Sport

Mirel Rădoi a anunţat lotul preliminar al stranierilor pentru meciurile din luna septembrie! Surprize la naţionala României

Naţionala României va juca trei meciuri decisive din preliminariile CM 2022 în luna septembrie, iar Mirel Rădoi a anunţat lotul preliminar al stranierilor pentru aceste partide.
13.08.2021 | 15:08
Mirel Radoi a anuntat lotul preliminar al stranierilor pentru meciurile din luna septembrie Surprize la nationala Romaniei
ADVERTISEMENT

Cu mai puţin de o lună înainte de meciurile României din luna septembrie, Mirel Rădoi a anunţat lotul stranierilor. Pe lista selecţionerilui de posibili convocaţi din străinătate se numără câteva surprize.

Mirel Rădoi a anunţat lotul preliminar al stranierilor pentru meciurile din luna septembrie

Florin Niţă, titularul lui Mirel Rădoi în meciurile din preliminariile CM 2022, şi Ionuţ Radu sunt cei doi portari de pe lista provizorie a lui Mirel Rădoi. La fundaşi, selecţionerul României i-a ales, printre alţii, pe Cristi Ganea şi Andrei Raţiu. Ultimul a fost convocat şi la naţionala olimpică de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 6/0), Ionuț Radu (Inter Milano/Italia, 0/0);

FUNDAȘI: Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 64/0), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia, 8/0), Vasile Mogoș (Crotone/Italia, 4/0), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 15/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 0/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 25/0);

MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 14/2), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 18/1), Dennis Man (Parma/Italia, 9/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 30/2), Marius Marin (Pisa/Italia, 0/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Alexandru Mitriță (Al Ahli/Arabia Saudită, 14/2), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 2/0), Dorin Rotariu (Ludogoreț/Bulgaria, 10/1), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10);

ADVERTISEMENT

ATACANȚI: Florin Andone (Brighton/Anglia, 25/2), Denis Drăguș (Standard Liege/Belgia, 2/0), Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8)

Florin Andone revine în atenţia lui Mirel Rădoi

Florin Andone nu a mai jucat un meci din aprilie 2021, când a bifat 14 minute pentru echipa a doua a lui Brighton. Atacantul român a suferit o accidentare în iunie 2020, pe când era împrumutat de englezi la Galatasaray, şi a ratat contactul cu echipa naţională.

ADVERTISEMENT

Din 2015, când a debutat sub tricolor, şi până în prezent, Florin Andone a bifat 25 de selecţii pentru România şi a reuşit să marcheze 2 goluri. În plus, fotbalistul de 28 de ani a fost în lotul tricolorilor de la EURO 2016.

Programul naţionalei României în luna septembrie

Pe 2 septembrie, de la ora 21:45, România se va duela, la Reykjavík, cu Islanda, la mai puţin de un an distanţă de când am ratat calificarea în finala barajului de calificare la EURO 2020 în faţa islandezilor.

ADVERTISEMENT

După deplasarea din Islanda, România va primi vizita naţionalei Liechtensteinului, meci care se va juca pe 5 septembrie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională.

Macedonia de Nord – România se va disputa pe 8 septembrie, de la ora 21:45, la Skopje. În primăvară, tricolorii au obţinut cu greu victoria, scor 3-2, după un gol marcat de Ianis Hagi în minutul 86. După primele trei meciuri din Grupa J, selecţionata lui Mirel Rădoi ocupă locul 4, la 6 puncte în spatele Armeniei, liderul surpriză al grupei.

ADVERTISEMENT