Sport

Mircea Sandu acuză lipsa de valoare și indolența la echipa națională: „Vine specialistul Cocoșilă și poate scoatem un egal în toamnă!”

Mircea Sandu acuză lipsa de valoare și indolență la echipa națională, ironizându-l și pe Mihai Stoichiță, pe care l-a poreclit specialistul „Cocoșilă”.
17.06.2022 | 23:05
Mircea Sandu acuza lipsa de valoare si indolenta la echipa nationala Vine specialistul Cocosila si poate scoatem un egal in toamna
Mircea Sandu acuză lipsa de valoare și indolența la echipa națională. Sursă foto: gsp.ro
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal i-a criticat dur și pe câțiva fotbaliști ai naționalei care au jucat în semifinala de Campionat European de Tineret, pe care i-a numit „filfizoni”.

Mircea Sandu acuză lipsa de valoare și indolența la echipa națională

Mircea Sandu acuză lipsa de valoare și indolență la echipa națională, fiind de părere că la nivelul conducerii nu există specialiști cu adevărați și consideră că Edi Iordănescu încă nu are o autoritate asupra jucătorilor:

ADVERTISEMENT

„M-am uitat puțin la meciul cu Muntenegru, pentru că m-am concentrat mai mult pe meciul dintre Ungaria și Anglia și m-am uitat și la meciul dintre Bosnia cu Finlanda.

Am văzut și eu două valori în tribune acolo, adică pe Savicevic și pe Belodedici. Vom coborâ în continuare până se face un grup”.

ADVERTISEMENT

„Filfizonii ăștia care au venit acum la echipa națională, au jucat și ei o semifinală de european de tineret, îi iau și la mișto pe cei cu experiență precum Niță, Tătărușanu sau Chiricheș. Dacă ei nu sunt prieteni, cum pot să facă un grup și să facă performanță. Din păcate, nu sunt optimist. 

E o lipsă de valoare… ce să vă spun? Maxim a intrat în primul meci prin minutul 60-70… și-a bătut joc de echipa națională când a intrat.

ADVERTISEMENT

Și-a bătut joc de echipa națională! Cu Dinu, cu Lucescu nu mai pupeau ăștia echipa națională cu o astfel de atitudine toată viața lor. Pleca după meciul ăla”, a mai spus Mircea Sandu, la TV OrangeSport.

„Avem specialiști la națională, în frunte cu Cocoșilă!”

Mircea Sandu a continuat și nu l-a menajat deloc pe Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF-ului, căruia nu i-a pronunțat numele, ci s-a referit la el ca fiind „Cocoșilă”:

ADVERTISEMENT

„Chiricheș a fost un jucător destul de valoros, nu se compară cu ce am avut înainte, dar a fost un jucător bun de echipă, dacă el nu va mai veni la echipa națională va lăsa un gol în defensivă.

Nici jucătorii nu reprezintă un atuu. Stanciu cred că era cel mai bun jucător al nostru, Ianis care e accidentat, mai era Man și Coman, cam atât.

Din păcate, marea majoritate sunt de atac, nu de apărare. O să fie foarte greu. Ce ne făceam dacă picam în grupa Serbiei?”

„Cu atât mai mult, când nimerești într-o astfel de grupă și când nimerești cu un Muntenegru care nu vine cu jucătorii cei mai buni e cu atât mai grav să pierzi de două ori cu ei.

În sfârșit, sunt specialiști acolo la Federație, în frunte cu Cocoșilă, vom mai vedea prin toamnă ce facem, poate scoatem un egal.

Vine tragerea la sorți și dacă mai pierdem un meci prin septembrie, ne ducem și noi prin urna a patra, ne ducem pe locul 60, e aproape imposibil să te duci la un turneu final”, a mai spus Mircea Sandu.

ADVERTISEMENT