ADVERTISEMENT
Fotbal international

Mirel Rădoi a dezvăluit de ce Ianis Hagi nu a jucat în Austria-România 2-3! Unde a greșit psihologul naționalei

Autor: Bogdan Ciutacu | 22.09.2020 | 11:53
Mirel Rădoi a dezvăluit de ce Ianis Hagi nu a jucat în Austria-România 2-3! Unde a greșit psihologul naționalei
Mirel Radoi a dezvăluit de ce Ianis Hagi nu a jucat în Austria-Romania 2-3! Unde a greșit psihologul naționalei sursă foto: sportpictures.eu

Ianis Hagi a avut evoluții foarte bune pentru Glasgow Rangers la întoarcerea de la echipa națională, deși în meciul cu Irlanda de Nord a fost schimbat pentru că avea și un cartonaș galben, iar cu Austria nu a jucat niciun minut.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a încercat să explice de ce fotbalistul nu are realizările de la club și a precizat faptul că în Scoția joacă 4-4-2, iar la națională a jucat în 4-4-3, în multe momente Alibec intrând pe poziția lui Hagi, care a fost nevoit să se ducă în lateral și  a avut și un marcaj strâns, pe un teren prost.

Selecționerul este totuși mulțumit de Hagi, care are doar 11 selecții la națională și așteaptă să devină un jucător de bază, la fel cum a fost la naționala de tineret.

ADVERTISEMENT

De ce nu a jucat Ianis Hagi cu Austria

Mirel Rădoi a explicat într-un interviu pentru gsp.ro de ce Ianis nu a intrat niciun minut cu Austria, 4-3-3 fiind un sistem în care Ianis încă nu și-a găsit locul: ,,Am vrut să-l introducem pe parcurs, într-un sistem în care să apară ca număr 10, dacă eram în avantaj, dar au apărut accidentările care ne-au forțat să facem două schimbări imprevizibile”, a precizat selecționerul.

Hagi a jucat până acum la naționala mare, pe nu mai puțin de trei poziții, ceea ce arată că este un jucător polivalent: ,,Găsește foarte bine spațiile între linii, are calitățile unui veritabil decar”, a detaliat Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Psihologul echipei naționale, Silviu Ioniță, a declarat că Ianis Hagi e un fotbalist prea cuminte și bine crescut, ceea ce nu îl ajută pe teren, iar comentariul l-a deranjat pe Mirel Rădoi:,,Ianis e un tip foarte educat, dar asta nu înseamnă că nu e agresiv în timpul meciului. Are reacție, nu mai e acel Ianis din urmă cu câțiva ani, care se dădea la o parte și lăsa adversarul să treacă. Acum bagă piciorul, corpul. Sunt multe schimbări pozitive la Ianis”, a mai spus Rădoi.

Mirel Rădoi: ,,Îmi cer scuze pentru ieșirea lui”

Fostul jucător al echipei naționale s-a arătat deranjat de comentariile publice făcute de psihologul naționalei, Silviu Ioniță și a ținut să taxeze această ieșire, care l-a expus pe Hagi și a scos la iveală discuții intime din sânul echipei: ,,Nu a fost OK. E parte din staff-ul meu. Poate nu și-a dat seama, poate a vrut să puncteze, de fapt, aspecte pozitive, dar a ieșit ceva ca și cum Ianis ar fi în mare dificultate, ceea ce nu e în regulă”, a mai comentat Rădoi vizibil deranjat de poveste.

ADVERTISEMENT

Silviu Ioniță este primul psiholog al echipei naționale și lucrează cu Ianis Hagi din 2015, când făcea parte din staff-ul României U17, iar apoi a fost cooptat de Anghel Iordănescu pentru EURO 2016 și chiar de Christoph Daum în preliminariile CM 2019.

Ba mai mult, Ioniță a lucrat cu Hagi și la naționala de tineret, cu care Hagi a ajuns în semifinalele Campionatului European din 2019, iar acum îl consiliază pe tânărul fotbalist și la naționala lui Rădoi: ,,Din punct de vedere psihologic, este un progres real. Văd un tânăr care este conștient de valoarea lui și care este conștient că trebuie să muncească pentru locul pe care îl are, pentru naționala mare, cum a trebuit să muncească și la naționala U-21”, a spus Silviu Ioniță despre Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT

Aceasta este declarația lui Silviu Ioniță de la care a plecat întreaga discuție: ,,Câteodată, îi spun că o atitudine mai incisivă, o agresivitate pozitivă, l-ar ajuta mult mai mult. Adversarul trebuie să-ți citească în ochi că ești nebun, că ești dornic de victorie. Să se uite în ochii tăi și să vadă o bestie în teren.  Câteodată, Ianis nu arată chestia asta, deși din punct de vedere al dăruirii nu-i putem reproșa nimic”, a declarat psihologul echipei naționale.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!