Fotbal intern

Mirel Rădoi are Covid-19! Ce se întâmplă cu acțiunea naționalei României

16.03.2021 | 08:48
Mirel Radoi are Covid19 Ce se intampla cu actiunea nationalei Romaniei
ADVERTISEMENT

Selecționerul echipei naționale, Mirel Rădoi, a ieșit pozitiv la testul COVID-19 și ar putea lipsi la debutul ”tricolorilor” în preliminariile Cupei Mondiale de anul viitor.

Mirel Rădoi, depistat pozitiv la testul pentru coronavirus: ”Sper din suflet să fi fost o eroare”

Conform site-ului oficial al Federației Române de Fotbal selecționerul va efectua un nou test în aceste zile. Dacă și al doilea rezultat va fi pozitiv, Rădoi nu va putea face parte din delegația naționalei României la meciul de acasă, cu Macedonia, pentru prima partidă din preliminariile CM 2022.

ADVERTISEMENT

”Am efectuat luni, 15 martie, un test COVID care, din păcate, a ieșit pozitiv. Nu am simptome acum. Îmi doresc din tot sufletul să fi fost o eroare sau, în cel mai rău caz, ca perioada de 14 zile să fie aproape de final în cazul meu astfel încât să putem începe normal pregătirea partidelor”, a declarat Mirel Rădoi, pentru sursa citată.

Cine va sta pe banca naționalei

În cazul în care Mirel Rădoi va fi obligat să intre în izolare pentru următoarele 14 zile, antrenamentele vor fi conduse de secundul selecționerului, Nicolae Dică, asistat de ceilalți membri ai staff-ului echipei naționale.

ADVERTISEMENT

Echipa națională a României își va începe lupta pentru calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar pe 25 martie 2021, acasă, cu Macedonia de Nord.

Trei zile mai târziu, pe 28 martie, România joacă împotriva Germaniei, pe teren propriu, în cel mai așteptat meci al tricolorilor în 2021, iar pe 31 martie, din nou în deplasare cu Armenia. În funcție de rezultatul celui de al doilea test este posibil ca Mirel Rădoi să stea departe de ”Tricolori” la toate partidele amintite.

ADVERTISEMENT

Cum se califică România la CM 2022

Primele clasate din fiecare din cele zece grupe vor merge direct la turneul final din Qatar, în vreme ce locurile doi vor avansa în runda a doua care va implica 12 echipe.

Pe lângă cele zece formații clasate pe locul secund în fiecare grupă, vor participa la această fază a calificărilor și cele mai bune două câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor care nu au prins locul doi în grupa de calificare.

ADVERTISEMENT

România a participat la ultimul turneul final de Cupă Mondială în Franța, în 1998.