Fotbal intern

Mirel Rădoi a condus primul antrenament la naţionala U21. Foto

03.09.2018 | 09:20
Mirel Radoi a condus primul antrenament la nationala U21 Foto

Mirel Rădoi a condus primul antrenament la naţionala U21. Noul selecţioner al echipei naţionale de tineret a avut la dispoziţie la prima şedinţă de pregătire doar şapte dintre jucătorii convocaţi. Lotul s-a reunit la Buftea, iar restul jucătorilor urmează să ajungi în decursul zilelor de luni şi marţi.

Cătălin Căbuz, FLorin Ștefan, Adrian Rus, Florin Borța, Virgil Ghiță, Alexandru Pașcanu și Darius Olaru sunt jucătorii care au participat la primul antrenament al lui Mirel Rădoi la tineret.

Mirel Rădoi a condus primul antrenament la naţionala U21

Noul selecţioner al “tricolorilor” de la tineret va debuta pe banca echipei naţionale pe data de 7 septembrie, pentru meciul cu Portugalia, de la Pacos de Ferreira. Patru zile mai târziu, România U 21 va evolua acasă, la Ovidiu, cu Bosnia-Herţegovina.

Cei 24 de jucători pe care va miza Mirel Rădoi sunt următorii:
Portari: Ionuț Radu (Genoa), Andrei Vlad (FCSB), Cătălin Căbuz (Hermannstadt)

Fundași: Radu Boboc (FC Viitorul), Florin Ștefan (OSK Sepsi), Florin Borța (U Craiova 1948 Club Sportiv), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Alex Pașcanu (Leicester), Adrian Rus (OSK Sepsi), Ionuț Nedelcearu (UFA)

Mijlocași: Marco Dulca (Swansea City), Răzvan Oaidă (FC Botoșani), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 Club Sportiv), Ianis Hagi (FC Viitorul), Sebastian Mailat (CFR 1907 Cluj), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Olimpiu Moruțan (FCSB), Alexandru Mățan (FC Viitorul), Darius Olaru (Gaz Metan)

Atacanți: Adrian Petre (Esjberg), Florinel Coman (FCSB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

Rădoi i-a antrenat pentru prima dată pe jucătorii de la tineret şi împreună speră să ducă echipa naţională la turneul final de anul următor, care va fi găzduit de Italia şi Sa Marino.

România ocupă locul al treia în grupa de calificare, fiind neînvinsă până acum. Se califică direct la Campionatul European echipa care va câştiga grupa, iar dintre cele nouă ocupante ale locului al doilea, patru vor juca un play-off pentru a se decide încă două naţionale care vor merge la turneul final.

Meciuri rămase de disputat:
Portugalia – ROMÂNIA, Țara Galilor – Liechtenstein, Bosnia-Herțegovina – Elveția (07.09.2018);
ROMÂNIA – Bosnia-Herțegovina, Elveția – Liechtenstein, Țara Galilor – Portugalia (11.09.2018);
Liechtenstein – Portugalia (11.10.2018); ROMÂNIA – Țara Galilor (12.10.2018);
ROMÂNIA – Liechtenstein, Portugalia – Bosnia-Herțegovina, Țara Galilor – Elveția (16.10.2018)

Mirel Rădoi a condus primul antrenament la naţionala U21. Fostul tehnician de la FCSB pozează la prima şedinţă de pregătire a naţionalei
Mirel Rădoi a condus primul antrenament la naţionala U21. Noul selecţioner al “tricolorilor”, în timpul primei şedinţe

Mirel Rădoi a vorbit la conferinţa de presă de prezentare despre ce înseamnă pentru el acest post: „Este un vis devenit realitate, sunt onorat să mă aflu în această ipostază. Principiul meu este că indiferent că suntem la echipa națională sau la echipă de club, înainte de toate trebuie să existe respect, un lucru pe care jucătorii trebuie să-l înțeleagă: dacă vrei să fii respectat, înainte trebuie să oferi respect. Celelalte două lucruri pe care le aștept de la jucătorii mei sunt disciplina și mai ales să înțeleagă importanța tricoului pe care îl poartă, pentru că aici suntem la echipa națională. Funcția pe care am avut-o până acum mă va ajuta foarte mult, întrucât toate datele pe care le avea antrenorul principal le aveam și eu, astfel că mi-a fost mult mai ușor să cunosc lotul și jucătorii”, a declarat Rădoi.

Directorul Comisiei Tehnice de la FRF, Mihai Stoichiţă, a dezvăluit că Rădoi îşi va continua mandantul la naţională indiferent că va califica echipa la EURO sau nu: “Am avut o pauză destul de lungă până am luat această hotărâre pentru că am vrut să găsim persoana potrivită. Este o alegere făcută în urma unei analize foarte amănunțite. Este o alegere făcută ținând cont și de faptul că reprezentativa U21 se află pe finalul campaniei de calificări, cu reale șanse de a merge la Campionatul European de anul viitor. Astfel, cel mai potrivit a fost să avem o continuitate cu un antrenor care a făcut parte din acest grup și a ajutat la rezultatele acestei echipe. Sper ca Mirel să aiba parte și de puțin noroc, pentru că în ceea ce privește cunoștințele sale, nu are rost să discutăm, și să-și îndeplinească obiectivul stabilit: calificarea la EURO”, a spus Stoichiţă.

Mirel Rădoi a condus primul antrenament la naţionala U21 şi acum se pregăteşte de meciul cu Portugalia, care va fi transmis în format LIVE VIDEO pe FANATIK.RO.

Tags: