Fotbal intern

Mirel Rădoi, conferință de presă înainte de Euro 2019: ”Vrem să scoatem lumea în stradă”

14.06.2019 | 18:08
Mirel Radoi conferinta de presa inainte de Euro 2019 Vrem sa scoatem lumea in strada

Selecționerul echipei naționale de tineret a României, Mirel Rădoi, a susținut vineri o conferință de presă înainte de debutul la Euro 2019. ”Tricolorii” mici au efectuat un cantonament la Bagno di Romangna, unde au pus la punct ultimele detalii pentru turneul final, iar de sâmbătă se vor muta în orașul Forli, situat la 30 de kilometri de Cesena, unde se vor caza la Grand Hotel Forli, acolo unde vor sta pe durata competiției.

Mirel Rădoi, conferință de presă înainte de Euro 2019: ”E nevoie de semifinală”

”Ştiam că jucăm la 25 de ani după partida cu Columbia de la CM, mi-a zis colegul Gabi Berceanu. Dar dacă le zic lor, ei ar trebui să îşi sune părinții! Am fost unul dintre cei care au ieşit atunci în stradă şi aş vrea să le dăm oamenilor ocazia, chiar şi mai puțini, să iasă şi acum, începând de marți. Ca să-i motivez le spun că, dacă aş avea vârsta lor, m-aş bucura şi doar să îmi cânte imnul şi atât. Dar ei au ocazia de mult mai mult”, a declarat Mirel Rădoi la conferința de presă susținută înainte de Euro 2019.

”Există șanse pentru semifinale şi ne vom bate pentru ele fără să ne gândim la altele, la eventuale transferuri sau la cine ne urmăreşte din tribune. Jucătorii au personalități foarte puternice, deşi mulți nu o arată. Şi au obiective. După trei înfrângeri în 1998, e nevoie de semifinală. Dacă ne gândim că Franța nu a luat o mulțime de jucători eligibili, da, e clar, suntem avantajați, noi nu l-am pierdut decât pe Răzvan Marin”, a mai spus selecționerul, conform gsp.ro.

Mirel Rădoi urmărește antrenamentul naționalei de tineret dintr-un foișor (sursă foto: frf.ro)

Mirel Rădoi va rămâne la naționala de tineret și după Euro 2019

Mirel Rădoi este mulțumit de stagiul de pregătire: ”A fost unul reuşit din punctul meu de vedere. Antrenamente foarte puternice, ca să nu folosesc un cuvânt mai dur. Am gândit totul împreună cu preparatorul fizic, pentru a avea parametri cât mai buni la jocuri. Au fost mai multe motive pentru care nu am jucat amicale. Unul a fost să evităm accidentările. Am vrut să jucăm unul cu o generație viitoare, până la urmă am acceptat că trebuie să rămânem la jocul-şcoală”.

”Nedelcearu e OK. Şi cel mai tare mă bucură că nu se fereşte de dueluri. Da, am avut şi eu mască. Dar la mine a fost ceva mai grav. Nu voi uita momentul din partida cu Italia, m-a numărat arbitrul! Am avut şi fractură de piramidă nazală, şi de pomete. Aveam altfel masca, aveam vederea periferică puțin obturată în partea stângă. El e OK, vede, are un singur ham, nu îl deranjează”, a afirmat tehnicianul, care a anunțat că va rămâne la naționala de tineret și pentru următoarea campanie.

”Tricolorii” se află în grupa C la turneul final al Campionatului European și vor debuta împotriva Croației, marți, de la ora 19:30, partida urmând a fi transmisă în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK. Britanicii au făcut o caracterizare a reprezentativei noastre de tineret și îl consideră pe Ianis Hagi drept jucătorul exponențial.

Tags: