Fotbal intern

Sandu, declaraţii bombă: AVERE, MAFIE şi naţională

Mircea Sandu dezvăluie suma totală pe care a încasat-o în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, "Naşul" a anunţat că a strîns 2...
24.03.2014 | 11:06
Sandu declaratii bomba AVERE MAFIE si nationala

Mircea Sandu dezvăluie suma totală pe care a încasat-o în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, “Naşul” a anunţat că a strîns 2 milioane de euro la FRF. Sandu a încercat să motiveze salariul, considerat prea mare, spunînd că este mult mai mic decît cel al lui Mitică Dragomir.

“Banii pe care i-am cîştigat, i-am făcut eu. Din plasamente, din dobînzi, din fonduri de la UEFA, de la FIFA. Cam 200 şi ceva de milioane s-au încasat cu mine preşedinte, n-am făcut un calcul foarte exact. Oi fi cîştigat vreo două milioane, să zic, deci unu la sută în toţi aceşti ani. Nu mi se pare mult atîta timp cît un secretar general din Federaţie din Marea Britanie cîştigă 350.000 de pounds pe an. Asta înseamnă cam 40.000 de euro pe lună. Nu, am cîştigat puţin, dar asta e situaţia în România.

Preşedintele FRF ar fi trebuit să cîştige în mod normal cam cît ar avea Mitică Dragomir la Ligă. Cam 180.000, 200.000 de euro pe an ar fi salariul corect. Că responsabilităţile sînt foarte mari, stresul e foarte mare. Atît de mare că produce nişte boli profesionale pînă la urmă. Nu e tocmai normal ca antrenorul să aibă 400.000 de euro pe an, iar preşedintele FRF de zece ori mai puţin”, a declarat Sandu în interviu.

Mai mult, fostul şef de la FRF a oferit amănunte despre antrenorii care s-au aflat în discuţii pentru preluarea rolului de selecţioner. Acesta consideră tehnicienii ofertaţi mult prea scumpi pentru Federaţie: “Pe Olăroiu l-am dus cît am putut, apoi a primit ofertă omul de 1,3 milioane pe an, mi-a şi arătat corespondenţa cu clubul. Pentru Dan Petrescu era vorba despre o sumă prea mare, pe care Federaţia nu putea să şi-o asume. Boloni urma să mă sune şi nu m-a mai sunat.Fiecare dintre ei ar fi primit doi ani de zile pentru a reforma lotul”, a mai completat “Naşul” pentru Gazeta Sporturilor.

Sandu a comentat şi ipoteza potrivit căreia în Liga 1 ar exista meciuri trucate. “Ce a fost, cum a fost, eu două meciuri am suspectat: un Rocar – Petrolul şi un Ceahlăul-Dinamo. Aceste două meciuri le-am adus în Comitetul Executiv şi erau acolo personaje care stăteau cu telefoanele deschise, unii cu cei interesaţi, judecaţi în Comitet, alţii cu presa. Ăştia-s oamenii din fotbal. Unii! Mda… E viaţa grea azi, fără o legislaţie, pe care au promis-o Gino şi Răzvan, va fi greu. Mafia pariurilor? Sînt convins că există”.