Sport

Mirel Rădoi a anunțat stranierii pentru meciurile cu Germania și Armenia. Răzvan Marin e în lot

Echipa națională a reintrat în cărțile calificării pentru CM 2022, iar Mirel Rădoi a anunțat lista cu stranierii pentru întâlnirile cu Germania și Armenia.
17.09.2021 | 14:39
Mirel Radoi a anuntat stranierii pentru meciurile cu Germania si Armenia Razvan Marin e in lot
ADVERTISEMENT

Printre convocați se află și mijlocașul Răzvan Marin, în ciuda faptului că jucătorul l-a criticat pe selecționer pentru faptul că l-a folosit prea puțin la ultima acțiune și pe un post care nu îi este familiar.

La trei zile după ieșirea nervoasă, jucătorul de la Cagliari și-a cerut scuze pentru incidentul creat și a menționat că rămâne în slujba primei reprezentative.

ADVERTISEMENT

Stranierii convocați de Mirel Rădoi pentru partidele cu Germania și Armenia

Selecționerul Mirel Rădoi pare să fi trecut fără resentimente peste acest conflict și l-a pus pe Răzvan Marin pe lista preliminară a stranierilor pentru meciurile din luna octombrie cu Germania (8 octombrie, Volksparkstadion – Hamburg, ora 21:45) și cu Armenia (11 octombrie stadion Steaua, ora 21:45).

Pentru aceste două jocuri, tehnicianul i-a convocat și pe atacanții Florin Andone, revenit după lungă o accidentare, și George Pușcaș, care a nu a fost chemat la ultima acțiune a primei reprezentative.

ADVERTISEMENT

Cei 21 de stranieri aflați pe lista preliminară sunt următorii:

  • Portar: Florin Niţă (Sparta Praga/Cehia, 9/0)
  • Fundaşi: Vlad Chiricheş (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia, 8/0), Vasile Mogoş (Crotone/Italia, 4/0), Ionuţ Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Raţiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toşca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1)
  • Mijlocaşi: Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Olimpiu Moruţan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Ianis Hagi (Rangers/Scoţia, 20/1), Dennis Man (Parma/Italia, 12/2), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Marius Marin (Pisa/Italia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Alexandru Mitriţă (PAOK/Grecia, 14/2), Dragoş Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11)
  • Atacanţi: Florin Andone (Cadiz/Spania, 25/2), George Puşcaş (Reading/Anglia, 23/8)

”Tricolorii”, favoriți la locul 2

FRF a anunțat că în lotul definitiv pentru întâlnirile cu Germania și Armenia se vor regăsi doar o parte din acești stranieri, alături de fotbaliști din Liga 1, care vor fi anunțați cu puțin înainte de reunire.

ADVERTISEMENT

Naționala României a obținut 7 puncte în cele trei meciuri jucate în luna septembrie, învingând cu 2-0 atât Islanda în deplasare cât și Liechtenstein pe teren propriu și remizând la Skopje cu Macedonia de Nord, scor 0-0.

Beneficiind și de jocul rezultatelor, ”tricolorii” au urcat pe locul 3 în clasamentul 10 puncte și par a fi cel mai bine plasați pentru a obține locul 2 la finalul preliminariilor. Lider este Germania (15 puncte), urmată de Armenia (11 puncte). În spatele României se află Macedonia de Nord (9 puncte), Islanda (4 puncte) și Liechtenstein (1 punct).

ADVERTISEMENT

Rădoi nu a scăpat de contestatari

După jocurile din luna septembrie, fostul selecționer Emeric Ienei a analizat în exclusivitate pentru FANATIK șansele României în actualele preliminarii și este de părere că naționala poate ajunge la turneul final din Qatar.

Fostul antrenor al lui Dinamo, Giogi Mulțescu, consideră că „tricolorii” ar fi trebuit să joace la Skopje cu un trio ofensiv format din Deian Sorescu, Andrei Cordea și Dennis Man, care ar fi avut o viteză bună față de fundașii macedoneni.

Impresarul Victor Becali este de părere că Mirel Rădoi este mult prea încăpățânat să impună un stil de joc la naționala României, total diferit față de ce s-a întâmplat în istoria „tricolorilor”. El consideră că Victor Pițurcă și Dan Petrescu sunt antrenori mai buni, pentru că aceștia își orientează stilul de joc pe ceea ce pot să ofere jucătorii.

ADVERTISEMENT