ADVERTISEMENT
Fotbal international

Mirel Rădoi, bilanț la sfârșitul unui an de poveste! Meciul cu Anglia, cea mai frumoasă amintire. A început pregătirile pentru baraj

Autor: Francisc Oprea | 25.12.2019 | 15:13
Mirel Rădoi, bilanț la sfârșitul unui an de poveste! Meciul cu Anglia, cea mai frumoasă amintire. A început pregătirile pentru baraj
Mirel Rădoi este noul selecționer al primei reprezentative. Sursă Foto: Sportpictures

Mirel Rădoi a avut cel mai bun an, din punct de vedere profesional, de când a început cariera de antrenor. Noul selecționer al primei reprezentative, care a dus echipa U21 în semifinalele EURO din vară, și-a făcut bilanțul pentru 2019 și a dezvăluit planurile pentru noul an, în care principalul obiectiv este calificarea la Campionatul European, prin barajul din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 3.25 este cota pentru „1” în meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele!


Meciul cu Anglia, cea mai frumoasă amintire

Mirel Rădoi a continuat munca începută de Daniel Isăilă și a dus naționala de tineret la EURO de pe primul loc al unei grupe din care au mai făcut parte Portugalia, Bosnia, Țara Galilor sau Elveția. În Italia și San Marino, Rădoi i-a dus pe „tricolorii mici” până în semifinale, după victorii cu Croația și Anglia, și o remiză cu Franța.

ADVERTISEMENT

Antrenorul recunoaște că succesul cu britanicii, scor 4-2, rămâne mai frumoasă amintire din 2019:„Meciul cu Anglia de la EURO are o poveste aparte, a fost momentul decisiv al naționalei de tineret.

A fost partida care a arătat că victoria din primul joc, cel cu Croația, nu a fost una întâmplătoare și că această generație nu se mulțumește cu puțin!”, a declarat Rădoi pentru site-ul FRF.

ADVERTISEMENT

După eliminarea în fața Germaniei din semifinalele Campionatului European, Mirel Rădoi a continuat pe banca naționalei de tineret și în primele meciuri din actuala campanie de calificare. Selecționerul susține că debutul din preliminariile EURO 2021, meciul din Danemarca, reprezintă cel mai dezamăgitor moment din 2019.

Un moment care m-a dezamăgit a fost la primul meci al actualei campanii de calificare la U21, acea înfrângere cu Danemarca din deplasare. Am fost dezamăgit mai ales din cauza evoluției echipei noastre din primele 20 de minute”, susține Rădoi.

ADVERTISEMENT

Pregătirile pentru barajul cu Islanda

Prima reprezentativă a României a ratat calificarea directă la EURO, după ce a terminat pe locul patru în grupa preliminară, dar poate obține, totuși, biletele pentru evenimentul din vara anului viitor prin barajul din Liga Națiunilor.

Mirel Rădoi, cel care l-a înlocuit pe Cosmin Contra la cârma primei reprezentative, susține că a demarat deja analiza primului adversar de la baraj, Islanda.

ADVERTISEMENT
  • România întâlnește Islanda pe 26 martie, în semifinalele barajului din Liga Națiunilor. În cazul unei victorii, „tricolorii” vor juca meciul decisiv pentru calificarea la EURO cu învingătoarea din meciul Bulgaria – Ungaria

Deja studiez primul adversar pentru că vrem ca la meciul din martie să avem toate datele puse la punct. Am văzut deja partidele islandezilor cu Turcia, meciul din Andorra, cel cu Moldova din deplasare, dar și cele două întâlniri împotriva Franței.

ADVERTISEMENT

Ne gândim deja la acel meci pentru că va fi unul special și în privința vremii, luam în considerare orice factor, chiar și la selecție”, a spus Rădoi.

  • 10 victorii, 3 egaluri, 3 înfrângeri – bilanțul lui Mirel Rădoi pe banca „tricolorilor mici”
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!