Sport

Mirel Rădoi a anunţat lotul naţionalei pentru meciurile cu Germania şi Armenia! Keşeru, printre convocaţi

Naționala de fotbal a României, antrenată de Mirel Rădoi, va juca în această toamnă alte două meciuri în preliminariile Campionatului Mondial care va avea loc anul viitor, în Qatar.
30.09.2021 | 12:59
Mirel Radoi a anuntat lotul nationalei pentru meciurile cu Germania si Armenia Keseru printre convocati
ADVERTISEMENT

Tricolorii vor juca vinerea viitoare, pe 8 octombrie, în deplasare, mai precis la Hamburg (pe Volksparkstadion) împotriva Germaniei, liderul Grupei J. După trei zile, elevii lui Rădoi vor primi replica Armeniei, pe stadionul Steaua din București. Ambele confruntări încep la ora 21.45 a României.

În acest moment, naționala României se află pe locul al treilea în grupă, cu 10 puncte, adunate din trei victorii și o remiză. Germania are cinci succesuri și un eșec, pe locul 2 se află Armenia cu 11p (trei victirii și doupă remiză), tricolorii fiind urmați în ierarhie de Macedonia de Nord (9p), Islanda (4p) și Liechtenstein (1p).

ADVERTISEMENT

Patru jucători nu au niciun minut la națională

În perspectiva celor două confruntări, Mirel Rădoi a convocat 26 de jucători, printre care se regăsește și Claudiu Keșeru, pe care FCSB l-a transferat la sfârșitul lunii august, mutare anunţată în exclusivitate de FANATIK. Iată care este lista completă a celor la care a apelat selecționerul:

Portari: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 9/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);

ADVERTISEMENT

Fundași: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 19/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 12/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1);

Mijlocași: Alexandru Albu (FC Rapid 1923, 0/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 20/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Alexandru Mitriță (PAOK/Grecia, 14/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11);

ADVERTISEMENT

Atacanți: Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 9/1), Claudiu Keșeru (FCSB, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8).

Șanse de calificare și de pe locul 2

În această toamnă, România a mai jucat trei meciuri, în care a obținut următoarele rezultate: 2-0 în deplasare cu Islanda, 2-0 acasă cu Liechtenstein și 0-0 în deplasare cu Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

Ne-am îndeplinit scopul de a avea un 0-0 până în minutul 60, după care să devenim mai incisivi. Le mulțumesc băieților, chiar dacă în seara asta au mai greșit, dar nu le reproșez nimic. Nici terenul nu ne-a avantajat”, a declarat selecționerul la finele ultimei partide.

Noi ne gândeam să facem 9 puncte, să ajungem pe locul 2. Râdeau unii când spuneam că Liechtenstein începe să devină o echipă mai periculoasă, dar iată că au scos un rezultat bun. Am atacat mai mult, dar uneori joci și ce te lasă adversarul. Macedonia nu avea nimic de pierdut, au jucat ofensiv din prima”, a mai precizat el.

Am avut momente când intram în posesia mingii și pierdeam prea ușor, dar recunosc, am simțit și eu presiunea după remiza Armeniei”, a încheiat Rădoi.

În afara meciurilor cu Germania și Armenia, România va mai întâlni Islanda, pe 11 noiembrie, pe teren propriu, și Liechenstein, trei zile mai târziu, în deplasare. Câștigătoarele celor 10 grupe din preliminarii se califică direct la Campionatul Mondial.

Pentru celelalte trei locuri disponibile Europei vor lupta cele 10 ocupante ale locurilor secunde plus cele mai bune două câștigătoare de grupe în Liga Națiunilor, dar care nu se află pe primele două poziții în grupele preliminariilor CM.

ADVERTISEMENT