Sport

Mircea Sandu, anunț sumbru despre echipa națională: „Nu ne calificăm! Regula U21 e de pe vremea comunismului”

Mircea Sandu a făcut un anunț sumbru despre echipa națională.
06.09.2021 | 23:02
Mircea Sandu anunt sumbru despre echipa nationala Nu ne calificam Regula U21 e de pe vremea comunismului
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal consideră că România nu are șanse de calificare la Campionatul Mondial din Qatar și a ironizat regula U21, impusă de noua conducere a FRF-ului, pe care a caracterizat-o ca fiind comunistă.

Mircea Sandu a spus că generația de tineri pe care Mirel Rădoi i-a condus cu brio la Campionatul European de Tineret din Italia și San Marino este de fapt un „schelet” făcut de Florin Răducioiu, când acesta era selecționer la naționala U17.

ADVERTISEMENT

Mircea Sandu, anunț sumbru despre echipa națională

Mircea Sandu a spus că România nu are șanse să se califice la Campionatul Mondial din Qatar și a ironizat actuala conducere a Federației Române de Fotbal:

A fost o realizare National Arena. Mă bucur că am reușit după o perioadă de șase ani să obținem două competiții. Investiția inițială se referea și la infrastructura României, nu doar la stadion, și îmi pare rău că nu s-a făcut, în afară de calea ferată București Nord-Otopeni.

ADVERTISEMENT

Astfel de evenimente majore determină o emulație a populației, o acceptare a populației.

Nu mă interesează Federația de acum. Plăcerea și bucuria de a alerga după minge la noi a răsărit din curtea școlii, din stradă și unii jucători au apărut de-acolo, care au fost ulterior legitimați.Acum, nu mai există acea bucurie de a se face sport”.

„Regula cu două schimbări în echipa de start, cu doi jucători U21 era pe vremea comunismului, dar în fine… e problema celor de acolo.

ADVERTISEMENT

Eu mă uit la băiatul ăsta cu mamă româncă, tată din Africa și el joacă pentru Germania (N.r. – Karim Adeyemi), care are 19 ani, joacă la echipă națională mare, dar nu am văzut pe nimeni să se miște mai mult pentru el.

Nu uitați, naționala de tineret cu care Rădoi a făcut performanță, a fost făcută în 2013 de Florin Răducioiu.

ADVERTISEMENT

E bine că s-a făcut trecerea la echipa mare, dar din păcate la seniori te întâlnești cu mastodonții. Sigur, la noi răbdarea lasă de dorit, niciodată nu am avut răbdare să construim mai mult de doi ani.

Nu cred că ne putem califica. Trebuie încurajați jucătorii, dar să nu uităm că Islanda ne-a dat câteva emoții. Liechtenstein e doar o echipă de bifat, a făcut bine Rădoi că a introdus jucători noi”, a mai spus Mircea Sandu, la TV DigiSport.

„Cu Ivan Patzaichin am avut o relație bună!”

Mircea Sandu a vorbit și despre trecerea în neființă a marelui campion Ivan Patzaichin, alături de care obișnuia să discute despre soarta sportului românescu, după cum a mărturisit fostul președinte de la FRF:

„Astea sunt mai mult meciuri de antrenament. Noi suntem puțin sub Ungaria, la nivel cu Macedonia, Albania. Am căzut destul de mult și va trebui să avem răbdare ca antrenorii să poată să producă ceva cu tinerii.

Cu Ivan Patzaichin am avut o relație bună și regret plecarea lui. Ar fi meritat să plece mai târziu dintre noi. E generația mea…”.

„Din păcate, destul de mulți care sunt în zona de 70 de ani încep să plece. Un astfel de caracter rar găsești. Era preocupat de sportul românesc și oricând ar fi întins o mână de ajutor pentru oricine”, a mai spus Mircea Sandu.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,25 este cota pentru „X” la meciul Macedonia de Nord – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: