Fotbal intern

Mirel Rădoi a explicat ce dezavantaj are înainte de Islanda – România! Ce se întâmplă cu Vlad Chiricheş. Video

04.10.2020 | 16:08
Mirel Radoi a explicat ce dezavantaj are inainte de Islanda  Romania Ce se intampla cu Vlad Chiriches Video
ADVERTISEMENT

Selecționerul Mirel Rădoi a explicat ce dezavantaj are înainte de meciul Islanda – România, semifinala barajului pentru calificarea la Campionatul European.

Islandezii au deschis deja stadioanele, iar acum anunță că 1.500 de spectatori ar putea asista la jocul de baraj cu România.

ADVERTISEMENT

FRF a anunțat programul echipei naționale premergător meciului cu Islanda. Jucătorii vor face luni testul Covid, cu trei zile înainte de meciul decisiv cu Islanda, care ne poate trimite în meciul final de baraj.

Dezavantajul lui Mirel Rădoi înainte de Islanda – România

”Nu e un dezavantaj că vor fi spectatori în tribună. Eu chiar am spus că îmi doresc o atmosferă incendiară, pentru că asta ar însemna o presiune în plus pentru ei. Până nu va face un RMN, nu vom ști care e situația clară a lui Chiricheș”, a declarat selecționerul într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

”E greu de spus ce adversar mi-aș dori în finala barajului, trebuie să ne concentrăm pe meciul cu Islanda. Nu avem decât un singur antrenament cu toți jucătorii și va fi greu de pregătit acest meci, dar nu vom trece peste fazele fixe. Jucătorii știu la ce să se aștepte la un meci împotriva unei echipe nordice, dar vom pregăti atent astfel de faze”, a explicat Mirel Rădoi care este dezavantajul înaintea partidei Islanda – România.

”Vrem să facem presing, să avem reacție după ce pierdem mingea. Ne-am gândit să nu antrenăm loviturile de departajare prin prisma factorului psihic. Vrem să le transmitem jucătorilor să câștige meciul în 90 de minute. După aceea ne-am gândit că nu putem anticipa cursul jocului și atunci vor pregăti și penalty-urile.

ADVERTISEMENT

Sergiu Hanca și Mirel Rădoi răspund întrebărilor fanilor și ale presei

Sergiu Hanca și selecționerul Mirel Rădoi răspund în direct la întrebările jurnaliștilor și la întrebările pe care fanii naționalei le-au trimis pe pagina de Facebook.Ești live, oră de oră, din cantonamentul de la Mogoșoaia pe Liveblog ? bit.ly/peluza-tricolora

Geplaatst door Echipa națională de fotbal a României op Zondag 4 oktober 2020

Suporterii vor fi mereu în tribună, noi avem doar un mandat aici și nu vreau să le răspund pe tema Mario Camora. Mă tem cel mai mult de teren, mai ales că vremea e ploioasă în Islanda. Cred că meciul se va decide în plan tactic. Islanda nu ne poate surprinde cu nimic, știm că va juca în 4-4-2. Dar sistemul se schimbă în dinamica jocului și de aceea cred că tactica va decide învingătoarea”, a menționat tehnicianul.

De ce nu a chemat Rădoi niciun jucător de la FCSB

După accidentarea lui Coman a trebuit să ne gândim la un jucător de același profil și de aceea l-am chemat pe Mitriță. El ne poate aduce mari beneficii pe faza ofensivă. Este de apreciat decizia lui Iancu de a refuza să plece în Golf. Nu se poate compara nivelul cu cel din Europa. Nu știu de ce nu s-a făcut acel transfer. Ce mă bucură este că Denis Alibec a ales Turcia în detrimentul zonei arabe.

ADVERTISEMENT

Pentru jucătorii de la FCSB e clar că nu pot juca nici măcar 2 meciuri la trei zile, de 3 partide nici nu se poate pune probelma. Noi trebuie să respectăm în continuare reglementările UEFA, dar jucătorilor de la FCSB le e greu să facă față fizic din cauza lipsei antrenamentelor. În plus, riscam să-i accidentăm și să-i pierdem pe un termen lung. Eu nu am competențe medicale și dacă doctorul mi-a spus că există un pericol pentru ceilalți jucători eu trebuie să-l ascult.

Între Pușcaș și Keșeru vom vedea cine va juca, depinde cum se vor prezenta la antrenamente. Cu Radu și cu clubul am decis să rămână la echipă să se antrenze acolo, mai ales că nici nu a apărat în ultima perioadă. Noi jucăm în principiu un sistem 4-3-3 unde nu există poziția de număr 10. Jucătorii sunt singurii care își aleg numerele, dar nici Maxim, nici Ianis Hagi și niciun alt jucător nu știe cu o zi înainte dacă va fi titular sau nu.

Am fost surprins de decizia lui Lung, dar l-am înțeles. Este o pierdere pentru că era un jucător care evolua meci de meci și o făcea foarte bine. El va avea mereu ușa deschisă la echipa națională și dacă va dori să meargă cu noi la Euro va primi o lojă. Nu suntem de la poliție aici să-i urmărim pe jucători, dar avem reguli clare care trebuie respectate”, a încheiat Rădoi.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,20 este cota pentru ”oaspeții se califică” la meciul Islanda-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: