Sport

Mirel Rădoi șochează din nou! Fostul selecționer a ales două nume surpriză pentru titlul de fotbalistul anului în Liga 1

Finalul de an îl găsește activ la declarații pe Mirel Rădoi, care ieșise un pic din prim plan după despărțirea de echipa națională a României. Fostul selecționer a vorbit recent despre superlativele fotbalului românesc.
25.12.2021 | 16:21
Mirel Radoi socheaza din nou Fostul selectioner a ales doua nume surpriza pentru titlul de fotbalistul anului in Liga 1
Mirel Rădoi șochează din nou! Fostul selecționer a ales două nume surpriză pentru titlul de fotbalistul anului în Liga 1. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi (40 de ani) nu contenește să șocheze. După ce a declarat că, din informațiile lui, Dinamo nu va fi lăsată să retrogradeze, fostul selecționer a venit cu o nouă afirmație surprinzătoare.

Întrebat cine crede că a fost cel mai bun jucător din Liga 1 în anul 2021, Rădoi a venit cu două propuneri la care nu s-ar fi așteptat nimeni: Virgil Ghiță (23 de ani), de la Farul Constanța, și Bogdan Racovițan (21 de ani), de la FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, alegere surpriză pentru cel mai bun fotbalist din Liga 1

Revenit după o accidentare care l-a ținut multe luni departe de gazon, Virgil Ghiță a redevenit stâlp în apărarea echipei lui Gheorghe Hagi. Fundașul l-a impresionat chiar și pe Mirel Rădoi, care în această toamnă la debutat la prima reprezentativă.

2021 este anul în care microbiștii români l-au cunoscut pe Bogdan Racovițan. Fundașul a apărut în fotbalul românesc în luna februarie, atunci când FC Botoșani l-a adus de la Dijon. Tânărul fotbalist s-a născut și a crescut în Franța.

ADVERTISEMENT

Începând cu sezonul 2021-2022, Racovițan este titular de bază în apărarea echipei lui Marius Croitoru, pentru care a bifat 22 de prezențe și pentru care a reușit să marcheze un gol.

Unul dintre cei doi este în viziunea lui Mirel Rădoi cel mai bun fotbalist al anului în Liga 1.

„Poate e o surpriză ce vă spun eu acum, dar, din punctul meu de vedere, aș alege între Ghiță și Racovițan, adică fundași centrali”, a declarat Rădoi, la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Fostul selecționer e de acord: Jefte Betancor, cel mai bun străin din România

Jefte Betancor a fost desemnat cel mai bun fotbalist străin din campionatul româniei în anul 2021, o decizie cu care Mirel Rădoi este de acord. Spaniolul, care a apărut prima dată la Voluntari, joacă acum la Farul, pentru care a marcat 11 goluri.

„Cred că Jefte pentru că, pe lângă faptul că îți marchează goluri, îți arată că e un jucător care poate juca pe mai multe poziții de la mijloc în sus, poate să creeze spații pentru ceilalți colegi, poate da goluri în orice situație, cu stângul, cu dreptul, cu capul, cu interiorul, șut de la distanță.

ADVERTISEMENT

E un jucător de execuție, de plasament, e un jucător care mie îmi place foarte mult și care cred că e cel mai bun fotbalist străin”, a adăugat fostul selecționer.

Mircea Lucescu da, Florin Niță ba

Rădoi îl susține și pe Mircea Lucescu, care a fost desemnat cel mai bun antrenor român al anului, dar are alte opțiuni în privința celui mai bun fotbalist român. Portarul naționalei și al Spartei Praga, Florin Niță, a primit această distincție, dar fostul selecționer avea alți favoriți.

„Între Ianis (n.r – Hagi) și Cicâldău, chiar dacă mai e și Nicu (n.r – Stanciu), care e unul dintre preferații mei. Prin prisma echipelor de club, fiind echipe mult mai mari, aș merge pe ei. Dar top 3 ăsta ar fi – Ianis, Cicâldău, Nicușor.

La antrenor, Mircea Lucescu. Pentru mine, faptul că ne-am întâlnit și am discutat despre fotbal, îmi arată mie că, indiferent de vârstă, mai poate fi încă 20 de ani în fotbal lejer. Pe lângă asta, sunt foarte puțini antrenori, care, oriunde se duc, își pun amprenta în 4-5-6 săptămâni”, a conchis Rădoi.

ADVERTISEMENT