ADVERTISEMENT
Fotbal international

Mirel Rădoi, criticat pentru stilul de joc ultra-ofensiv: ”A fost fundaș central, ar trebui să știe”

Autor: Patrice Podina | 30.03.2021 | 09:34
Mirel Rădoi, criticat pentru stilul de joc ultra-ofensiv: ”A fost fundaș central, ar trebui să știe”
Mirel Rădoi, criticat pentru stilul de joc avântat: ”A fost fundaș central, ar trebui să știe”. FOTO: hepta.ro

Fostul internațional al României, Ionuț Lupescu, a tras concluziile după înfrângerea ”tricolorilor” în fața Germaniei și a remarcat diferența de valoare dintre fotbaliștii celor două reprezentative.

ADVERTISEMENT

Lupescu a evoluat la începutul anilor ’90 la Bayer Leverkusen și Borussia Monchengladbach și cunoaște foarte bine evoluția fotbalului din Germania.

Acesta consideră că jocul ”prea ofensiv” al României nu i-a avantajat deloc pe fotbaliștii trimiși în teren de selecționerul de Mirel Rădoi, contra Germaniei.

Ionuț Lupescu: ”Dacă nu ai fundația bună, e greu să ajungi departe”

Fostul mijlocaș al echipei naționale a insistat asupra ideii că România doar a dat senzația că joacă ofensiv și că nemții, fără să forțeze prea mult și-au creat o sumedenie de ocazii la poarta lui Niță.

ADVERTISEMENT

”Mirel a fost fundaș central, ar trebui să știe. Nu cred că putem spune că am jucat ofensiv. Germania ne-a demonstrat ce e jocul ofensiv, să domini. Ideal ar fi ca adversarul să n-aibă multe ocazii și noi să avem cât mai multe, dar în ziua de azi nu e atât de ușor.

Ruptura e simplă. În ultimii 10 ani sau mai mult am lăsat baltă tot ce înseamnă dezvoltarea copiilor și juniorilor, probabil nu avem antrenori de specialitate, educația antrenorilor lasă de dorit. Dacă nu ai fundația bună, e greu să ajungi departe”, a spus Lupescu, la Digisport.

Lupescu crede că locul României este în Conference League

Ionuț Lupescu a fost nemilos în analiza lui asupra calității jocului prestat de ”tricolori” și a punctat că locul României este în Conference League, o competiție creată de UEFA tocmai a da mai multe șanse echipelor considerate în ”eșalonul al treilea” al Europei.

ADVERTISEMENT

”Mă frapează când văd că tot ne plângem că forurile internaționale creează alte competiții pentru echipele mâna a doua, a treia, gen Conference League, când alții ne amenință că își fac Superligă.

Noi ne plângem că nu avem acces la fotbalul mare, dar când vezi diferența mare de gândire, de valoare, eu stau și mă gândesc cât de departe s-au dus unii și cât de mult am stat noi pe loc”, a adăugat ”Kaiserul”.

ADVERTISEMENT

După eșecul în fața Germaniei, România ocupă locul 4 în grupa J, cu 3 puncte. Viitoarea adversară a ”tricolorilor”, Armenia, este pe 2, cu maximum de puncte după partidele cu Licechtenstein și cu Islanda.


ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!