Fotbal intern

Mirel Rădoi, anunț surpriză: “E ultimul mandat la Tineret! Nu sunt capabil să preiau naționala mare, o iau pe alt drum”

09.11.2019 | 13:26
Mirel Radoi anunt surpriza E ultimul mandat la Tineret Nu sunt capabil sa preiau nationala mare o iau pe alt drum
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, unul dintre cei mai buni antrenori din fotbalul românesc în 2019, este văzut de mulți ca fiind un posibil succesor al lui Cosmin Contra pe banca primei reprezentative de fotbal a României. Rezultatele acestuia cu echipa de tineret, atât în preliminarii, cât mai ales la EURO U21 din Italia și San Marino, îl îndreptățesc să spere la un pas uriaș în carieră. Cu toate acestea, Rădoi declară că încă nu e pregătit pentru naționala mare după plecarea de la Tineret.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,41 este cota pentru “0 goluri în prima repriză” la meciul România – Suedia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi surprinde: “E ultimul mandat la Tineret! Nu sunt capabil să preiau naționala mare, o iau pe alt drum”

Pentru Mirel Rădoi (38 de ani), aventura pe banca naționalei U21 se va încheia după actualele preliminarii sau după turneul final al EURO 2021 în cazul unei calificări. O spune chiar tehnicianul care i-a dus pe tricolori în careul de ași la Campionatul European din Italia și San Marino. Pentru tânărul antrenor nu va urma pasul spre echipa mare. Acesta spune că încă nu e pregătit de această provocare.

”Nu o să mai rămân încă un mandat. Dacă ne vom califica la Euro, voi rămâne și la turneul final, după care voi încerca să o iau pe un alt drum. Nu pot accepta să preiau echipa națională, simt că nu sunt capabil, acum.

ADVERTISEMENT

Nu ar fi moral față de alți antrenori. Nu pot să vin să îmi bat joc. Vorbim de echipa națională. Nu e echipa lui Rădoi, e a românilor. Dacă nu simt că sunt sută la sută pregătit, sau că pot să aduc ceva în plus echipei naționale, nu are rost”, a spus Rădoi, la Digisport.

Mirel Rădoi, o carieră de antrenor a extremelor: eșec la FCSB, glorie la națională

Mirel Rădoi a debutat pe banca tehnică în 2015, imediat după ce s-a retras din activitatea de jucător Eroul naționalei U21 a pregătit-o timp de câteva luni pe FCSB, echipă patronată de nașul său, Gigi Becali. Rădoi nu are încă licența PRO, dar urmează cursurile Școlii de Antrenori și va susșine examenul pentru licență la finalul anului viitor.

ADVERTISEMENT
  • 5 victorii, 2 remize și 3 eșecuri are Mirel Rădoi pe banca naționalei U21 în perioada 2018-2019

Înainte de ”dubla” cu Ucraina și Irlanda de Nord din preliminarii EURO 2021, Mirel Rădoi recunoștea că își dorește să revină pe banca unei echipe de club: ”După această campanie pe care sper să o terminăm din nou cu o calificare, va fi o echipă de club. Că va fi în Liga 1, că va fi în altă parte, e clar că va fi o echipă la care să antrenez zi de zi”, spunea Rădoi pe 7 octombrie 2019.

ADVERTISEMENT
Tags: