Stiri sportive

Naşu’, de la gafe puerile la cele cu iz penal!

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a făcut un gest scandalos cînd a anunţat că va pune la dispoziţia familiei băieţelului ucis, luni, de cîinii comunitari, bilete la...
05.09.2013 | 14:48
Nasu de la gafe puerile la cele cu iz penal
ADVERTISEMENT

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a făcut un gest scandalos cînd a anunţat că va pune la dispoziţia familiei băieţelului ucis, luni, de cîinii comunitari, bilete la meciul România – Ungaria, de mîine seară. Băieţelul de 4 ani a pierit luni, după ce a fost sfîşiat de cîini  în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2 al Capitalei, iar familia acestuia l-a înmormîntat azi la un cimitir din Bucureşti.

Poate aducem o mîngîiere tatălui, mamei şi fratelui, o să-i invităm să meargă la meciul cu Ungaria. Poate e o mîngîiere pentru familia respectivă că sînt invitaţi la meciul cu Ungaria”, a declarat Sandu.

ADVERTISEMENT

Familia micuţului este sfîşiată de durere, iar ultimul lucru la care se gîndesc părinţii şi bunicii îndureraţi este participarea la un meci de fotbal! Gafa lui Mircea Sandu nu este singulară, preşedintele FRF avînd mai multe remarci şi iniţiative nepotrivite de-alungul timpului.

1. În februarie 2012, Mircea Sandu a fost victima unei farse provocate de activiştii care vor să blocheze exploatarea minieră din zona Roşia Montană. Atunci, activiştii de mediu au profitat de neglijenţa directorului de marketing al Federaţiei, Bogdan Niţescu, care, dorind să contacteze Roşia Montana Gold Corporation, a trimis faxul cu cererea de sponsorizare către Asociaţia Alburnus Maior.

ADVERTISEMENT

Faţă în faţă cu falşii reprezentanţi de la Roşia Montană, Mircea Sandu a promis că poate controla blocarea bannerelor din stadion care ar ataca proiectul minier din Alba. Sandu a căzut în capcana activiştilor şi a transmis că este dispus şi să apară în materiale de promovare a exploatării din zona Roşia Montană, precum şi să ofere interviuri în care să transmită populaţiei cît de benefică este exploatarea auriferă!

2.  Mircea Sandu a fost urecheat şi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în această vară, în cazul excluderii Universităţii Craiova. Preşedintele FRF a omis să anunţe administratorul judicial al lui U Craiova că urmează excluderea clubului! În acel moment, clubul se afla în insolvenţă şi era obligatoriu ca administratorul judiciar să fie informat.

ADVERTISEMENT

”Nu a comunicat administratorului judiciar faptul că S.C. Fotbal Club U Craiova S.A. a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal la data de 20.07.2011 în vederea măsurilor ce se impun de către lege în cazul deschiderii procedurii reorganizării judiciare şi a falimentului. Starea de fapt şi de drept a reorganizării judiciare bloca orice acţiune juridică referitor la patrimoniul S.C. Fotbal Club U Craiova S.A. Orice act de dispoziţie era şi este atributul administratorului judiciar şi al judecătorului sindic, nicidecum a altor persoane”, susţineau, atunci, procurorii DNA, care au precizat că Sandu riscă între 6 luni şi 15 ani de închisoare.

3. În urmă cu o lună, Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu s-au certat groaznic, în urma scandalului Rapid – Chiajna, care a dus clubul din Giuleşti în Liga a 2-a. Pentru a încerca să mute vina pe Dumitru Dragomir, Mircea Sandu a spus că doar el a votat împotriva barajului Rapid – Chiajna şi împotriva unui campionat cu 18 echipe.

ADVERTISEMENT

”Mircea Sandu are voie să spună orice, dar nu înseamnă că are şi dreptate. A vorbit cu mine de 16 echipe, dar şi eu am votat împotrivă, nu doar el. Pot spune că eu sînt ăla care a votat împotrivă. De unde a avut Mircea Sandu buletin de vot, că s-a votat secret? Nu ai voie să spui ce ai votat, cum a făcut-o el, că intri în penal!”, a răbufnit Mitică.

ADVERTISEMENT

4. Acum, înainte de România – Ungaria, FRF a mai făcut o gafă, cu acceptul lui Mircea Sandu. Suporterii s-au înghesuit să prindă un bilet la meciul crucial de mîine al echipei naţionale, însă de pe tichet lipseşte chiar ora de începere a partidei! În schimb, fanii sînt sfătuiţi să vină cu cel puţin 30 de minute înainte de startul întîlnirii, dar ora lipseşte cu desăvîrşire de pe tichet!
Scuze inutile

Azi, Mircea Sandu a încercat să se eschiveze în privinţa biletelor oferite familiei copilului ucis de cîini!

”A fost un gest spontan din partea mea, pe care l-am considerat uman, un semn al faptului că, în calitate de tată şi bunic, sînt alături de familia greu încercată şi că încerc, atît cît se poate, să-i aduc mîngîiere, dar şi că Federaţia, care niciodată nu a făcut caz din acţiunile umanitare, pe care le-a întreprins, încearcă să facă ceva. Că am fost sau nu inspirat, asta e o cu totul altă chestiune. Oricum, nu am nici un interes, nici electoral, nici de altă natură”, a zis Mircea Sandu pentru Mediafax.