Fotbal intern

Veste bună pentru Mircea Sandu: a fost achitat în dosarul în care era acuzat de luare de mită!

08.10.2020 | 15:05
Veste buna pentru Mircea Sandu a fost achitat in dosarul in care era acuzat de luare de mita
ADVERTISEMENT

Mircea Sandu (67 de ani) a fost achitat în primă instanță de Tribunalul București în dosarul în care procurorii de la Direcția Națională Anticorupție îl acuză că ar fi primit o mită de peste 700.000 de lei din partea unei firme de avocatură.

Și Lise Sandu, soția fostului președinte al Federației Române de Fotbal, a fost achitată în același dosar. Ea era acuzată de complicitate. Hotârârea nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei ani, fostul șef de la FRF a fost audiat de cei de la DNA într-un dosar în care era cercetat pentru luare de mită și spălare de bani.

Mircea Sandu și soția sa au fost achitați în dosarul în care erau acuzați de spălare de bani și luare de mită

DNA l-a acuzat pe Mircea Sandu că ar fi luat de la o firmă de avocatură suma de 724.000 de lei, aproximativ 160.000 de euro, pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie două contracte de asistență juridică. Pentru aceste fapte, el a fost trimis în judecată, acuzațiile fiind de luare de mită și spălare de bani.

ADVERTISEMENT

În același timp, soția lui Mircea Sandu a fost cercetată pentru acuzațiile de complicitate la luare de mită și spălare de bani. După trei ani, Tribunalul București a oferit o primă hotărâre în acest caz. Conform jurnalistului Ovidiu Oanță de la Pro TV, specializat pe Justiție, Mircea Sandu a fost achitat!

„Tribunalul București l-a achitat pe fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, în dosarul în care era acuzat de DNA că ar fi primit șpagă peste 700.000 lei de la reprezentanții casei de avocatură care câștigase un proces al Federației. Soția lui Sandu a fost achitată la rândul ei, pentru acuzații de complicitate. Sentința nu este, însă, definitivă!”, a postat Oanță, pe o rețea de socializare.

ADVERTISEMENT

A fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul construcției bazei FRF de la Buftea

Chiar dacă Tribunalul din București l-a achitat după acuzațiile venite din partea DNA, fostul șef de la FRF a aflat recent că e cercetat într-un alt dosar. Acum două zile, Mircea Sandu a fost trimis în judecată de DIICOT împreună cu alți doi inculpați, fiind acuzat de ”constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani”.

Ei și-au însușit suma de 3.895.590,34 de lei pentru realizarea bazei de pregătire de la Buftea, însă acești bani nu au fost utilizați în mod corespunzător.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii spun că sumele folosite la construcție au fost umflate artifcial, prin folosirea de facturi fictive. Baza a fost realizată de FRF între 2009 și 2011, în timpul mandatului lui Mircea Sandu și a costat 3,5 milioane de euro. Procurorii DIICOT au considerat că s-au cheltuit nejustificat de mulți bani pentru construcția și proiectarea bazei de la Buftea.

  • 3.895.590,34 de lei este prejudiciul pe care procurorii DIICOT i-l impută lui Mircea Sandu în dosarul construcției bazei de pregătire a FRF de la Buftea
ADVERTISEMENT