Sport

Mirel Rădoi, atacat din toate părțile: ”Echipa României a fost incapabilă, s-a jucat pe modelul unde-i mingea-i și grămada”

Selecționerul României nu a scăpat de criticile contestatarilor nici după seria de trei meciuri fără eșec în preliminariile CM 2022.
09.09.2021 | 18:39
Mirel Radoi atacat din toate partile Echipa Romaniei a fost incapabila sa jucat pe modelul undei mingeai si gramada
ADVERTISEMENT

Secretarul General al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, s-a alăturat grupului de oameni de fotbal care îl critică pe Mirel Rădoi.

Oficialul LPF este de părere că selecționerul a greșit tactica și în meciul cu Macedonia de Nord. Nici discursul lui Rădoi nu e pe lacul și Ștefan.

ADVERTISEMENT

Justin Ștefan: ”O abordare greșită și nesănătoasă”

Secretarul general al LPF a tras concluziile după egalul României din Macedonia de Nord și a remarcat mentalitatea greșită cu care atât jucătorii, cât și staff-ul naționalei au abordat meciul de la Skopje.

”Nu pot fi de acord cu poziția selecționerului Rădoi exprimată după meciul de aseară. Selecționerul a spus că poate jocul nostru ar fi arătat altfel, în anumite momente, dacă Armenia ar fi învins-o pe Liechtenstein. 

ADVERTISEMENT

Prin această declarație antrenorul pare că spune, indirect, că avem probleme de concentrare, ambiție și de mentalitate. Să îmi fie cu iertare, dar motivația pentru a obține victoria nu trebuia sa vină de la armeni.

Să intrăm pe teren cu Macedonia gândindu-ne că merge bine și un egal, mi se pare o abordare greșită și nesănătoasă pentru următoarele patru jocuri.

ADVERTISEMENT

Mai ales în contextul în care urmează să jucăm și cu Germania, unde există șanse mai mari să nu luăm niciun punct”, a scris Justin Ștefan pe pagina personală de Facebook.

A desființat tactica impusă de Rădoi în meciul de la Skopje

După ce a criticat atitudinea jucătorilor, Justin Ștefan a analizat și tactica impusă de Mirel Rădoi în jocul de la Skopje.

ADVERTISEMENT

Concluzia oficialului Ligii Profesioniste de Fotbal a fost că echipa României, de fapt, nu a aplicat nici un sistem de joc.

”A fost un meci slab, cu o echipă a României incapabilă să pună în aplicare un sistem de joc. S-a jucat pe principiul unde-i mingea-i și grămada. Băieții noștri au fost incapabili să construiască ceva, nu am contat serios pe contraatac”, a mai scris Ștefan pe Facebook.

De când a fost numit selecționer al echipei naționale de seniori, Mirel Rădoi a fost criticat vehement, după fiecare joc al României, nu doar de reprezentanți ai forurilor fotbalistice din țară, ci și de un număr considerabil de foști internaționali.

ADVERTISEMENT