ADVERTISEMENT
Fotbal international

Mirel Rădoi, criticat pentru echipa de start din meciul cu Austria: ”Fotbalul ăsta nu e complicat”

Autor: Traian Terzian | 07.09.2020 | 21:24
Mirel Rădoi, criticat pentru echipa de start din meciul cu Austria: ”Fotbalul ăsta nu e complicat”
Selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, a fost criticat pentru echipa de start aleasă în vederea meciului cu Austria, din Liga Națiunilor. Sursă foto: Sport Pictures

Selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, a fost criticat pentru echipa de start aleasă în vederea meciului cu Austria, din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul român a schimbat cinci jucători față de întâlnirea dde acum trei zile cu Irlanda de Nord și a trecut de la un sistem 4-3-1-2, la unul 4-3-3.

Rădoi anunțase încă de la conferina de presă că vor exista schimbări în ”primul 11” pentru a da prospețime, dar și pentru că adversarul este unul cu mult mai puternic, iar jocul este în deplasare.

ADVERTISEMENT

Echipa de start aleasă de Mirel Rădoi pentru meciul cu Austria a fost criticată

”Fotbalul ăsta nu e complicat. Îl complicăm noi, dar sunt nişte principii. Unul dintre ele e neschimbarea echipei de start. E joaca asta a schimbărilor”, a fost critica pe care Marcel Pușcaș i-a adus-o lui Mirel Rădoi pentru echipa de start din meciul cu Austria.

”Ce spune asta? Fie în primul meci nu ai ştiut ce doreşti, fie în al doilea nu ai ştiut. E vorba de filosofia ta. Poţi schimba un jucător, doi, dar o echipă are nevoie de omogenitate. Dacă a recurs la cele cinci schimbări, masive, înseamnă că e un meci de selecţie”, a mai spus el, conform Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

”De ce am fi noi pătimaşi dacă selecţionerul gândeşte meciul acesta pentru partida cu Islanda? Ori înseamnă că nu e clară selecţia. A avut nouă luni în care să aibă formată echipa de bază”, a încheiat Pușcaș.

La rândul său, fostul internațional Florin Răducioiu consideră că prin aceste încercări Mirel Rădoi se află în căutarea celei mai bune formule pentru întâlnirea cu Islanda din barajul pentru calificarea la Campionatul European.

ADVERTISEMENT

”Sunt de acord cu Marcel Puşacş. E în căutarea unei echipe de start. E posibil să vrea să-i testeze pe toţi, pentru a găsi formula de start ideală pentru a câştiga cu Islanda”, a comentat Răducioiu.

Surprinzător, selecționerul l-a lăsat pe banca de rezerve pe Ianis Hagi, în ciuda faptului că acesta a fost unul dintre cei mai dezamăgitori oameni din partida cu Irlanda de Nord. O explicație ar fi faptul că acesta are un galben, la fel ca Dan Nistor, și un al doilea avertisment l-ar priva de jocul împotriva Norvegiei.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 28,00 este cota pentru ”2 solist și peste 3,5 goluri” la meciul Austria – România. Vezi aici toate cotele

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!