Sport

Motivul pentru care contractul lui Mirel Rădoi se încheie înaintea barajului pentru CM 2022: „Pandemia a decalat totul”

Mihai Stoichiță a dezvăluit motivul pentru care contractul lui Mirel Rădoi nu acoperă și barajul de calificare la Campionatul Mondial de anul viitor. Selecționerul și-a anunțat deja plecarea.
09.11.2021 | 17:23
Motivul pentru care contractul lui Mirel Radoi se incheie inaintea barajului pentru CM 2022 Pandemia a decalat totul
ADVERTISEMENT

Deși până mai ieri îl criticau pentru jocul echipei naționale, tot mai multe voci își doresc acum ca Mirel Rădoi să rămână pe banca echipei naționale și chiar critică în termeni duri Federația Română de Fotbal, întrucât contractul acestuia expiră înaintea barajului de calificare la Campionatul Mondial. Chestionat pe marginea subiectului, Mihai Stoichiță a pus, însă, întreaga situație pe seama pandemiei Covid-19.

Mai precis, amânarea cu câteva luni a meciurilor din preliminarii a făcut în așa fel încât România să rămână fără selecționer în noiembrie, imediat după ultimele două dueluri rămase de disputat, cu Islanda pe teren propriu și Liechtenstein în deplasare. În plus, Rădoi și-a anunțat deja decizia de a prelua o echipă de club și pare imposibil de întors din drum, chiar dacă oficialii de la Casa Fotbalului l-ar dori în continuare pe banca primei reprezentative.

ADVERTISEMENT

Pandemia a dat planurile peste cap. Contractul lui Mirel Rădoi cu FRF ar fi trebuit să se încheie imediat după meciul de baraj

Dacă vă aduceţi aminte, pandemia a decalat totul. Iniţial, contractul  a fost făcut exact pentru perioada în care trebuie, în mod normal. Dar aşa, temporal, nu. Şi atunci, ce să faci?

Este adevărat. Nu cred că are frustrări, ci gândeşte extrem de profesionist. Este de trei ani şi jumătate la Federaţie şi probabil că din punctul lui de vedere s-a încheiat un ciclu, deşi mie mi se pare că nu e aşa şi că ar trebui să mai stea.

ADVERTISEMENT

Cu orice risc. Şi necalificarea la baraj. Cu orice risc ar trebui să stea. Pentru că echipa asta care vine este echipa construită în 2019, cu ce a mai fost şi cu Mutu, în 2020, plus câţiva jucător maturi care sunt piloni la echipa naţională…Eu am spus-o. Ar trebui să vă obişnuiţi cu numele astea pentru următorii cinci ani”, a declarat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, la Digi Sport.

Selecția pentru dubla cu Islanda și Liechtenstein stârnește nemulțumiri: „Niște jucători care nu au niște cifre prea grozave”

În altă ordine de idei, Ionel Dănciulescu s-a arătat nemulțumit de prezența constantă în lotul primei reprezentative a unor jucători ce nu au evoluții notabile la echipele lor de club, precum George Pușcaș (Reading) și Denis Alibec (CFR Cluj, împrumutat de la Kayserispor).

ADVERTISEMENT

Venim cu niște jucători care nu au niște cifre prea grozave și niște jucători care nu au prea jucat la un nivel ridicat în ultima perioadă, dar la echipa națională ar putea. Și la Denis mă refer, dar și la Pușcaș.

 E vorba de cifre, e vorba de aportul pe care îl ai la echipă. În momentul de față, Ivan are cifrele cele mai bune”, a spus Dănciulescu. Nici replica lui Mihai Stoichiță nu s-a lăsat, însă, prea mult așteptată.

ADVERTISEMENT

Pușcaș…nu prea știm noi ce e cu el pe acolo, prin Anglia, nu prea înțelegem noi ce adversari întâlnește în fiecare etapă, în Championship-ul ăla, acolo, unde joacă el, dar joacă, totuși, în Anglia.

La Pușcaș îți mai dau un argument: nivelul e cel care se cunoaște, el aproape s-a format la nivel de echipă națională de tineret”, i-a explicat directorul tehnic al Federației Române de Fotbal.

Lotul României pentru meciurile cu Islanda și Liechtenstein:

Portari: Florin Niță (Sparta Praga), Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Farul Constanța,), Horațiu Moldovan (FC Rapid )

Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), Andrei Rațiu (Huesca), Vlad Chiricheș (Sassuolo ), Ionuț Nedelcearu (Crotone), Adrian Rus (Fehérvár ), Andrei Burcă (CFR Cluj), Virgil Ghiță (Farul Constanța ), Alin Toșca (Gaziantep F.K. | Turcia), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova)

Mijlocași: Dragoș Nedelcu (Fortuna Düsseldorf | Germania), Răzvan Marin (Cagliari | Italia), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia), Nicolae Stanciu (Slavia Prag), Olimpiu Moruțan (Galatasaray), Ianis Hagi (Rangers), Florin Tănase (FCSB), Dennis Man (Parma), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia), Enes Sali (Farul Constanța)

Atacanți: George Pușcaș (Reading | Anglia), Andrei Ivan (Universitatea Craiova), Denis Alibec (CFR Cluj)


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,95 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul România – Islanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT