Fotbal intern

Mirel Rădoi are ușile deschise la Universitatea! Anunțul lui Cârțu: „Va fi antrenorul acestei echipe”

11.11.2020 | 09:54
Mirel Radoi are usile deschise la Universitatea Anuntul lui Cartu Va fi antrenorul acestei echipe
ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu, președintele echipei Universitatea Craiova, a discutat despre posibilitatea ca selecționerul României să fie antrenorul echipei din Liga 1, iar acesta spune că oltenii îl vor pe Mirel Rădoi. Cârțu e convins că Rădoi va veni la Craiova. 

Cristiano Bergodi și-a reziliat înțelegerea cu Universitatea Craiova, iar în locul său pe banca tehnică a echipei a venit Corneliu Papură, însă nu va sta foarte mult timp.

ADVERTISEMENT

Craiova vrea să aducă un antrenor în locul italianului și spune că acum nu își permite să-i facă o ofertă selecționerului. „Va fi antrenor al acestei echipe, mai devreme sau mai târziu”, a declarat Sorin Cârțu despre selecționerul echipei naționale a României.

”Mie îmi place de Rădoi”

„În comunicat se explică destul de clar. Fiecare înţelege ce vrea, noi nu obligăm pe nimeni să creadă altceva. Rădoi este antrenorul naţionalei şi nu ştiu dacă e bine să vorbim noi despre Rădoi sau de un alt antrenor la momentul asta. Rădoi are de disputat cele trei partide cu naţionala, cum să vorbim despre un antrenor care aparţine altei asociaţii sau Federaţiei?

ADVERTISEMENT

Noi nu ne putem permite să-l ofertăm pe Rădoi la momentul acesta, dacă ar fi fost posibil acest lucru, am fi făcut ofertă clară să vină Rădoi. Este un fost fotbalist care şi-a făcut datoria, un antrenor tânăr care arată perspectivă majoră şi mie îmi place de Rădoi”, a spus Sorin Cârțu la Telekom Sport.

Sorin Cârțu a vorbit și despre relația pe care o are cu selecționerul României, iar președintele oltenilor l-a lăudat pe Mirel Rădoi. „Cum aş putea eu să vorbesc despre Rădoi altfel decât să-l elogiez? Eu l-am promovat la Extensiv, am o relaţie apropiată de el. Cât sunt eu aici ca preşedinte, va fi antrenor al echipei acesteia, mai devreme sau mai târziu, vedem timpul le va rezolva. Nu sunt eu cel care decide venirea lui Rădoi la Craiova 100%, e interesul dacă şi-l manifestă patronatul, consiliul de administraţie.

ADVERTISEMENT

Cârțu îl vede pe Rădoi antrenor nu selecționer

Consider că e mult mai adecvat şi mai aplecat spre meseria asta de antrenor decât de selecţioner. E prea tânăr pentru poziţia respectivă şi un selecţioner care trebuie să apară la o echipă e după un număr de ani, 50 de ani, sute de meciuri antrenate, multă experienţă, să o pui în slujba naţionalei”, a mai spus președintele Craiovei.

Mirel Rădoi este la naționala României din noiembrie 2019. În cinci partide i-a antrenat pe ”tricolori”. Rădoi a mai fost antrenor la naționala de tineret a României și la Steaua București. Cele mai multe meciuri le are pe banca echipei lui Gigi Becali (29).

ADVERTISEMENT

Până la o eventuală venire a lui Rădoi pe banca Universității Craiova, Corneliu Papură a preluat postul de antrenor: ”Sunt la dispoziția Universității Craiova”, a  declarat Papură. Rădoi a discutat despre oferta primită de la Universitatea: „Încă nu e momentul să vorbim”.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoşani – U Craiova: 1,78 este cota pentru “ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT