Sport

Mirel Rădoi este noul antrenor al echipei Al Bataeh din Emiratele Arabe Unite. Anunțul ofical al clubului

Mirel Rădoi a stat doar 6 zile fără echipă, după ce a fost dat afară de la Al Tai. Va antrena o nou-promovată care s-a salvat inextremis de la retrogradre
24.05.2023 | 16:57
Mirel Radoi este noul antrenor al echipei Al Bataeh din Emiratele Arabe Unite Anuntul ofical al clubului
Mirel Rădoi bifează al 3-lea club în doar 5 luni. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
24-05-2023
14:06

Mirel Rădoi a semnat cu Al Bataeh

Mirel Rădoi a fost prezentat oficial la Al Bataeh. Anunțul a fost făcut pe canalele de comunicare ale clubului din Emiratele Arabe Unite: „Bun venit la clubul AlBataeh”, i-au transmis arabii fostului selecționer.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by AlBataeh FC (@albataehfc)

Rădoi e pregătit de o nouă provocare și nu regretă plecarea de la Al Tai: „Vreau să mulțumesc clubului pentru oportunitatea de a o antrena pe Al Tai și pentru prima mea experiență ca antrenor într-o țară străină, în special în Arabia Saudită.

Vreau să le mulțumesc jucătorilor pentru tot efortul și munca pe care o depun zilnic la antrenamente. De asemenea, vreau să mulțumesc suporterilor pentru tot sprijinul și încrederea acordată la fiecare meci, indiferent de rezultat”, a spus antrenorul pe Instagram.

Mirel Rădoi s-a întors ca antrenor în Arabia Saudită, acolo unde și-a încheiat cariera de jucător, iar românul e foarte aproape să semneze cu o nouă echipă din zona Golfului.

Mirel Rădoi negociază cu Al Bataeh din Emiratele Arabe Unite

Fostul antrenor al Universității Craiova, certat părintește de Sorin Cârțu după ce a eșuat și la Al Tai, se află deja în Emirate unde poartă ultima rundă de negocieri și se pregătește să semneze cu Al Bataeh.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, mutarea va fi anunțată oficial în cel mai scurt timp, conform UAEkick, o publicație de știri din Emiratele Arabe Unite cu 73.000 de urmăritori pe Twitter.

Rădoi anunța încă dinainte să plece de la Al Tai, că are mai multe variante dacă nu va continua în Arabia Saudită: „Cu siguranță nu vom bate pasul pe loc, pentru că avem și alte oferte, eu și staff-ul meu. Două din Emirate și una din Qatar. Aici, în Arabia Saudită, îți e mai ușor să lucrezi, pentru că de la anul vor fi 8 jucători străini. În Emirate sunt 5. 

ADVERTISEMENT

Dar nu depinde doar de mine unde voi fi din vară, am mutat presiunea pe cluburi. Primul club care va face mutările, cu acela vom semna. Criteriul nu e financiar, ofertele pentru mine sunt cam pe-acolo, dar vreau să văd care e clubul mai serios în raport cu strategia, cu transferurile”, spunea fostul selecționer la podcastul Profu’ de Sport.

Cine este Al Bataeh, viitoarea echipă a lui Mirel Rădoi

Al Bataeh este un club mic din Emirate, dintr-un orășel localizat la periferia emiratului Sharjah. Astfel, Mirel Rădoi e aproape să semneze la doar o săptămână după despărțirea de Al Tai.

ADVERTISEMENT

Echipa s-a salvat însă în ultima clipă de la retrogradare, încheind sezonul pe locul 12, primul care asigură salvarea, cu doar un punct deasupra liniei.

Mirel Rădoi va antrena un fost jucător al FCSB

Așadar, Mirel Rădoi va avea un sezon dificil la nou-promovată, având un lot evaluat doar la 8,33 milioane de euro, numai portughezul  Joao Novais cel mai valoros fotbalist, având o cotă de piață de 1,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul român ar putea să îl pregătească la Al Bataeh pe pe Artur Jorge, fundaș central din Portugalia care a trecut și pe la FCSB în sezonul 2017/2018.

ADVERTISEMENT
Tags: