Sport

Răsturnare de situație la națională! Mirel Rădoi, chemat înapoi de fotbaliști. Dezvăluirea făcută de FRF: „12 jucători ne-au cerut să-l convingem”

Mirel Rădoi este chemat înapoi la naționala României, acolo unde 12 jucători, inclusiv căpitanul, au cerut ca el să rămână pe banca tehnică a „tricolorilor”.
17.11.2021 | 20:07
Rasturnare de situatie la nationala Mirel Radoi chemat inapoi de fotbalisti Dezvaluirea facuta de FRF 12 jucatori neau cerut sal convingem
Mirel Rădoi chemat înapoi la națională. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a vorbit despre ce s-a întâmplat după meciul cu Liechtenstein, scor 2-0, ultimul jucat în grupă.

Oficialul FRF-ului a spus că jucătorii și-l doresc în continuare la națională și el împreună cu Răzvan Burleanu vor mai purta o discuție cu el, până când îi expiră contractul la națională.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, chemat înapoi de fotbaliști

Mihai Stoichiță a vorbit despre Mirel Rădoi la naționala României, spunând că jucătorii „tricolorilor” le-au cerut oficialilor ca acesta să rămână selecționer.

Mai precis 12 jucători, în frunte cu Vlad Chiricheș, căpitanul echipei, au cerut ca Mirel Rădoi să nu fie lăsat să plece la finalul lunii noiembrie:

ADVERTISEMENT

„12 jucători ne-au cerut să rămână Rădoi. Ne-am întors de la Vaduz la Saint Gallen, drum de 50 și ceva de minute. A venit căpitanul și mi-a cerut mie și președintelui să stea de vorbă cu noi.

Am discutat cu ei, au declarat foarte clar că sunt foarte fericiți cu acest antrenor, din punct de vedere al atmosferei, al comuniunii sufletești și multe alte lucruri.

ADVERTISEMENT

Au cerut să îl convingă să continue. O să mai avem o discuție cu el la finalul săptămânii viitoare”.

„Este prima oară când văd o astfel de inițiativă!”

Mihai Stoichiță s-a declarat uimit de atitudinea jucătorilor, motiv pentru care va încerca să îl facă pe Mirel Rădoi să se răazgândească, mai ales că o legătură bună între el și jucători poate fi cheia succesului în viitor:

ADVERTISEMENT

„Este prima oară când văd o astfel de inițiativă și am rămas foarte surprins. Erau și jucători care au avut mici conflicte cu selecționerul și am fost surprins.

Este vorba despre adeziunea jucătorilor la aceleași idei. Nu pot să spun de ce nu au venit ceilalți, dar nu era cazul să vină Enes Sali să ne spună treaba asta.

Cei 12 s-au exprimat în numele tuturor jucătorilor. Am luat legătura cu Mirel, încercăm să avem un dialog din care să reiasă ceva, dacă e albă sau neagră”.

„Dacă va spune nu, atunci vom căuta un înlocuitor, român, asta e clar. De ce să nu fie și Victor Pițurcă, Adi Mutu? Sunt multe opțiuni pentru România.

Federația are un princpiu, nu discută cu un antrenor aflat sub contract decât cu acordul clubului. Cum să plătească Federația clauze pentru un antrenor.

Noi am mai discutat cu domnul Varga și cu Dan Petrescu, dar am fost refuzați atunci. S-a zis să vorbim cu el, ni s-a dat acceptul să vorbim cu el, dar după aceea domnul Varga și domnul Copilu ne-au spus că nu mai doresc să îl lase, având nevoie de el”, a mai spus Mihai Stoichiță, la TV DigiSport.

„De cei de la U20 să nu îi omorâți prea tare, că au fost jucători care aveau cu doi ani mai puțin decât cei ai italienilor. Asta nu înseamnă că nu o să-i scutur puțin, că asta e treaba mea.

O să-l chem pe Bogdan să discutăm despre ce s-a întâmplat atunci, vreau să văd ce s-a dorit sau ce tactică s-a abordat. La vârsta lor se pot întâmpla astfel de scoruri, dar trebuie să îi scutur pe toți puțin, îmi intră în atribuție”, a mai spus Mihai Stoichiță despre umilința suferită de România U20 în fața Italiei U20.

ADVERTISEMENT