Fotbal intern

Mirel Rădoi a vorbit despre conflictele de la naționala României. “Vor părăsi echipa fără doar și poate!” Ce zice despre relația cu Gabi Tamaș și cum pregătește duelul cu Islanda

18.12.2019 | 11:29
Mirel Radoi a vorbit despre conflictele de la nationala Romaniei Vor parasi echipa fara doar si poate Ce zice despre relatia cu Gabi Tamas si cum pregateste duelul cu Islanda
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, selecționerul echipei naționale a României, a comentat în legătură cu conflictele de la prima reprezentativă dintre jucătorii vechi și cei veniți de la U21. Acesta i-a avertizat pe tricolori că va lua măsuri în cazul în care nu vor lupta împreună pentru același țel.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2.90 este cota pentru ca Norvegia să câștige grupa C. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a vorbit despre conflictele de la naționala României

Mirel Rădoi a vorbit despre declarația lui Nicolae Stanciu la adresa jucătorilor U21 care au făcut pasul către prima reprezentativă. Fotbalistul declara: “Sunt niște băieți care au venit de la tineret, pâinea lui Dumnezeu, dar sunt și unii care nu au pic de respect”.

“Trebuie să îi facem pe toți să înțeleagă că avem un țel comun. Și atunci trebuie să înțeleagă toți pentru ce suntem prezenți, că nu e nimeni mai presus decât celălalt: nici Rădoi decât Stanciu, nici Stanciu decât Hagi, nici Hagi decât Răzvan Burleanu, pentru că, până la urmă, trebuie să apărăm steagul echipei naționale și despre asta vorbim!

ADVERTISEMENT

M-aș bucura ca aceste lucruri să fie discutate între ei și după aia pot spune și în public care sunt problemele. E clar că le vom rezolva. Prin disciplină. Cine va înțelege acest lucru, nu va avea nicio problemă cu mine sau cu staff-ul.

În momentul în care ajungem să vorbim de un lot de 23-26 de jucători și sunt trei, patru care nu se vor supune regulilor, atunci aceia vor părăsi echipa națională fără doar și poate. Indiferent cine ar fi acela!”, a spus Mirel Rădoi pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Cum a decis să devină antrenor principal

Mirel Rădoi susține că și-ar dori ca Gabi Tamaș să revină la echipa națională și a anunțat că s-a împăcat cu acesta. Mai mult, selecționerul României a dezvăluit cum l-a influențat Cosmin Olăroiu ca să devină antrenor și cum l-a șocat Gică Hagi.

…despre Gabi Tamaș: “Sper să aibă acum șansa să continue cu aceleași evoluții și să fie din nou în echipa națională. Eu sunt un tip care nu țin dușmănie. Nu aș fi putut să țin pentru că nici eu nu am vorbit foarte frumos de el.

ADVERTISEMENT

Și doi la mână, ne-am întâlnit chiar la meciul cu Suedia în tribună și am fost de acord că atât eu, cât și el am exagerat. Nu pot ține ranchiună unui jucător care poate fi util echipei naționale. Asta înseamnă că nu îmi vreau nici mie binele”.

…despre cum l-a influențat Cosmin Olăroiu ca să devină antrenor: “În 2014 m-am gândit. În 2014, în perioada de sfârșit a lui Cosmin Olăroiu la Al Ain. După aceea când s-a mutat la Ahli, m-am transferat și eu la Ahli, stâteam mereu după antrenamente. Cam peste tot, și la Steaua, și la echipele unde am fost, plecam ultimul.

Ori mă duceam la sală, ori îmi făceam programul de recuperare, ori masajul. Plecam mai mereu ultimul din vestiar. Și de cele mai multe ori rămâne și el acolo. Deja începusem să cunosc unele lucruri de la el și am avut un avantaj mare când m-am dus la Steaua. Problema mea nu a fost că nu știam ce fac.

Eu aveam idei foarte multe, dar problema mea era că aveam atât de multe încât era haos în capul meu. Nu le aveam așa bine structurate, dar informații erau foarte multe. Am avut un mare avantaj că am stat lângă Oli și am văzut cum gândește. Sincer își spun că 70 sau 80 la sută din lucrurile pe care le fac în momentul de față le-am văzut la el.

Adică la fel: noi avem antrenamentele filmate și stau noaptea și văd antrenamentul, analizez ce fac jucătorii. După aia le spun: “Vezi că la exercițiu cutare nu ai făcut aia”. Scot imaginea. Chiar îmi plac lucrurile astea și cred că ajută și jucătorii foarte mult ca și progres”.

…despre antrenorul Gică Hagi:A fost fabulos! De ce? Pentru că ne uitam cu toții la el prin prisma a ceea ce făcuse ca jucător. De multe ori se întâmpla în timpul exercițiilor să mai intervină. Și, bineînțeles, când punea piciorul pe minge ne făcea pe toți de râs.  Dar felul lui de a gândi și filosofia pe care a pus-o în practică la Viitorul o gândea încă de atunci.”

Cum vrea să învingă Islanda: “Trebuie să mergem pe forța colectivului!”

…despre cum pregătește meciul cu Islanda: “În momentul de față, nu cred că este un jucător român care să poată lua mingea din fața careului nostru de 16 metri și să se ducă să dea gol. Și atunci trebuie să mergem pe forța colectivului. Ca și abordare, va trebui să ne gândim foarte bine de la selecție, până la strategie.

De ce zic selecție? Pentru că nu știm exact cum va fi terenul. Putem da de un teren foarte moale pe care nu vom putea să avem numai jucători gen Răzvan Marin, Cicâldău, Nicu Stanciu, Ianis Hagi, Nistor, Mitriță. Pentru că în afară de Skulason, ei au numai jucători care sunt peste 1,82. Și atunci un joc tipic nordic ne poate crea probleme dacă avem șapte jucători de talie mică în primul unsprezece. Deci trebuie să ne gândim și la aspectul ăsta.

Și ca abordare, și ca selecție, va trebui să avem și jucători care să se poată bată în momentul în care poate vom conduce și ei nu vor avea nimic de pierdut și vor încerca să apeleze la mingi directe pe atacant. Atunci vom avea nevoie de jucători care să fie de profil mai înalt ca să câștige duelurile aeriene.

Să nu uităm că, în calificările recente, Islanda a câștigat patru puncte din șase cu Turcia. Și, având acest avantaj – pentru că, în momentul de față, trebuie s-o recunoaștem, Islanda are prima șansă: joacă acasă, e o echipă care a fost la Mondial în 2018 și la Europene în 2016 – va trebui să-l reglăm. Cum?

Cu o abordare mult mai curajoasă, să încercăm să-i facem să înțeleagă că, indiferent de teren și de spectatorii care vor fi în tribună, noi am venit să ne calificăm mai departe”

ADVERTISEMENT