ADVERTISEMENT
Sport

Mircea Sandu dezvăluie suma uriașă pe care i-ar fi lăsat-o lui Răzvan Burleanu în conturile Federației: „Fără datorii”

„Nașul” i-ar fi lăsat succesorului său, Răzvan Burleanu, o sumă uriașă în conturile FRF. „Fără niciun leu de la statul român, cu bani atrași de la FIFA și UEFA”, susține Nașul.
Autor: Bogdan Solomon | 23.06.2021 | 21:08
Mircea Sandu dezvăluie suma uriașă pe care i-ar fi lăsat-o lui Răzvan Burleanu în conturile Federației: „Fără datorii”
Mircea Sandu i-ar fi lăsat succesorului său o „zestre” impresionantă. Sursa foto: sportpictures.eu

Problemele financiare cu care se confruntă Federația Română de Fotbal sub conducerea lui Răzvan Burleanu îl frapează pe Mircea Sandu. Nu de alta, dar în 2014, când a decis să se retragă după, aproape un sfert de secol, i-ar fi lăsat actualului președinte o „zestre” impresionantă.

ADVERTISEMENT

Peste 5 milioane de euro fără datorii, cu baze construite, fără niciun leu de la statul român, cu bani atrași de la FIFA și UEFA. Și nici asta nu a fost bine, pentru că am un dosar frumos făcut de DIICOT”, susține „Nașul”, iar dezvăluirile sale nu se opresc aici.

Drept recompensă”, i-a fost adus la cunoștință că nu mai poate intra în baza sportivă de la Mogoșoaia. Nu gratuit, cel puțin: „Mă duceam la Mogoșoaia să fac mișcare, mi s-a impus să plătesc accesul în bază. Și 40 de lei spălatul echipamentului”.

ADVERTISEMENT

Mircea Sandu dă cărțile pe față. I-ar fi lăsat lui Răzvan Burleanu o sumă uriașă în conturile FRF

La 1 ianuarie 2014, în conturile Federației erau 6,8 milioane de euro. La 4-5 martie, când au fost alegerile, erau aproximativ 5 milioane și câteva sute de mii, deci am lăsat în conturi peste 5 milioane de euro fără datorii, cu baze construite, fără niciun leu de la statul român, cu bani atrași de la FIFA și UEFA.

Și nici asta nu a fost bine, pentru că am un dosar frumos făcut de DIICOT. Eu nu am mai intrat în acea clădire cred că din mai 2014. Drept recompensă, mă duceam la Mogoșoaia să fac mișcare, mi s-a impus să plătesc accesul în bază.

ADVERTISEMENT

Și 40 de lei spălatul echipamentului. Ce să mai spun? Că am jucat 400 de meciuri în prima ligă și că am 70 de goluri marcate în prima ligă”, a declarat Mircea Sandu pentru Prosport.

Aliat surpriză pentru Gigi Becali în războiul cu CSA Steaua: „De mult timp am militat să terminăm cu echipele ministeriale”

Chiar dacă nu se mai află de aproape șapte ani la conducerea fotbalului românesc, „Nașul” a urmărit cu atenție disputa dintre FCSB și CSA Steaua, iar poziția sa e cât se poate de clară: echipa lui Gigi Becali rămâne continuatoarea de drept a deținătoarei Cupei Campionilor Europeni.

ADVERTISEMENT

Steaua pe care a preluat-o domnul Viorel Păunescu a ajuns mai apoi la Gigi Becali. Că sunt lupte prin tribunal… sunt lucruri care țin eu știu ce ambiții sau probleme judiciare.

Una peste alta, am citit în presă că UEFA atribuie FCSB-ului continuitatea și palmaresul Stelei. O autoritate sportivă fotbalistică europeană recunoaște că FCSB este continuatoarea.

ADVERTISEMENT

De mult timp am militat să terminăm cu echipele ministeriale, inclusiv FIFA a dispus această problemă a cluburilor departamentale sau de drept public și are dreptate.

Știm bine că în Liga 3 primarul face echipa, își bagă și copilul și așa mai departe. Astfel de echipe, și o spun răspicat, nu au ce căuta la nivelul primelor trei eșaloane. Pot juca fără probleme în Liga 4 sau Liga 5”, susține Mircea Sandu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1