Sport

Mircea Sandu pune tunurile pe actuala conducere a FRF: „Dacă Hagi ar fi stat la VIP, pe Burleanu cine îl mai băga în seamă?”

Mircea Sandu este convins că întreaga vină pentru umilința la care au fost supuși foștii componenți ai Generației de Aur pe Arena Națională îi aparține președintelui FRF, Răzvan Burleanu.
15.06.2021 | 20:05
Mircea Sandu pune tunurile pe actuala conducere a FRF Daca Hagi ar fi stat la VIP pe Burleanu cine il mai baga in seama
ADVERTISEMENT

Decizia mai-marilor fotbalului românesc de a le oferi liderilor politici locuri la tribuna oficială a Arenei Naționale pentru primul meci găzduit de țara noastră la Campionatul European, î n detrimentul unor personalități precum Hagi, Popescu sau Dorinel Munteanu, l-a scos din minți pe Mircea Sandu.

Așa ceva nu poate fi acceptat! Nu există nicio scuză pentru așa ceva!”, a răbufnit fostul președinte al FRF, lansându-se într-o adevărată tiradă la adresa succesorului său, Răzvan Burleanu, pe care îl consideră vinovat pentru întreaga situație.

ADVERTISEMENT

Deși era departe de a fi considerat cel mai atractiv duel din faza grupelor, Austria – Macedonia le-a oferit telespectatorilor patru goluri, câteva ocazii spectaculoase, dar și un moment controversat. În loc să se bucure de reușita cu care a închis tabela în favoarea echipei sale, Marko Arnautovic a preferat să se „răzbune” pe adversari printr-un gest ce poate fi catalogat drept rasist.

Mircea Sandu dă de pământ cu Răzvan Burleanu după umilința la care au fost supuși Hagi și Popescu

Nu există varianta că vrei să-l ai pe Hagi la VIP și nu se poate. Uitați așa ceva, excludeți varianta asta! Deci, cine poate să creadă că dacă FRF ar fi anunțat UEFA că are nevoie de două locuri la VIP, pentru Hagi și Gică Popescu, UEFA ar fi zis nu? Asta e o minciună de proporții.

ADVERTISEMENT

FRF e organizatoarea, pe plan intern, a acestui Euro. UEFA lucrează exclusiv cu FRF pentru meciurile de aici, se puteau găsi soluții, mai ales că stadionul a fost aproape gol. Înțeleg că au fost doar vreo 9.000 de spectatori, cu 50% sub limita maximă admisă. Și la oficială erau multe locuri goale.

Chiar îmi pare rău de băieții aceștia care au făcut ceva pentru fotbalul românesc și care au fost trimiși la tribuna a II-a. Au avut ei prea mult bun-simț, că… În fine, poate că s-au simțit mai bine acolo, printre oamenii care i-au primit cu căldură, s-au fotografiat cu ei, le-au cerut autografe.

ADVERTISEMENT

Ei eu făcut imaginea României și noi nu-i primim la tribuna oficială. Dar eu înțeleg de ce n-au fost doriți la VIP… Dacă Hagi ar fi stat la VIP, toți cei de acolo ar fi mers la el, să vorbească, să se salute, iar pe Burleanu cine îl mai băga în seamă?”, a declarat Mircea Sandu pentru Gsp.ro.

Pusă la zid, FRF dă vina pe UEFA: „A avut invitați proprii, străini și români”

Într-un comunicat transmis cu puțin timp în urmă, Federația Română de Fotbal pune întregul scandal provocat de modul în care au fost împărțite locurile în tribune pentru prima partidă găzduită de țara noastră la un turneu final pe seama regulilor impuse de UEFA.

ADVERTISEMENT

Întregul proces de ticketing la EURO 2020 este gestionat de UEFA, care nu oferă invitații. Federația Română de Fotbal a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA, pentru a oferi locuri în tribună fostelor glorii fotbalistice, și a primit bilete de categoria I.

Prețul este tipărit pe bilet. FRF a făcut acest demers pentru 60 de glorii ale fotbalului românesc, oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziție la meciurile organizate de UEFA. În privința locurilor VIP, facem precizarea că FRF nu a deținut locuri în acest sector.

UEFA a avut invitați proprii, străini și români, printre care conducerea FRF (președinte, secretar general, secretar general adjunct, director tehnic) și managerul Structurii Locale de Organizare a EURO 2020 la București.

Totodată, este util de știut că UEFA are un alt criteriu de împărțire a locurilor în tribune, diferit de sistemul Tribuna I, Tribuna II și Peluze. Cele 3 categorii UEFA sunt:

  • Categoria 1 – central, între cele două careuri de 16 m, pe ambele părți ale stadionului
  • Categoria 2 – colțurile terenului
  • Categoria 3 – peluze”, au explicat mai-marii fotbalului românesc.
ADVERTISEMENT