Sport

Mirel Rădoi așteaptă un meci perfect din partea lui Nicușor Bancu împotriva lui FC Voluntari: „La echipa de club nu va fi expus”

Mirel Rădoi se așteaptă la un meci perfect din partea lui Nicușor Bancu în etapa a 12-a din SuperLiga. Universitatea Craiova o înfruntă pe FC Voluntari.
29.09.2022 | 17:30
Mirel Radoi asteapta un meci perfect din partea lui Nicusor Bancu impotriva lui FC Voluntari La echipa de club nu va fi expus
Mirel Rădoi se așteaptă ca Nicușor Bancu să facă un meci bun cu FC Voluntari în SuperLiga. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a dezvăluit la conferința de presă că se așteaptă la un duel echilibrat cu FC Voluntari, însă consideră că fotbaliștii olteni s-au pregătit foarte bine pentru meciul de vineri, 30 septembrie, de la ora 21:00.

Mirel Rădoi, despre moralul lui Nicușor Bancu: „Nu este afectat deloc”

Mirel Rădoi, antrenorul celor de la Universitatea Craiova, a vorbit despre starea lui Nicușor Bancu. Fundașul convocat la prima reprezentativă a fost „înger și demon”, reușind să pasese decisiv de 3 ori în victoria cu Bosnia, dar greșind decisiv la remiza cu Finlanda.

ADVERTISEMENT

„Nu este afectat deloc. Până la urmă astea sunt discuții normale, sunt discuțiile vizavi de echipa națională. Noi avem discuțiile noastre pentru ceea ce înseamnă echipa de club.

Sistemul de joc diferă. Nu va fi expus cum a fost în acea partidă și nici nu aș vrea să intervin foarte mult în aceste discuții. Sunt discuții pe care selecționerul le poate avea cu Nicușor Bancu”, a mărturisit Mirel Rădoi la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul Craiovei a greșit la golul finlandezilor de la Helsinki, gol care s-a dovedit a fi decisiv în retrogradarea României în Divizia C. Nicușor Bancu a respins defectuos o minge în careul „tricolorilor”, iar vârful Finlandei a punctat.

Mirel Rădoi, optimist după „dubla” României

Mirel Rădoi a comentat și în ceea ce privește jocul „tricolorilor”. Fostul selecționer s-a declarat mulțumit de prestațiile primei reprezentative și l-a sprijinit pe Edi Iordănescu. Puteam să luăm 6 puncte din această „dublă”.

ADVERTISEMENT

Mie mi-a plăcut ce am văzut în această perioadă la echipa națională. Sper ca Edi să continue. Știu că nu este mulțumitor și deloc plăcut că am retrogradat, dar până la urmă trebuie să acceptăm și poate fi un punct de plecare pentru noi toți să înțelegem că nu avem altceva decât să încercăm, indiferent de cine este antrenor la echipa națională, să-l ajutăm, din toate punctele de vedere”, a mai spus Mirel Rădoi.

România a câștigat ultimul meci scor, 4-1 în Bosnia și a arătat un joc bun și în remiza din Finlanda, scor 1-1. Totuși, formația pregătită de Edi Iordănescu a retrogradat în Divizia C din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a găsit soluția pentru contraperformanța României

Mirel Rădoi consideră că echipele din România nu au destule meciuri europene. În ultimii ani, majoritatea echipelor din SuperLiga s-au oprit în tururile preliminare.

Lipsa meciurilor internaționale în ultimii ani este cauzată oarecum și de această problemă care se răsfrânge asupra echipei naționale a României. Mă uit în urmă și vedeam cum 4-5 echipe din campionatul românesc jucau în cupele europene. Nu se mai întâmplă de câțiva ani acest lucru. Suntem cu 1, cu 2, iar plecăm și cădem în turule preliminare și atunci  jocurile la nivel internațional scad foarte mult”, a declarat Mirel Rădoi.

Universitatea Craiova se află pe locul 5 în SuperLiga, iar o victorie cu Voluntari ar face ca echipa lui Rădoi să se apropie de Rapid și Farul Constanța. Antrenorul oltenilor are aproape tot lotul pregătit pentru duelul cu ilfovenii.

„Din punct de vedere medical nu avem probleme mari pentru această partidă, exceptând situația lui Elvir. Rivaldinho a revenit, Ivan a revenit, Baiaram a revenit. Jucătorii de la echipa națională anunță o stare de oboseală în rest din punct de vedere al accidentărilor suntem în regulă”, au fost cuvintele lui Mirel Rădoi.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,57 este cota pentru ”1 solist” la U Craiova – FC Voluntari. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT