Stiri sportive

Mircea Sandu, deranjat că Gică Popescu nu a fost grațiat de președintele țării: ”Ai bun-simț pentru astfel de oameni! Dă-le, bă, drumul!”

Mircea Sandu a povestit cum a decurs ultima seară înainte de condamnarea lui Gică Popescu și l-a acuzat pe președintele Traian Băsescu că nu l-a grațiat pe fostul internațional.
30.10.2022 | 21:13
Mircea Sandu deranjat ca Gica Popescu nu a fost gratiat de presedintele tarii Ai bunsimt pentru astfel de oameni Dale ba drumul
Mircea Sandu a povestit cum a decurs ultima seară înainte de condamnarea lui Gică Popescu și l-a acuzat pe președintele Traian Băsescu că nu l-a grațiat pe fostul internațional
ADVERTISEMENT

”Baciul” a fost condamnat la trei ani, o lună și zece zile de închisoare în ”Dosarul Transferurilor”, dar a fost eliberat după ce a efectuat jumătate din pedeapsă.

Mircea Sandu ar fi vrut grațierea lui Gică Popescu

Gică Popescu se pregătea să devină președintele FRF, însă cu o zi înaintea alegerilor a fost condamnat și trimis la închisoare. Mircea Sandu crede că fostul internațional ar fi trebuit să fie grațiat de președintele țării.

ADVERTISEMENT

”Eram cu Puiu Iordănescu în mașină și ne duceam spre Rin, hotelul lui Negoiță. Era seara premergătoare Adunării Generale. Am ajuns acolo și l-am văzut pe unu’, Bodescu. Nu știam cine e, bine, nici acum nu știu, în fine… Era foarte dinamic pe-acolo.

Rămăsese discuția că o parte dintre membri au nevoie de un candidat de-al lor și nu se vor mai prezenta. Atunci s-a tot vehiculat și e o realitate. Iordănescu a fost propunerea unui membru, că atât era nevoie, să candideze la acele alegeri. El și-a dat acordul, era și foarte susținut.

ADVERTISEMENT

Am avut o discuție în trei cu el și cu Gică. Popescu a zis: ‘Dacă nea Puiu candidează, înseamnă că eu o să fiu sigur condamnat, e ca și cum aș recunoaște o vină!’. Nu știu ce știa Gică. În orice caz, cred că n-ar fi fost rău ca Iordănescu să candideze. Dar în condițiile astea ar fi rămas suspiciunea că l-au condamnat pe Gică pentru că a candidat el”, a declarat Mircea Sandu, pentru gsp.ro.

Unde îl vedea pe Gică Popescu dacă nu exista condamnarea

Fostul președinte al FRF, care a recunoscut că știa de existența blaturilor în campionatul intern pe vremea când era la Casa Fotbalului, crede că Gică Popescu ar fi avut un alt traseu dacă nu ajungea la închisoare.

ADVERTISEMENT

”Faptul e consumat acum. Dar uitați-vă că Hoeness, de la Bayern, a făcut o evaziune 30 de milioane, constatată. A stat câteva luni în condiții de hotel și i-au dat drumul. Gică Popescu a plătit banii, a murit și taică-su de supărare după ce-a făcut infarct. Nu se poate să n-ai un pic…

Băi președintele Românei, ai fost pe stadioane și te-ai bucurat! Ai bun-simț pentru astfel de oameni! Dă-le, bă, drumul! Nu se supără nimeni în țara asta pe chestia asta. Nu era criminal, nu violator, nu bancrute, nu d-ăștia care fac sutele de milioane, miliardele, care dispar din România și nu se întâmplă nimic.

ADVERTISEMENT

Și-l iei pe Gică Popescu, care a dat și banii înapoi. Păcat! Gică ar fi avut o altă ascensiune, o reprezentare mult mai importantă în plan internațional pentru România, pentru fotbalul românesc”, a încheiat Mircea Sandu.

La mai bine de opt ani distanță de acel moment, Gică Popescu a rememorat acea zi și a spus că cel mai greu moment a fost cel în care a trebuit să-și anunțe cei doi copii despre verdictul instanței.

ADVERTISEMENT