Sport

Mirel Rădoi, avertizat după ce a anunţat lotul naţionalei: “Dacă nu câștigăm 9 puncte, nu cred că o să mai avem foarte multe șanse”

Situația fotbalului românesc este una dificilă. Dorinel Munteanu îl avertizează pe Mirel Rădoi în legătură cu următoarele meciuri ale echipei naționale.
25.08.2021 | 12:42
Mirel Radoi avertizat dupa ce a anuntat lotul nationalei Daca nu castigam 9 puncte nu cred ca o sa mai avem foarte multe sanse
ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu, antrenorul care a reușit una din cele mai mari surprize din istoria Ligii 1, când a câștigat titlul cu Oțelul Galați, spune că echipa națională are nevoie de rezultate și de continuitate la nivelul jucătorilor convocați.

Dorinel Munteanu: „Rezultate pozitive, nu numai promisiuni!”

Intr-o intervenție telefonica la Pro X, Dorinel Munteanu a declarat că naționala României trebuie să obțină rezultate pozitive în cele 3 meciuri din grupa de preliminarii pentru Campionatul Mondial din 2022.

ADVERTISEMENT

„Suntem obișnuiți cu surprize la loturile naționale. E important să obținem rezultate pozitive, nu numai promisiuni.

Keseru și Pușcaș nu au jucat, de asta nu au fost chemați. Mă bucur pentru convocarea tinerilor, mi-aș dori să joace si să fie chemați mai des, nu doar acum.

ADVERTISEMENT

Am protejat niște jucători că să beneficiem de ei pentru cupele europene. Din două lucruri, nu am obținut niciunul. Vorbim mult și nu facem mai nimic. Când ne-am calificat la Jocurile Olimpice vorbeam de semifinale, finală, dar nu s-a putut.

Ne-am gândit doar la performantele bugetului propriu și atât. Doar partea financiară a contat pentru cluburi, dar din păcate nu le-a ieșit. Pe vremea mea, clubul era foarte bucuros să aibă jucători la națională.

ADVERTISEMENT

Să vedem ce sistem o să abordeze Mirel. La nivelul atacanților, dacă e și Tanase, sunt variante. Convocarea la nivelul mijlocașilor e normal, sunt jucători în forma.

E important cum îi pune să joace, în ce sistem, să fie o stabilitate.

Dacă nu câștigăm 9 puncte, nu cred că o să mai avem foarte multe șanse. Ne-am propus 9 puncte și primă dată și am obținut doar 3.

ADVERTISEMENT

Poate s-a schimbat ceva în acest timp, de la ultimele meciuri”, a spus Dorinel Munteanu, la Ora Exactă în Sport.

Lotul echipei naționale pentru meciurile cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord

Mirel Rădoi a anunțat lotul pentru meciurile din preliminariile Cupei Mondiale 2022. Printre jucătorii convocați se numără atât „veterani” precum Vlad Chiricheș sau Nicușor Stanciu, cât și debutanți.

Trei partide va disputa echipa națională în această toamnă: cu Islanda, în deplasare (2 septembrie), cu Liechtenstein, acasă (5 septembrie) și cu Macedonia de Nord, în deplasare (8 septembrie). În Grupa J se mai află Germania și Armenia.

  • Portari: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 6/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
  • Fundași: Mario Camora (CFR Cluj, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 64/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 15/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 0/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 25/0);
  • Mijlocași: Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 14/2), Andrei Cordea (FCSB, 0/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 18/1), Dennis Man (Parma/Italia, 9/1), Marius Marin (Pisa/Italia, 0/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 30/2), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 2/0), Darius Olaru (FCSB, 1/0), Dorin Rotariu (Ludogoreț/Bulgaria, 10/1), Deian Sorescu (Dinamo București, 2/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Florin Tănase (FCSB, 9/1);
  • Atacanți: Denis Alibec (CFR Cluj, 19/2), Denis Drăguș (Standard Liege/Belgia, 2/0), Jovan Markovici (Universitatea Craiova, 0/0).
ADVERTISEMENT