Fotbal intern

Mircea Sandu, la plajă! Cât de bine se ține, la aproape 66 ani, după ce a scăpat de cancer

14.08.2018 | 10:49

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, a fost surprins la plajă pe litoralul românesc. Deși a ajuns la aproape 66 de ani, fostul internațional român se menține într-o formă fizică impresionantă, mai ales că a suferit până nu demult de cancer de colon.

Mircea Sandu s-a afişat weekendul trecut la bustul gol, la plajă, şi pare că și-a revenit complet după ce a fost diagnosticat cu cancer. Retras de la şefia fotbalului românesc, pe care l-a condus timp de 20 de ani, Mircea Sandu este un critic devotat al actualului președinte al FRF, Răzvan Burleanu.

Mircea Sandu la plajă! Cât de bine se ține la aproape 66 ani după problemele cu cancerul

Zilele trecute, Mircea Sandu a fost surprins la mare, pe plaja privată deţinută de Ciprian Marica, de paparazzi FANATIK.RO. Scurta vacanță a fost un prilej pentru fostul mare atacant să se afişeze cu un fizic remarcabil pentru vârsta lui – vezi imaginile în galeria foto de mai sus. Ajuns la această vârstă înaintată, cel poreclit “Naşul” are mare grijă de sănătatea sa, după problemele de sănătate pe care le-a avut. Acesta a reușit acum câțiva ani să învingă cancerul, cu ajutorul unui tratament costisitor efectuat cu precădere în străinătate.

Fostul atacant a cheltuit peste 100.000 de euro și susține că a fost tratat cu soluție nucleară. În urmă cu câţiva ani, a aflat, la un control de rutină, ca suferă de această boală crâncenă cu care apoi s-a luptat multă vreme. Medicii l-au asigurat că boala nu o să recidiveze, cu toate că fostul fotbalist merge destul de des la controlul medical de rutină, o dată la fiecare 6 luni.

Cum a învins cancerul Mircea Sandu

Acesta a făcut o investigație și la Paris, după care a suferit doua intervenții chirurgicale, una pentru înlăturarea tumorilor și încă una apoi pentru restabilirea tractului digestiv. Au urmat apoi șase luni de chimioterapie efectuate la aceeași clinică din Nisa la care și-a făcut operațiile.

“Peste 100.000 de euro. Pentru că statul român, deși am plătit asigurări medicale, nu mi-a dat nimic înapoi. Era formularul 112, dar am făcut apel la un om apropiat de fotbal, care era în Consiliul de Administrație la Casa Națională de Sănătate. Din toată suma cheltuită de mine pe spitalizare, medicamente, măcar… Era un copil cu leucemie. Și am rugat să introduc actele în Consiliul Director că eu renunț, nu contează, dar măcar 30.000 de euro să-i aloce copilului ăluia să poată să…. Și nu, nu…”

Ultimul control i-a arătat că este 100% sănătos și că a învins cancerul. “Sănătos tun! Am scăpat de cancer! Misiune îndeplinită. Ultimul control a relevat că nu mai există celule cancerigene în sânge!”
Medicii l-au asigurat că boala nu o să recidiveze, cu toate că fostul fotbalist merge destul de des la controlul medical de rutină.

Cum s-a remarcat ca fotbalist Mircea Sandu

Mircea Sandu s-a remarcat ca fotbalist la Sportul Studențesc, unde a jucat între 1971 și 1986. Acesta a câștigat o Cupă Balcanică și a condus Federația Română de Fotbal din august 1990 până în marte 2014. Fostul atacant a fost decorat în 2008 cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute în preliminariile Campionatului European și pentru calificarea la turneul final.

Tags: