Romania_Turcia 1

“Stewardul” Viorel Duru: “Mi-a făcut plăcere să îndrum zona VIP!”

Lista cuprinde, cu sume între 100 şi 500 de euro, majoritatea angajaţilor FRF, de la secretare ale Comisiilor de Disciplină sau ale CNSL şi Comisia de Recurs a FRF pînă la angajaţii departamentului juridic, Adrian Stîngaciu şi Justin Ştefan (actualmente secretar general al LPF), directorul departamentului licenţiere şi membri ai departamentului competiţii al FRF! Contactat de FANATIK.RO, Viorel Duru explică de ce a fost premiat, motivînd că a fost un fel de steward la zona VIP la cele două meciuri: “Eu m-am ocupat de activitatea de îndrumare a spectatorilor de la la zona VIP. Am fost un fel de steward. Nu m-am simţit umilit. Eu sînt oricum un tip proactiv, mi-a făcut plăcere să-i întîmpin pe preşedintele Senatului sau pe şeful Guvernului.”
Romania-Ungaria Romania_Turcia 2

Semnul răcelii cu Naşul: Kassai a fost sărit de pe listă! 

Deloc întîmplător, pe lista de premiere nu apare numele secretarului general al FRF de la acea vreme, Adalbert Kassai, mîna dreaptă a lui Mircea Sandu ani la rînd! Surse federale au dezvăluit pentru FANATIK.RO faptul că între Mircea Sandu şi Kassai au existat tensiuni în ultima parte a domniei Naşului la Casa Fotbalului, iar Sandu l-a ars pe Bela Kassai acolo unde îl doare cel mai tare: la buzunar! “S-a discutat la momentul respectiv şi premierea lui Bela, dar Naşul a luat foc şi nimeni nu a mai avut curaj să mai deschidă subiectul! Fiecare era fericit că îşi ia nişte bani pentru că a jucat naţionala!”

ADVERTISEMENT

“Au recidivat” şi după barajul cu Grecia

Aşa cum FANATIK a anunţat în urmă cu aproape 2 luni, federalii s-au premiat inclusiv după ratarea definitivă a calificării la Mondialul cu Brazilia! Suma totală a fost sensibil mai mică atunci, 35.900 de euro, însă a privit premierea a doar 23 de federali şi nu 46, cîţi sînt în cazul meciurilor cu Ungaria şi Turcia! Mircea Sandu, Dumitru Mihalache şi Alexandru Voinea au primit şi atunci, ca şi în cazul de faţă, aceleaşi sume: 10.000 de euro, 9.000 de euro, respectiv 5.000 de euro! “Nu sînt cazuri singulare! Asta a fost o practică la FRF în mandatul lui Mircea Sandu, să se premieze după fiecare acţiune a naţionalei cu sume enorme!”

Interviu Mihalache:

10.000 de euro pentru Mircea Sandu nu e mult! S-a ocupat şi de catering…

FANATIK a stat de vorbă cu semnatarul referatului către Comitetul Executiv, Dumitru Mihalache. Aflaţi cum Mircea Sandu s-a ocupat de catering şi că suma încasată este contestată, cu toate că actele sînt indubitabile!

ADVERTISEMENT

Domnule Mihalache, care a fost motivul pentru care, după “dubla” cu Ungaria şi Turcia, aţi decis să propuneţi premierea celor 46 de angajaţi ai Federaţiei, o listă pe care aţi apărut şi dumneavoastră?

– Toţi cei aflaţi pe listă au efectuat activităţi suplimentare faţă de îndatoririle lor obişnuite. Practic, făceau în plus chestia asta.

Nu vi se pare că pe acea listă apar nişte prime destul de mari pentru o instituţie care în ultima perioadă s-a tot plîns că bugetul e tot mai restrîns, că sponsorii pleacă?

– Suma totală e pînă în jur de 30.000 de euro, nu-mi mai amintesc exact. E mai mică decît cea de la barajul cu Grecia, care a apărut în presă (n.r. – de fapt, e mai mare cu 2.400 de euro) şi reprezintă un 3-4 la sută din beneficiul înregistrat la cele două meciuri.

“Ne-am premiat din beneficii, nu din încasări!”

Deci beneficiul a fost undeva în jurul unui milion de euro?

– Exact. Ca să fiu mai exact, 1,3 milioane de euro. Subliniez, ne-am premiat din beneficii, nu din încasări.

Totuşi, în condiţiile financiare ale Federaţiei, 10.000 de euro pentru preşedintele Mircea Sandu nu vi se pare mult?

– Nu şi lăsaţi-mă să vă spun de ce. Domnul Mircea Sandu s-a ocupat de absolut tot ce înseamnă organizare generală, catering, securitate, tot.

Vorbiţi serios? Mircea Sandu s-a ocupat de catering? Era, totuşi, preşedintele FRF…

– Da, inclusiv de catering. Bine, asta nu înseamnă că a supravegheat cum se face mîncarea, dar s-a implicat în absolut tot. Multă lume nu ştie, dar în general dînsul se ocupa de absolut în Federaţie. De regulamente, de statute, de tot, tot, tot!

O ultimă întrebare. Este curios cum de pe ambele liste de premieri, şi cea de la barajul cu Grecia, şi cea de acum, lipseşte un nume: cel al lui Adalbert Kassai. De ce nu l-aţi propus şi pe dînsul?

– Este adevărat că a lipsit, dar motivul e simplu. El se ocupa doar de competiţia internă, nu avea atribuţii la astfel de meciuri.

166 de euro era salariu minim pe economie al unui român în septembrie 2013

80 de euro au costat biletele la tribuna a doua, inelul II la partidele cu Turcia şi Ungaria

5.000.000 de euro sînt pierderile FRF pe anul financiar 2013

ADVERTISEMENT