Fotbal intern

Mirel Rădoi a vorbit despre plecarea la U Craiova: „Fiind oltean, așa am zis”

26.11.2020 | 21:15
ADVERTISEMENT

Selecționerul Mirel Rădoi a comentat informațiile conform cărora a fost foarte aproape de a ajunge la U Craiova. Fostul mijlocaș susține că nu se pune problema să plece de la echipa națională.

Născut la Drobeta Turnu-Severin, Mirel Rădoi a afirmat în trecut că ar vrea să antreneze la Craiova, însă susține că nu va renunța la postul pe care îl are pe banca tehnică a „tricolorilor”.

ADVERTISEMENT

Rădoi a mărturisit că regretă modul în care le-a replicat celor care l-au criticat în ultimele luni. Selecționerul a povestit care a fost momentul care i-a schimbat atitudinea.

Mirel Rădoi a vorbit despre plecarea la U Craiova: „Da, am zis că aș vrea să merg la Universitatea Craiova”

Mirel Rădoi a fost dorit de patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru. Conform informațiilor FANATIK, între selecționer și clubul din Bănie au existat discuții. Mirel Rădoi a comentat din nou posibilitatea de a ajunge la Craiova și, deși a spus că nu a discutat cu Mihai Rotaru, nu a negat existența unor negocieri între el și vicecampioana en-titre a Ligii 1.

ADVERTISEMENT

„Nu am discutat nimic cu Mihai Rotaru despre trecerea mea la Craiova. Din punctul meu de vedere, cel care a susținut teorii (n.r. – Florin Prunea) cu 100%, 300%, nu este om de fotbal. Cred că în ultima vreme a fost o lipsă de respect la adresa cluburilor și antrenorilor.

S-a spus că Reghecampf vine la FCSB în locul lui Toni Petrea, că Adi Mutu vine la CFR în locul lui Dan Petrescu sau că Mirel Rădoi merge la Craiova în locul lui Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT

Nu mă înțeleg foarte bine cu o singură persoană de fotbal, mă înțeleg cu mulți. Asta nu înseamnă că o să ajung la acel club. Fiind oltean, da, am zis că aș vrea să merg la Universitatea Craiova acum doi-trei ani de zile, dar nu are sens să speculăm asta acum

Nu știu de ce a apărut tocmai numele Craiovei ca destinație, întrebați-i pe cei care au lansat informația. Nu aș sta să încerc să analizez cine de unde știe și cum a intervenit această problemă”, a spus Mirel Rădoi la Digisport.

ADVERTISEMENT

Selecționerul ar fi fost primit cu brațele deschise de către oficialii alb-albaștrilor. Președintele Clubului Sportiv Universitatea Craiova, Pavel Badea, a anunțat în exclusivitate pentru FANATIK că îl consideră pe Mirel Rădoi un antrenor potrivit pentru echipa clasată pe locul 2 în ierarhia Ligii 1.

Selecționerul vrea să fie un exemplu: „M-au întrebat copiii ‘tati, de ce vorbesc oamenii urât despre tine?’”

Mirel Rădoi a acuzat înaintea partidei cu Irlanda de Nord, încheiată cu scorul de 1-1 la Belfast, că cei care îl dau plecat la Universitatea Craiova doresc să destabilizeze atmosfera de la echipa națională.

În viziunea selecționerului, această teorie rămâne valabilă. Mai mult decât atât, el crede că obiectivul celor care au făcut astfel de afirmații, adică a oamenilor precum Florin Prunea sau Ioan Becali, este să creeze tensiune și în jurul Federației Române de Fotbal.

„Nu e evident că sunt destabilizări, din moment ce apar cu o zi înainte de meci sau în ziua meciului? Cred că acele informații sunt aduse atunci pentru a se crea o atmosfera de instabilitate. Oamenii care lansează aceste informații au interese. A venit o echipă la FRF, iar partea care a pierdut va vrea mereu să facă să pară că lucrurile nu sunt în regulă la echipa națională”, a afirmat Mirel Rădoi.

Selecționerul susține că nu vrea să le mai răspundă contestatarilor și a povestit că a fost influențat în acest sens de o întrebare pe care i-au adresat-o copiii lui.

„Îmi fac mea culpa pentru că am răspuns oamenilor care au făcut acuzații. Am avut un episod cu copiii acasă. Stăteau în fața televizorului și mă întrebau „tati, de ce vorbesc oamenii așa urât despre tine”? Și atunci mi-am dat seama că nu trebuie să mai răspund, pentru că nu vreau să spună copiii asta și despre mine.

Nu vreau să răspund cu aceeași monedă. Mi-ar fi și mie ușor să fiu ironic, răutăcios. Dar nu acesta este modul în care vreau să lucrăm la națională și nu vreau să vadă copiii asta de la mine. Nu voi mai răspunde nimănui, indiferent de ce vor spune oamenii”, a mai spus Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT